Sağlık-Sen Artvin Şubesi’nin Yönetimi Belli Oldu
22 Ekim 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Artvin Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda, Fehmi Er yeniden şube başkanlığına seçildi.

Tek listeyle yapılan genel kurula AK Parti Artvin Milletvekili Ertan Balta, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gürol Köroğlu, Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim İnce ve Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın ile Memur-Sen’e bağlı sendika yöneticileri ve çeşitli kurumların yöneticileri katıldı.

AK Parti Milletvekili Balta: Sağlık Çalışanlarının Her Zaman Yanındayız

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının özveriyle hizmet ettiğini dile getiren AK Parti Artvin Milletvekili Ertan Balta, sağlık çalışanlarına minnettar olduklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarının her zaman yanında olduklarını belirten Balta, sorunların çözümü için destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Yüzlerce Talebi Kazanıma Dönüştürdük

Kurulda delegelere seslenen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, sendikacılığın önemine vurgu yaptı. Sendikacıların emek, hak, adalet ve alın terinin savunucuları olduğunu dile getiren Baykan, büyük özveriyle çalışan sendikacıların değerinin bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı. Baykan, “Biz sendikacılığı hem üyelerimiz hem insanlık için yapıyoruz. Üyelerimizin hak ve kazanımları için mücadele ederken, mazlumların sesi oluyor, demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden yana tavır geliştiriyoruz. Güçlünün değil, haklının yanında duruyoruz” diye konuştu.

Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük ve ekonomik haklarına yönelik mücadele verdiğini anlatan Baykan, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yüzlerce sorununa neşter vurduk, yüzlerce talebini kazanıma dönüştürdük. Çünkü biz inanmış bir teşkilatız. Bu inanmışlığı kendimize azık ederek emek ve alın teri mücadelesini sürdürüyoruz. Kuruluş ilkelerimizden taviz vermeden yolumuzda ilerliyoruz. Doğru yolda olduğumuzu 265 bini geçkin üye sayısına ulaşmamızdan anlıyoruz. Mücadelemiz devam edecek, kazanmaya ve kazandırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Adaletsizliğe Neden Olan Maddeler İvedilikle Yeniden Düzenlenmeli”

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Baykan, Ek Ödeme Yönetmeliği’ndeki eksik yönleri dile getirdi. Baykan, “Beyaz reform diye uygulamaya konulan yönetmeliğin sahada aksayan ve memnuniyetsizlik üreten yönleri var. Onlarda düzeltildiği takdirde çalışan memnuniyeti artacak, bu da toplumun refah ve huzuruna katkı sunacaktır. Bu bağlamda, yönetmelikteki adaletsizliğe neden olan maddeler ivedilikle yeniden düzenlenmelidir” diye konuştu.

Çalışanların sorunlarını da değinen Baykan, istihdam yetersizliğinden kaynaklanan aşırı iş yükünün sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarının başında geldiğini söyledi. Baykan, “Aşırı iş yükü nedeniyle sağlık çalışanlarımızın tükenmişlik hissi had safhaya ulaştı. Bunun önüne geçmek için her fırsatta istihdamın artırılması gerektiğini söyledik. Geçtiğimiz aylarda bu yıl içinde 85 bin sağlık personeli alınacağı açıklandı. Bu alımların düzenli olarak her yıl yapılması sağlık sisteminin geleceği açısında önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni eden Baykan, “Şubemiz yönetiminde hizmet bayrağını devredecek olanlara hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bayrağımızı devralıp daha ileriye taşıyacak olanlara şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Artvin Şube Başkanı Er: Sağlık Çalışanları İçin Büyük Mesafeler Katettik

Artvin Şube Başkanı Fehmi Er ise bugüne kadar sağlık çalışanları için büyük mesafeler katettiklerini anlattı. Er, “Göreve geldiğimizden bu yana üyelerimizin özlük ve sosyal hakları, ekonomik durumları ve ülkemizin iç ve dış gündemlerine ilişkin yetkili sendikanın birer mensubu olduğumuzun bilinciyle en başta aile hayatında, iş hayatı ve sosyal çevrede, hayatın her alanında ve basında gündem oluşturan bir sendikal anlayış ile çalışmalarımızı sürdürdük” şeklinde konuştu.

Yaptıkları faaliyetlerle, gösterdikleri azim ve kararlılıkla gönüllere hitap eden sendikacılık anlayışıyla insan onuruna yakışan bir yaşam şeklinin mücadelesini verdiklerini söyleyen Er, sözlerine şöyle devam etti:

“Geleceğimizi; emek ve alınteri temelinde, hakkaniyet çerçevesinde yükseltmek, yeni vesayet odaklarına ve rant odaklarına fırsat vermemek adına gecemizi gündüzümüze katacağımız, çalışanlarımız için, milletimiz için ter dökeceğimiz bir faaliyet dönemi daha bizi bekliyor.”

Artvin Şube’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Fehmi Er, Şube Sekreteri Abdullah Bilgin, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bayhan Boz, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bülent Karahan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tufan Tahmaz, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erkan Kantar, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Bilmiş.

 

 

PAYLAŞ :