Sağlık-Sen Siirt Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
23 Ekim 2022, Pazar

Sağlık-Sen Siirt Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda, tek listeyle yapılan seçimde mevcut Şube Başkanı Vesim Eviz güven tazeledi.

Siirt Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ve Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Bitlis Şube Başkanı Mehmet Baki Kaya, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal ile Memur-Sen’e bağlı yöneticiler ve çeşitli kurum yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural yaptı.

“Özel Hizmet Tazminatının Kapsamının Genişletilmesi İçin Mücadele Edeceğiz”

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sağlık-Sen’in 265 bini aşkın üye sayısına ulaştığını vurgulayan Durmuş, kendilerine her zaman destek olan teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

6. Dönem Toplu Sözleşme masasında 22’den fazla önemli kazanıma imza attıklarını anlatan Durmuş, masada sağlık çalışanlarına yönelik ek ödemelere yüzde 20 ilave zam yapıldığını hatırlattı. Sözleşmede uzman ebe ve hemşirelerin özel hizmet tazminatına ilave zam yapıldığını da dile getiren Durmuş, önümüzdeki dönem toplu sözleşmede bu kazanımın hem genişletilmesi hem de zam oranının artırılması için mücadele edeceklerini kaydetti. 

“Sağlıkta Şiddete Yönelik Toplumsal Bilincin Oluşturulması Şart”

3600 ek gösterge hakkında da konuşan Durmuş, ek göstergenin Memur-Sen’in kazanımı olduğunun altını çizdi. Durmuş, “Memur-Sen olarak ek göstergenin tüm çalışanları kapsaması için mücadele ettik ve çalışanların büyük bir kısmı ek gösterge düzenlemesinden yararlanacak. 3600 ek göstergeyi yeterli bulmayan bir kesim var. Şimdi de o kesim için mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Sağlıkta şiddet sorununa da değinen Durmuş, sendika olarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi adına önemli mücadele verdiklerini kaydetti. Durmuş, “Sağlık çalışanlarına kalkan eli milletin vicdanına kaldırılmış bir el olarak görüyoruz. Sağlık-Sen olarak, sağlıkta şiddete karşı amasız, fakatsız, lakinsiz bir mücadele veriyoruz. Sağlık çalışanlarını koruyacak kanuni düzenlemeler yapıldı. Katalog suçların arasına alınmış olması gerçekten önemli. Ama yasalar tek başına yeterli değil. Toplumsal bilincin oluşturulması şart " diye konuştu.

“Malpraktis Yasası İle Sağlık Çalışanları Koruma Altına Alındı”

Malpraktis hakkında bilgi veren Durmuş, “Malpraktis nedeniyle sağlık çalışanları yüksek miktarlarda tazminat ödemek zorunda kalıyordu. Bu durum da vatandaşa sunulan sağlık hizmetini etkiliyordu. Yeni yasanın getirdiği Mesleki Sorumluluk Kurulu ile sağlık çalışanları koruma altına alındı. Yasa, sağlık hizmetlerinin daha nitelikli sürdürülebilmesi, sunulabilmesinin de önünü açmış olacak. Önemli bir karar gerçekten. Sağlık-Sen’in mücadelesi ile malpraktis sorunu da çözüme kavuştu” diye konuştu.

Siirt Şube Başkanı Eviz: Sendikamızın Sancağını Daha da Yükseklere Çıkardık

İnandıkları yolda cesur ve emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, “Her geçen gün sendikamızın sancağını daha da yükseklere çıkardık. Bu zor süreçlerde hiçbir zaman bizi yalnız bırakmayan asil duruşlarıyla yanımızda olan siz kıymetli üyelerimize minnet borçluyuz” diye konuştu.

Her zaman çözüm odaklı olduklarını dile getiren Eviz,  “Sivil toplum örgütleri ve sendikalar sadece emek ve ekmek mücadelesi değil çalışanların mali, özlük ve sosyal haklarının yanında hak, adalet ve özgürlüklerin de mücadelesini vermekle sorumlular. İşte Memur-Sen ve Sağlık-Sen her zaman bu mücadelenin öncüsü oldu” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Siirt Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Vesim Eviz, Şube Sekreteri Çetin Önen, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Metin Hazar, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Mete, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Aslan, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nurullah Marakçı, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Musa Onur Toprak.

PAYLAŞ :