Sağlık-Sen Şırnak Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
20 Ekim 2022, Perşembe

Sağlık-Sen Şırnak Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanı Sabgatullah Anmal güven tazeledi.

Tek listeyle yapılan genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çatı, Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Mardin Şube Başkanı Abdullah Saruhan, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Yabir ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri ve çeşitli kurumların yöneticileri katıldı.

Genel kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan yaptı.

Genel Başkan Durmuş: Bize Gönül Vermiş Çalışanların Hak Mücadelesini Veriyoruz

Kurulda bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Semih Durmuş, sendikacılıkta birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Sendika olarak çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için mücadele ettiklerini söyleyen Durmuş, “Bize gönül vermiş çalışanların hak mücadelesini veriyoruz. Çalışanların ekonomik, özlük ve sosyal haklarını ileriye taşımak için hem sahada hem masada büyük uğraşlar veriyoruz. Toplu sözleşme süreçlerinde çalışanların menfaatlerini korumak için büyük çaba sarf ediyoruz. Bugüne kadar bu hep böyle oldu. Bundan sonra da hep böyle olacak” diye konuştu.

Gösterdikleri çabayla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik önemli kazanımlar elde ettiklerini anlatan Durmuş, “Teşkilatımızın razı gelmeyeceği hiçbir bir sözleşmenin altına imza atmadık, atmayacağız da” dedi.

“Haksızlık ve Ayrımcılık Konusundaki Hassasiyetimizi Aynen Koruyoruz”

Adaletsiz döner sermaye sistemine de değinen Durmuş, “Performans sisteminin çalışma barışını bozduğunu yıllarca ifade ettik. Adil ve adaletli bir ücret sistemi için mücadele verdik. Son yayınlanan yönetmelikle önemli bir adım atıldı. Ancak yönetmeliğin bazı maddeleri adaletsizliği ve eşitsizliği doğruyor. Bunlar için itirazlarımızı yaptık. Sağlık-Sen olarak, haksızlık ve ayrımcılık konusundaki hassasiyetimizi aynen koruyoruz” ifadelerini kullandı.

“Promosyonların Farklılık Göstermesi Hayal Kırıklığı Yaşatıyor”

Banka maaş promosyonlarının günümüz şartlarına göre revize edilmesi gerektiğine de değinen Durmuş, “Bankalar ile yapılan sözleşmelerin ilden ile ve bankadan bankaya farklılık arz etmesi çalışanlar arasında hayal kırıklığına sebep olmaktadır. Emniyet sınıfında olduğu gibi tüm Türkiye’de aynı tarihte ve eş değer şekilde promosyon anlaşmaları yapılmalıdır. Konun takipçisiyiz” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönem hedefleri hakkında da bilgi veren Durmuş, “Hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Çünkü biz buna inanıyoruz. Teşkilatımız ile birlikte bu güce sahip olduğumuzu biliyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının geleceği için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Adaletsizliğe ve Hakkaniyetsizliğe Asla Rızamız Yok

Kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan ise, Sağlık-Sen’in her zaman sağlık çalışanlarının gür sesi olduğunu söyledi. Karadoğan, “Sağlık çalışanları arasındaki adaletsizliğe ve hakkaniyetsizliğe asla rızamız yok. Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği’nde maalesef bazı sağlık çalışanlarımız yok sayılmıştır. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Sorunların çözümü için topyekûn mücadeleden asla geri durmayacağız. Yetkili Sendika olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın emek ve emek mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarının başında aşırı iş yükü geldiğini vurgulayan Karadoğan, “Sağlık çalışanları yoğun iş yükü altında ezilmektedir. Bu durumda nitelikli sağlık hizmetinden söz etmek pek de mümkün değildir. Başta şiddet olmak üzere sağlıkta yaşanan sorunların temelinde istihdam yetersizliği geliyor. Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği sağlıkta 85 bin istidam alımı acilen yapılmalıdır” dedi.

Karadoğan, Genel Kurulu’nun hayırlar getirmesini dileyerek, sözlerine son verdi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Çatı: Yönetim Kurulu Üyelerine Başarılar Diliyorum

Kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çatı, genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ederek, yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Çatı, “Genel kurulun birlikteliğimizin, dayanışmamızın ve kardeşliğimizin güçlenmesine katkı sunmasını temenni ediyorum” dedi.

Şırnak Şube Başkanı Anmal: Daima Hakkın, Adaletin ve Milletin Yanında Yer Aldık

Yeniden başkan seçilen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, Sağlık-Sen’in hizmet sendikacılığında farkını ortada olduğunu belirterek, “Amacımız bu hizmet bayrağını daha ileriye taşımaktır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümü kadar insanlığın kurtuluşu ve huzuru için de mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Daima hakkın, adaletin ve milletin yanında yer aldıklarını kaydeden Anmal, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını geliştirmek adına gayret gösterdiklerini söyledi. Anmal, “Aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık ilkemizle bize verilen emaneti taşımada ehil kalabilmenin yollarını arıyoruz. Bizler, müspet hareket ilkesi ile hizmet etmeyi seçiyoruz” diye konuştu.

Sağlık-Sen Şırnak Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, Şube Sekreteri Ömer Faruk Bilen, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selim Taşar, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gürgün Günel, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sefer Göktaş, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tarık Babat, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdulgafur Öktem.

 

 

PAYLAŞ :