Erzincan Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi 
30 Ekim 2022, Pazar

Sağlık-Sen Erzincan Şubesinin 5. Olağan Genel Kurulu’nda, mevcut Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu güven tazeledi. 

Erzincan Şube’nin yönetim kurulunun seçildiği genel kurul; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 
 

Tek listeyle yapılan genel kurula delegelerin yanı sıra; Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri, Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Bayburt Şube Başkanı Gökhan Akdağ, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal ve Tunceli Şube Başkanı Kadir İşitmen katıldı. 

Genel kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Erzincan Şube’nin genel kurulunun hayırlı olmasını temenni etti. 

Genel kurulda katılımcılara hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

6. Dönem Toplu Sözleşme süreci ve kazanımları hakkında bilgi veren Durmuş, Sağlık-Sen’in yeni hedeflerinden de bahsetti. 

“Biz Birileri Gibi Terörün ve Terör Baronlarının Sözcülüğünü Yapmıyoruz”

Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için ve refah seviyelerini artırmak için mücadele ettiğini kaydeden Durmuş, “Yetkili olduğumuz günden bu yana sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için yüzlerce kazanıma imza attık. Pek çok sorunun çözüme kavuşmasını sağladık. Mücadelemiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refah seviyelerini artırmak içindir. Biz ne birileri gibi ideolojik ve kirli düşüncelerle sendikacılık yapıyoruz ne de TTB gibi terörün ve terör baronlarının sözcülüğünü yapıyoruz. Çünkü biz milletin değerleriyle sendikacılık yapıyoruz. Bizim yola çıktığımızda hedefimiz, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek ve yüzlerini güldürmekti. Bugün de aynı anlayışla, azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

6 bin hekimin kamuya döndüğünü hatırlatan Durmuş, bu durumun sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu söyledi. 

Durmuş, “Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanları için önemli adımlar attı. Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarında iyileştirmeler yapıldı. Bu sistemin eksik yanlarının ve adaletsizliğe neden olan yanlarının olduğu da bir gerçek. Bu adaletsizliklerin ortadan kaldırılması için ve teşvik ek ödemeden yararlanamayan sağlık çalışanlarının teşvik ek ödeme alabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz inanıyoruz ki hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının yüzü gülerse, memnuniyeti artarsa sağlık sistemi de o kadar güçlü olur” ifadelerini kullandı. 

“Aşırı İş Yükü, Yorgunluk ve Tükenmişlik Hissinin Artması Demek”

Sağlık Bakanlığı’nın 85 bin sağlık personeli için alım takvimini bir an önce açıklaması gerektiğini söyleyen Durmuş, belirsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini ve sağlık sisteminin daha da güçlenmesi için bu alımın önemli olduğunu söyledi.

Her yıl 60-70 bin sağlık personelinin istihdam edilmesi gerektiğini söyleyen Durmuş, “Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biri aşırı iş yükü. Aşırı iş yükü fazla mesai demek, yorgunluk demek, tükenmişlik hissinin artması demek. Sağlık sisteminin geleceği için istihdamın artırılması zaruridir. Bu noktada yapılması gereken bir istihdam politikasının oluşturulmasıdır” değerlendirmesinde bulundu. 

Şube Başkanı İçoğlu: Geçmişte Hayal Dahi Edilemeyen Konular Bugün Kazanıma Dönüştü 

Yeniden Erzincan Şube Başkanı seçilen Halil İbrahim İçoğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine destek veren delegelere, temsilcilere ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti. 

Sağlık-Sen’in hem masada hem de sahada verdiği mücadeleyle sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için önemli kazanımlar elde edildiğini söyleyen İçoğlu, “Geçmişte hayal dahi edilemeyen konular bugün Sağlık-Sen’in gündeminde kazanılmış haklar olarak yer almaktadır. Biz her zaman ‘Yaparsa Sağlık-Sen yapar’ diyoruz. Bu söylem öylesine söylenmiş içi boş bir slogan değildir. Artık herkes tarafından kabullenilen bir gerçektir. Zira gerek ideolojik gerekse sendikal bakış açılarımızın farklı olduğu çevrelerce de dile getirilen bir durumdur. Kazanımlarımızın karşısında çoğunlukla takdir ifadelerini memnuniyetle müşahade ediyoruz. Sağlık Sen’in sadece mensuplarının değil, tüm sağlık çalışanlarının sorunlarına sahip çıkan büyük bir aile olduğu bütün çevrelerce takdir edilmektedir” diye konuştu. 

Sağlık-Sen Erzincan Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, Şube Sekreteri Enver  Akpınar, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdem Özkan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikli, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sema Küçük, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Safiye Özker, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Züleyha Sarıgül.


 

PAYLAŞ :