Sağlık-Sen Sakarya Şubesi’nin Genel Kurulu Yapıldı
09 Ekim 2022, Pazar

Sağlık-Sen Sakarya Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle gerçekleştirilen genel kurulda, Abdullah Arı şube başkanlığına seçildi.

Genel kurula, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Yasin Barutcu, Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Şemsettin Göktürk ve İstanbul ASH Şube Başkanı Murat Ergül ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan yaptı.

“Toplu Sözleşmenin En Önemli Kazanımlarından Biri Enflasyon Farkı”

Kurulda delegelere seslenen Genel Başkan Semih Durmuş, birlik ve beraberlik içinde mücadele etmenin önemini anlattı. Sendikacılığın yürek isteyen, emek isteyen, inanmışlık isteyen bir iş olduğunu belirten Durmuş, sadece kürsülerden söz söyleyerek ahkam kesen bir sendika anlayışını asla kabul etmediklerini ifade etti.

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren Durmuş, çalışanlar adına önemli kazanımlara imza attıklarını kaydetti. Toplu sözleşmenin en önemli kazanımlarından birinin enflasyon farkı olduğunu belirten Durmuş, Memur-Sen olarak çalışanları enflasyona ezdirmemeyi hedeflediklerini dile getirdi.

“Sözleşmeli Personel Çalışması Ekim Sonu Kasım Başı Meclis Gündeminde Olacak”

3600 ek göstergenin diğer önemli bir kazanım olduğunun ifaden Durmuş, “Memur-Sen olarak ek göstergenin tüm çalışanları kapsaması için mücadele ettik ve çalışanların büyük bir kısmı ek gösterge düzenlemesinden yararlandı. 3600 ek göstergeyi yeterli bulmayan bir kesim var. Şimdi de o kesim için mücadeleyi sürdürüyoruz. Geçen hafta bir araya geldiğimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bu konuyu konuştuk. Yılbaşına kadar bir düzenleme yapılması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli statüdeki çalışanların kadroya geçirilmesi için çalışmaların başladığını hatırlatan Durmuş, “6. Dönem Toplu Sözleşme hükmü gereği sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili süreci başlattık. 39 ayrı unvan var. Ayrım yapılmaksızın tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini ve sözleşmeli istihdam türlerine son verilmesini talep ediyoruz. Çalışmalarımız sonucunda yapılacak düzenlemenin, Ekim sonu ya da Kasım başında Meclis gündemine gelmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

Uzman ebe ve hemşirelere yönelik de önemli bir kazanım elde edildiğine dikkat çeken Durmuş, özel hizmet tazminatına 7 puan artış yapıldığını hatırlattı. Bu artışın hem maaşa hem de emekli ikramiyesi ve maaşına yansıyacağını belirten Durmuş, her toplu sözleşme döneminde zam oranının artırılması için mücadele edeceklerini kaydetti.

“24 Saat Açık Kreş Hizmeti İçin Mücadele Edeceğiz”

Banka maaş promosyonlarına yönelik görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Durmuş, keşmekeşliğe son verecek, tüm kamu çalışanlarını ilgilendiren ortak ve kapsayıcı bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Önümüzdeki dönem hedefleri hakkında da bilgi veren Durmuş, sağlıkta 85 bin istihdam yapılmasının önemli bir adım olduğunu, ancak istihdamın her yıl düzenli bir şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladı. 

Durmuş, yeni dönemde 24 saat açık kreş hizmeti uygulaması için mücadele vereceklerini de söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: 27 Yıllık Bir Emek ve Dava Hareketiyiz

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Sağlık-Sen’in 27 yıllık bir emek ve dava hareketi olduğunu söyledi. Kuruldukları ilk günkü değerlere göre sendikacılık yapmaya çalıştıklarını kaydeden Barutcu, “Geçtiğimiz Mayıs ayında 265 bin üye sayısına ulaştık. Bu, sizlerin ve Sağlık-Sen teşkilatlarımızın başarısıdır” dedi.

Her zaman teşkilatların emrinde olduklarını ifade eden Barutcu, Sakarya Şube’nin genel kurulunun hayırlara vesile olmasını temenni etti. Bugüne kadar hizmet edenlere teşekkür eden Barutcu, görevi devir alan yönetime ise başarılar diledi.

Sakarya Şube Başkanı Sönmez: Bize Destek Olan Herkese Teşekkür Ederim

Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez, bugüne kadar kendisine destek olan herkese teşekkür ederek, bayrağı devrettiğini söyledi. Yeni yönetime başarılar dileyen Sönmez, Sağlık-Sen bayrağının daha ileriye taşınacağına inandığını söyledi.

Sönmez, genel kurulun hayırlar getirmesini diledi.

Şube Başkanlığına Seçilen Arı: Sırtımıza Yüklenecek Sorumluluğun Bilincindeyiz

Genel kurulda yapılan seçimde Şube Başkanlığına seçilen Abdullah Arı, konuşmasına Abdullah Sönmez’e teşekkür ederek başladı. “Sırtımıza yüklenecek sorumluluğun bilincindeyiz” diyen Arı, her daim sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olmayı kendilerine düstur edindiklerini söyledi.

Arı, “Her şart ve koşulda çalışanlarımızın özlük ve sosyal haklarını iyileştirme noktasında mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Genel kurulumuz, hayırlara vesile olsun. Rabbim çıkmış olduğumuz bu yolda bizleri mahcup etmesin, hayırlı işler yapmamızı nasip etsin inşallah” diye konuştu.  

Sağlık-Sen Sakarya Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Abdullah Arı, Şube Sekreteri Yavuz Bingöl, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazire Öztürk, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Harun Kestane, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özlem Akyar, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sefa Özlücan.

 

PAYLAŞ :