Şanlıurfa Şube’nin Genel Kurulu Gerçekleştirildi
09 Ekim 2022, Pazar

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda, tek listeyle yapılan seçimde Abdulkadir Yabir şube başkanlığına seçildi.

Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Genel kurula,  Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ile Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Giresun Şube Başkanı Ogün Elifoğlu, Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, Mardin Şube Başkanı Abdullah Saruhan, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz ve Yalova Şube Başkanı Halil İbrahim Özer katıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz yaptı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevheri: Sağlık Çalışanlarına MinnettarızGenel Kurulda selamlama konuşması gerçekleştiren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, “2023 hedeflerimiz doğrultusunda büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Cevheri, pandemi döneminin kahramanı sağlık çalışanlarına minnettar olduklarını dile getirdi.  

Genel Sekreter Baki: En Zor Zamanlarda En Ön Cephede Yer Aldık

Kurulda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Sekreter Durali Baki, Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in sendikal mücadeleye başlamasıyla kamu çalışanlarının birçok sorununa neşter vurulduğunu kaydetti. 

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umudunun Sağlık-Sen olduğunu dile getiren Baki, "Bugüne kadar kandırmadık, bundan sonra da kandırmayacağız. Herkesin karşısında dik durduk. Ülkenin en zor zamanlarında en ön cephede yer aldık. Tüm bunları herkes biliyor. O yüzden çalışanların yegane umudunun Sağlık-Sen ve Memur-Sen olduğunu dile getiriyorlar. Teşkilatımız bu ülkenin çimentosudur" ifadelerini kullandı.

“Emek ve Hak Mücadelesini Sürdürmeye Devam Ediyoruz”

Sağlık-Sen olarak her zaman doğrunun ve haklının yanında olduklarını belirten Baki, hiçbir zaman yanlışı savunur hale gelmediklerini dile getirdi. Birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ettiklerini belirten Baki, çalışanların özlük ve ekonomik haklarını daha ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Sağlık-Sen teşkilatının destansı başarılar elde ettiğini dile getiren Baki, “Duruşumuzdan zerre taviz veremden çözüm odaklı sendikal anlayışımızla yolumuza devam ediyoruz. Kuruluş ilkelerimizden taviz vermeden emek ve hak mücadelesini sürdürmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Sendikacılık Gönül İşidir

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sendikacılığın gönül işi olduğunun altını çizen Baykan, “Üyelerimizin hak ve kazanımları için mücadele ederken, aynı zamanda mazlumların sesi oluyor, demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden yana tavır geliştiriyoruz. Güçlünün değil, haklının yanında duruyoruz” diye konuştu.

Baykan, Sağlık-Sen’in kurulduğu günden bu yana çalışanların umudu olduğunu dile getirdi. Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in emek ve ekmek mücadelesini sonuna kadar sürdürdüğünü belirten Baykan, teşkilatla birlikte omuz omuza mücadele ettiklerini ve sorunların çözümü için çalıştıkların söyledi.

Baykan, “Merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimiz sendikal mücadelemizi tanımlarken ‘Bizim amacımız; sadece almak, daha çok almak değildir. Üretimi ve kaliteyi arttırmak, daha verimli, daha huzurlu bir çalışma ortamı oluşturmaktır. Bizi yönetenlere yol göstermek, alternatif çözümler üretmektir’ diyordu. Aynı amaç ve uğurda emek ve alın teri mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanlığına Seçilen Yabir: Emeği ve Alın Terini Korumayı Amaç Edindik

Genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni eden Abdulkadir Yabir, destek veren teşkilat mensuplarına teşekkürlerini iletti.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeğini, alın terini korumayı kendilerine amaç edindiklerini belirten Yabir, bu amaç doğrultusunda mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, Şube Sekreteri Reşit Doğan, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Kılıç, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Feridun Doğan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ağaç, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Haydar Kada, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cihat Özgültekin.

PAYLAŞ :