Memur-Sen Heyeti, Bakan Bilgin ile Görüştü
02 Kasım 2022, Çarşamba

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu'dan oluşan heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen görüşmede sözleşmeliler konusu görüşüldü. 6.Dönem Toplu Sözleşme ile karar altına alınan 'Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi' konusunun bir an önce tamamlanması gerektiğini dile getiren Ali Yalçın, farklı kurumlarda farklı mevzuata tabi olan birçok sözleşmelinin gerçekleştirilecek çalışmayı beklediğini ve hayata geçirilmesi halinde konunun kamuoyunda memnuniyet üreteceğine dikkat çekti.

Yalçın ayrıca süreli süresiz sözleşmeli ayrımına dikkat çekerek sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Görüşmede sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunu önemsediklerini ifade eden Vedat Bilgin ise en kısa sürede konunun çözüme kavuşacağını dile getirdi.

Genel Başkan Durmuş: Talebimiz Tüm Sözleşmelilerin Kadroya Geçirilmesi

Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, şu ifadeleri kullandı:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Vedat Bilgin’i ziyaret ederek;

Sözleşmelilere kadro sürecinde son değerlendirmeleri yaptık.

Talebimiz; süreli, süresiz, kamu dışı ASÇ, vekil ebe hemşire, ek ders karşılığı gibi tüm çalışanların kadroya geçirilmesidir.”

PAYLAŞ :