Batman Şube’nin Yeni Yönetimi Belli Oldu
05 Kasım 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Batman Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda yeni şube başkanı ve yönetimi belli oldu. Tek listeyle yapılan Batman Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda İbrahim Halil Dursun, Şube Başkanı seçildi.

Genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ve Yasin Barutcu’nun yanı sıra Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Hakkari Şube Başkanı Nazif Arslan, Mardin Şube Başkanı Abdullah Saruhan, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz ve Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal katıldı.

Genel kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Batman Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını temenni ederek, yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Katılımcılara hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, genel kurulların ve sendikal mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in sendikal mücadeleye başlamasıyla Türkiye’de sendikacılığın yeni bir ivme kazandığını söyleyen Durmuş, “Bizim önceliğimiz ülkemiz ve milletimiz için mücadele etmektir. Kamu çalışanlarının refah seviyelerini artırmak, yüzlerini güldürmektir” dedi. 

“Talebimiz Tüm Sözleşmelilerin Kadroya Geçirilmesi”

Gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Durmuş, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışma hakkında bilgi verdi. 

Durmuş, “Çarşamba günü Memur-Sen heyeti olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret ettik. Süreli, süresiz, kamu dışı aile sağlığı çalışan, vekil ebe-hemşire, ek ders karşılığı gibi tüm sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi gerektiğini dile getirdik. Talebimiz tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi. Yapılan çalışmanın bir an önce nihayete erdirilmesini ve TBMM’ye gönderilmesi gerektiğini ifade ettik” diye konuştu.

“Hastanelerin Güvenlik Tedbirleri Artırılmalı”  

Sağlıkta şiddetin alınan önlemlere ve çıkarılan yasalara rağmen devam ettiğini ifade eden Durmuş, “Şiddet, sağlık çalışanlarımızı korkutmaya, mesleğe küstürmeye ve canlarını tehlikeye atmaya devam ediyor. Bizim 2011 yılından bu yana verdiğimiz mücadele neticesinde sağlıkta şiddete yönelik önemli adımlar atıldı. Ancak geldiğimiz noktada sadece cezaların artırılmasının yeterli olmadığını görüyoruz. Özellikle talebimiz hastanelerde güvenlik tedbirlerinin had safhaya çıkartılması. Sağlık kurumlarına silahla, bıçakla, herhangi kesici ve delici aletle girmenin önüne geçilmeli. Bazı hastanelere koyulan x-ray cihazlarının ülke genelindeki tüm hastanelere yerleştirilmesi ve güvenlik tedbirlerinin artırılması sağlık çalışanları için hayati öneme sahiptir” diye konuştu. 

“Yeni Hedeflerle Geleceğe Emin Adımlarla Yürüyoruz”

Sağlık-Sen’in verdiği mücadeleyle son dönemlerde sağlık çalışanları için önemli kazanımlar elde ettiklerini kaydeden Durmuş, yeni hedefleri hakkında bilgi verdi. 

Durmuş, “Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’nin adaletsiz maddelerinin adaletli hale getirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık-Sen olarak her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdam edilmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin yüzde 100 artırılmasını ve gece tazminatı ödenmesini istiyoruz. Yeni hedeflerle geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” dedi. 

Geel Sekreter Baki: Sağlık Sistemini Ayakta Tutan Fedakar Sağlık Çalışanlarıdır

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in aldatmadan sendikal mücadele yaptığını söyleyerek, “Biz hiç kimseyi kandırmadık, ötelemedik. Bunun için sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız bize güveniyor. Bizim şiarımızda aldatmak asla olamaz. Bu istikametten asla taviz vermeyiz” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının emeğini kimsenin görmezden gelmemesi gerektiğinin altını çizen Baki, “Sağlık çalışanları pandemi sürecinde destan yazdı. Bu destana karşı sağlık çalışanlarımızın yaşadığı adaletsizliklerin ve eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Sağlık sistemini ayakta tutan hekiminden hemşiresine, 112 çalışanından teknikerine fedakar sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanlarımız insanımıza umut olmak için gece gündüz mücadele ediyor. Sağlık-Sen olarak bizde umudun adı sağlık çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının daha iyi seviyeye gelmesi için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Hiç Kimse Sağlık-Sen’in İkamesi Olamaz

Konuşmasına genel kurulun hayırlara vesile olması temennisiyle başlayan Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, “Genel kurulun birlikteliğimizin, dayanışmamızın, kardeşliğimizin güçlenmesine katkı sunmasını diliyorum” dedi.

Emek ve ekmek mücadelesini yılmadan sürdürdüklerini dile getiren Karadoğan, “Sağlık-Sen’de adlar ve pozisyonlar değişse de hedef hep aynı. Besmele ile başlanan bu davada hiç kimse Sağlık-Sen’in ikamesi olamaz. Kimse onun yerine kendini koyamaz. Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tek çatısıdır. Çözerse sorunları Sağlık-Sen çözer” şeklinde konuştu. 

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının gelişmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Karadoğan, “İnandığı misyon, ortaya koyduğu vizyon, çözüm odaklı sendikal anlayışı ve neşter vurduğu birçok sorunla Sağlık-Sen, müreffeh yarınlar için çalışmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Eski Şube Başkanı Yalçın: Herkese Teşekkür Ediyorum

Eski Şube Başkanı Maruf Yalçın yaptığı veda konuşmasında, “Öncelikle pandemide hayatını kaybeden başta Abdülaziz Aslan abimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Yaklaşık dört yıldır onurla yaptığım Şube Başkanlığı görevini bugün devrediyorum. Yeni başkan olarak görevi devralacak İbrahim Halil Dursun ve ekibine başarılar diliyorum. Sağlık-Sen Batman Şubemizin başarısı için bugüne kadar emek sarf eden, gayret gösteren tüm şube başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine, temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni Şube Başkanı Dursun: Üyelerimizin Desteğiyle Daha da Büyüyeceğiz, Kazandıracağız ve Kazanacağız

Şube Başkanı seçilen İbrahim Halil Dursun da yaptığı teşekkür konuşmasında, “Aile olmanın en büyük özelliği birlik ve beraberlik düsturlarıdır. Bu düsturlarla hep birlikte yol alarak ailemizi daha da güçlendirip büyütmek için hep birlikte mücadele edeceğiz. Böylesine kutlu ve değerli bir sendikacılık anlayışını bizlere miras bırakanlara vefa borcumuzu ancak birer emekçi olarak, toprağa düşen tohumu yeşertme ve büyütme yolunda çaba göstererek ödeyebiliriz. İnşallah, Sağlık-Sen’imizi en zirvede tutmak adına; azimli, samimi, cesaretli ve ferasetli bir şekilde sizlerle yol yürümeye devam edeceğiz. Sendikacılığın geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Tefrikaya düşmeden, sahada çalışan tüm üyelerimizin desteğiyle daha da büyüyeceğiz, kazandıracağız ve kazanacağız" diye konuştu. 

Sağlık-Sen Batman Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, Şube Sekreteri Salih Güzel, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Seyyidoğlu, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selman Başaran, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Demir, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ruşen Erzen, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Temiz.

 

PAYLAŞ :