Sağlık-Sen Ordu Şubesi’nin Genel Kurulu Yapıldı
22 Ekim 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Ordu Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda, yönetim kurulu üyeleri belli oldu. Kurulda, tek listeyle yapılan seçimde mevcut Şube Başkanı Ahmet Yılmaz güven tazeledi.

Ordu Şube’nin Genel Kurulu, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ve Yusuf Dural'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural yaptı.

Genel Başkan Durmuş: Bir ve Beraber Olunca Sorunların Üstesinden Gelebiliriz

Delegelere hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, sendikacılıkta birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, bir ve beraber olunca sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi. 2009 yılında yetkili sendika olduklarını hatırlatan Durmuş, o güne kadar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik herhangi bir kazanımın elde edilmediğine dikkat çekti. Kendilerine yetki geçtiği dönemden itibaren çalışanların emeğinin karşılığını alması için büyük mücadele verdiklerini anlatan Durmuş, çalışanların özlük ve ekonomik haklarına yönelik önemli kazanımlar elde ettiklerini dile getirdi.

Ne istediğini bilen, doğrudan çalışanların cebine girecek ve tüm çalışanları etkileyecek taleplerle masaya oturduklarını kaydeden Durmuş, “Kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı misyonuyla mücadele ediyoruz. Biz masadan çözüm üretilmesini bekliyoruz. Her zaman tavrımız bu yönde oldu” diye konuştu.

“Toplu Sözleşme İkramiyesi Sayesinde Sendikalı Olmak Değerli Hale Geldi”

6. Dönem Toplu Sözleşme masasında, toplu sözleşme ikramiyesine yüzde 300 zam aldıklarını belirten Durmuş, "Sendikal mücadele açısından anlamlı olan bu kazanım sayesinde artık sendikalı olmak çok daha değerli hale geldi. Önümüzdeki toplu sözleşmede bu rakamın daha da artırılması için çalışacağız”  ifadelerini kullandı.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda eksikler olduğunu dile getiren Durmuş, yasada değişikliğe gidilmesinin şart olduğunu belirtti. Durmuş, yasanın değişmesi için mücadele verdiklerini bildirdi.

“Adaletsizlik İçeren Maddelere İtirazlarımızı Yaptık”

Sağlıkta çalışma barışını bozan önemli bir sorun olan adaletsiz döner sermaye sisteminin değişmesi için büyük bir mücadele verdiklerini kaydeden Durmuş, sistemle ilgili tüm yanlışları her platformda anlattıklarını ifade etti. Eleştirdikleri her şeyin yeni çıkan Ek Ödeme Yönetmeliği’nde karşılık bulduğunu dile getiren Durmuş, “Yönetmeliğin eksiklikleri var. Çalışmalarımızı yaptık. Hazırladığımız raporları ve talepleri Sağlık Bakanlığı’na sunduk ve gerekli düzenlemeleri istedik. Bazı maddeler hakkında da dava açtık. Adaletsizlik içeren maddelere itirazımızı yaptık. Sonuç alacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Ordu Şube Başkanı Yılmaz: Liyakat, Hakkaniyet ve Eşitlik İlkelerine Özen Gösterdik

Seçimde güven tazeleyen Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sesi olduklarını kaydederek, sorunlara çözüm bulma noktasında mücadele ettiklerini söyledi. Yılmaz, “Liyakat, hakkaniyet ve eşitlik ilkelerini özen göstererek, verilen emeğinin hakkının alınması mücadelesini hep birlikte yürüttük. Mücadelemizde çatışma dili kullanmamaya özen gösterdik. Ayrıştırmadık, ötekileştirmedik, birleştirici olduk” diye konuştu.

Yeni dönemde daha da güçlenerek birlik ve beraberlik içerisinde yollarına devam edeceklerini dile getiren Yılmaz, “Genel kurulumuzun daha güçlü, daha mutlu, daha adil, daha güzel yarınlara ulaşma gayemizin başlangıcı olacağına inanıyoruz. Sağlık-Sen bayrağını daha yukarı taşıma yarışında kimseyi rakip görmedik, görmeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde Erdemliler Hareketine uygun olarak ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Genel kurula delegelerin yanı sıra, Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Bayburt Şube Başkanı Gökhan Akdağ, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Giresun Şube Başkanı Ogün Elifoğlu, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Mersin Şube Başkanı Hasan Özer, Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, Yozgat Şube Başkanı Gökhan Eroğlu ve Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ile Memur-Sen’e bağlı sendika yöneticilere ve kurum yöneticileri katıldı.

Ordu Şube’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Şube Sekreteri Sedat Yirmibeşoğlu, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Feridun Ateş, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Kahyaoğlu, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Köse, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşe Temiz, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Süleyman Kabacı.

PAYLAŞ :