Ağrı Şube’nin Üst Kurul Delegesi Seçimli Genel Kurulu Yapıldı
29 Ekim 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Ağrı Şubesi’nin üst kurul delegelerinin belirlendiği Üst Kurul Delegesi Seçimli Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Üst kurul delegelerinin seçildiği genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural’ın yaptığı genel kurula; Ağrı İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Coşkun Daharlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak, Memur-Sen İl Temsilcisi Abdurrahman Aslan ile Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Ardahan Şube Başkanı Selçuk Recepoğlu, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman ve Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan katıldı.

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal mücadelenin önemine değindi. Durmuş, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in verdiği onurlu mücadeleyle kamu çalışanlarının pek çok sorununun çözüldüğünü ve yüzlerce kazanım elde edildiğini söyledi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının geliştirilmesi için Sağlık-Sen’in yıllardır mücadele verdiğini dile getiren Durmuş, “Sağlık-Sen olarak hak ve adalet anlayışından ayrılmadan sendikal mücadele yapıyoruz. Eğilmeden, bükülmeden, adaletsizliklere ve eşitsizliklere rıza göstermeden alın terimizin hakkını alabilmek için mücadele ediyoruz” dedi.

“Ek Ödeme Yönetmeliği ile Önemli Adımlar Atıldı”

Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren Ek Ödeme Yönetmeliği hakkında da değerlendirmelerde bulunan Durmuş, yönetmelik ile önemli adımlar atıldığını söyledi.

Durmuş devamında, “İş barışını bozan, sağlık çalışanlarını birbirine düşüren performansa bağlı ödeme sisteminin değiştirilmesi için yıllardır mücadele ediyorduk. Uzun mücadelemiz sonucunda adaletsiz döner sermaye sistemine son verildi. Yeni Ek Ödeme Yönetmeliğiyle; sağlık çalışanlarının havuzları ayrıldı, ek ödemeler SUT fiyatlarından bağımsız hale geldi, mahsuplaşma kaldırıldı ve hastanenin gelirine bağlı ödeme sistemine son verilerek merkezden ödeme sistemine geçildi” bilgisini verdi.

Yönetmeliğin eksik ve adaletsizliğe yol açan yönlerinin giderilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Durmuş, “Teşvik ek ödemeden yararlanamayan sağlık çalışanlarımız var, veya günümüz ekonomik şartlarından uzak teşvik ek ödeme alan arkadaşlarımız var. Eksikliklerin giderilmesi ve adaletsizliklerin ortadan kaldırılması için hem Sağlık Bakanlığı’na hem de yargıya başvurumuzu yaptık” diye konuştu.

“Sağlık Bakanlığı’nın Göstermiş Olduğu Hassasiyeti Diğer Kurumlarda Örnek Almalı”

Banka maaş promsyonu anlaşmalarının güncellenmesi için Sağlık Bakanlığı’nın devreye girmesinin olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Durmuş, “Bankaların son 1 yıllık kârı yüzde 500 oranında artmış ve dolayısıyla geçmiş yıllarda dağıtılan promosyon tutarları yeni yapılan anlaşmalara kıyasla çok düşük kalmıştır. Bu itibarla, banka maaş promosyonu protokolleri revize edilerek tüm kamu çalışanlarını ilgilendiren ortak ve kapsayıcı bir düzenleme yapılması elzem hale gelmiştir. Bu konuda Sağlık Bakanlığı irade ortaya koyarak bankalarla görüşmeye başladı. Üzerinde uzlaşılacak rakam, çalışanların beklentisinin gerisinde kalmamalı ve yüzleri güldürmelidir. Sağlık Bakanlığı’nın göstermiş olduğu hassasiyeti diğer kurumların da örnek alması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Baki: Mücadelemiz Adaletin ve Adil Bölüşümün Tesis Edilmesi

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in kurulmasıyla sendikal mücadelenin yeni bir ivme kazandığını söyleyen Genel Sekreter Durali Baki, “1995 yılında bir avuç insan ile sendikal mücadeleye başladık. Mücadelemiz, adaletin ve adil bölüşümün tesis edilmesi oldu. İdeolojik bir sendikal anlayışı değil, olması gerektiği gibi hak ve adalet temelli bir sendikal anlayışı benimsedik. Kurulduğumuz günden bu yana kamu çalışanlarının yüzünü güldürmek için çalışıyoruz. Şükürler olsun bu anlayıştan taviz vermeden bugünlere geldik. Bir avuç insanla başladığımız onurlu mücadelede bugün 1 milyonu aşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük emek hareketi ve STK’sı olduk. Yolumuzdan şaşmadan, kamu çalışanlarımız için mücadeleyi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Ek Ödeme Yönetmeliği’nden yararlanamayan sağlık çalışanlarının olduğuna vurgu yapan Baki, “Ek Ödeme Yönetmeliğiyle güzel adımlar atıldı. Ancak yönetmelikten yararlanamayan veya az yararlanan arkadaşlarımız var. Onların da teşvik ek ödeme kapsamına alınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Ağrı Şube Başkanı Mağal: Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımızın Mutluluğu ve Refahı İçin Çalışıyoruz

Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal da yaptığı konuşmada, teşkilat mensuplarına gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Sürekli sahada ve çalışanların yanında olduklarını dile getiren Mağal, “Bizler şartlar ne olursa olsun emek ve alın teri için mücadele etmeye devam ediyoruz. Biliyoruz ki sağlık ve sosyal hizmet çalışanları bu ülkenin umududur. Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın mutluluğu ve refahı için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

PAYLAŞ :