Çanakkale Şube’nin Üst Kurul Delegeleri Belli Oldu
15 Ekim 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi’nin Üst Kurul Delegesi Seçimli Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yasin Barutcu’nun katıldığı genel kurulda, üst kurul delegeleri seçildi.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan  yaptı.

Genel kurula delegelerin yanı sıra, Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, Kırklareli Şube Başkanı Asım Günerhan, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz katıldı.

Genel Başkan Durmuş: Başımız Sağolsun

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, Bartın Amasra’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diledi. Tüm Türkiye’ye başsağlığı dileğinde bulunan Durmuş, “Emek mücadelesi veren madencilerimizin acısı büyük. Bu acılar asla unutulmuyor. Rabbim, bir daha bu tür acıları yaşatmasın” diye konuştu.

Daha sonra sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gündemine dair konuları değerlendiren Durmuş, sadece eleştirmediklerini, sorunlara çözüm önerileri de getirdiklerini anlattı.

Toplu sözleşme masasında büyük mücadele verdiklerini kaydeden Durmuş,  sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının genelini ilgilendiren talepleri belirlediklerini ve o talepler doğrultusunda çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi. Teşkilatın memnun olmayacağı bir sözleşmenin altına imza atmayacaklarını belirten Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları olan ek ödemelere yüzde 20 zam yapılması, 3600 ek gösterge artışı ve sendika ikramiyesine yapılan artışla ilgili katılımcılara bilgi verdi.

“Dersimize İyi Çalışıyoruz”

Sağlık-Sen'in mücadelesini verdiği sorunların çözüme kavuşmaya başladığını söyleyen Durmuş, Ek Ödeme Yönetmeliği’nde önemli düzenlemelere gidildiğini ifade etti.

Durmuş, şunları söyledi:

“Biz hastanenin gelirine bağlı bir ücret sisteminin doğru olmadığını her zaman dile getiriyorduk. Yapılan düzenleme ile hastanenin gelirine bağlı ödeme sistemine son verildi. Ücretler artık merkezi bütçeden ödenecek. Eski sistemde sağlık çalışanlarımızın yüzde 80’i döner sermaye alamıyordu. Yeni yapılan düzenlemeyle mahsuplaşma olmadan, sağlık çalışanlarımızın ilave ücret alabileceği bir sistem oluşturuldu. SUT’a bağlı ücret düzenlemesine son verildi. Hekim ve hekim dışı sağlık çalışanlarımızın havuzlarının ayrılmasını istiyorduk ve ayrıldı. Bu konuda cümle kuran bir tek Sağlık-Sen’dir. Biz dersimize iyi çalışarak, çalışanlarımız için daha iyi ne yapabiliriz diyerek çalışmalarımızı yapıyoruz."

Durmuş, yönetmeliğin eksik yönlerini düzeltilmesi için dava açtıklarını ve Sağlık Bakanlığı’na taleplerini bildirdiklerini de hatırlattı.

“Sağlık Personeline Yönelik Sınav 2023’ün İlk Çeyreğinde Yapılacak”

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları hakkında da bilgi veren Durmuş, “Aile Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları yapıldı. Sınav öncesi adaylara hazırladığımız soru kitapçıklarını dağıtarak destek olmaya çalıştık. Sağlık Bakanlığı KİK toplantılarında ise sağlık personeline yönelik Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının 2023 yılının ilk çeyreğinde yapılmasını karara bağlamıştık. Sınav öncesi sağlık çalışanlarımıza da soru kitapçıkları dağıtacağız” diye konuştu.

Genel Sekreter Baki: Acımız Büyük

Genel Sekreter Durali Baki, dün akşamdan beri hüzünlü olduklarını dile getirerek, “Acımız büyük. Bartın’da alın teriyle evine ekmek götürmek için yerin altında emek veren 40’ı aşkın madencimiz şehit oldu. Hepsine Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Hepimizin başı sağolsun” şeklinde konuştu.

Baki, kurulun sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni etti.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Onurlu Bir Mücadelenin Öncülüğünü Yapıyoruz

Bartın Amasra’da hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, tüm Türkiye’ye başsağlığı diledi.

Sendikal gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Barutcu, Sağlık-Sen’in onurlu bir mücadelenin öncülüğünü yaptığını dile getirerek, teşkilatların özverili çalışmalarıyla üye sayının her geçen gün artmaya devam ettiğini söyledi. Bu başarıdan dolayı tüm teşkilat mensuplarına teşekkür eden Barutcu,  “Dur durak bilmeden, emeğimiz ve alın terimiz için, müreffeh yarınlar için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz”  diye konuştu.

Genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni eden Barutcu, seçilecek delegelere muvaffakiyetler diledi.

Çanakkale Şube Başkanı Özen: Amacımız Üye Sayımızı Daha da Artırmak

Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, “Hepimizin yüreği yandı. Şehit madencilere rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Çanakkale Şube olarak, üye sayılarının giderek arttığını dile getiren Özen, amaçlarının üye sayısını daha da artırmak olduğunu söyledi. Sendikal mücadelede kendilerine destek olan teşkilat mensuplarına teşekkür eden Özen, bayrağı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini kaydetti. 

 

 

PAYLAŞ :