Sağlık-Sen Ankara 6 Nolu Şubesi’nin Genel Kurulu Yapıldı
08 Ekim 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Ankara 6 Nolu Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nda, yönetim kurulu üyeleri belli oldu. Kurulda, tek listeyle yapılan seçimde mevcut Şube Başkanı Umut Gümüşay güven tazeledi.

Ankara 6 Nolu Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu yaptı.

Genel Başkan Durmuş: Toplu Sözleşme Kanunu Değiştirilmeli

Genel Kurulda delegelere hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal mücadelenin önemini anlattı. Nitelikli ve kapsamlı, sadece yarına yönelik değil ileriye dönük de sendikacılık yapılması gerektiğini söyleyen Durmuş, bu bağlamda, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişikliğe gidilmesinin şart olduğunu belirtti. Durmuş, bunun için mücadele verdiklerini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e yaptıkları ziyarette bu konunun gündeme getirildiğini dile getiren Durmuş, yapılacak yeni düzenleme ile sendikal kimliğin tam anlamıyla ete kemiğe bürüneceğini söyledi. Memur-Sen yöneticilerine bu konuda önemli sorumluluk düştüğünü belirten Durmuş, sendika yasasının değişmesi için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

“Bilinçli Bir Sendikacılık Yapıyoruz”

Memur sendikacılığının mevzuat sendikacılığı olduğunu dile getiren Durmuş, mevzuatın çok iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çekti. Toplu sözleşme sürecinde strateji değişikliğine gittiklerini anlatan Durmuş, “Hedefleri belirlenmiş, kapsamı genişletilmiş, tüm çalışanların cebine doğrudan girecek kazanımlar için mücadele ediyoruz. 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında bunu da başardık” diye konuştu.

Sağlık-Sen’in verdiği mücadelenin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğine değinen Durmuş, bilinçli bir sendikacılık yaptıklarını söyledi.  

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren Durmuş, ek ödemelere yüzde 20 ilave zam yapıldığını hatırlattı. Durmuş, “Kartopu gibi büyüyen önemli bir kazanım elde ettik. Sağlık çalışanlarının ekonomik olarak bir nebze de olsa nefes almalarını sağladık. Bu kazanım, tüm sağlık çalışanlarını doğrudan ilgilendiren çok değerli bir kazanımdır. Ek ödemelere 6 ayda bir zam yapılacak. Bu kazanımın değeri ileriki yıllarda daha iyi anlaşılacak” ifadelerini kullandı.

“Yapılan Düzenlemelerin Heder Olmaması İçin Acil Önlemlerin Alınması Gerekiyor”

Başta performansa bağlı adaletsiz ek ödeme sistemi olmak üzere bugüne kadar sağlık çalışanlarını mağdur eden düzenlemelerin değiştirilmesi için büyük mücadele verdiklerini belirten Durmuş, “Son dönemde çıkan düzenlemeler, bugüne kadar kürsülerden dile getirdiğimiz sorunların birçoğunun çözümünü içeriyor. Ama eksiklikler de var. Bir tarafı yaparken bir tarafı yıkmanın yanlış olduğunu her fırsatta dile getirdik. Yapılmış olan önemli düzenlemeler var, ancak yapılmış hatalar da var. Göz ardı edilen kesimler de var. Emeğin yok sayıldığı alanlar var. Sağlık-Sen olarak itirazlarımı yaptık. Öncelikle Sağlık Bakanlığı’na taleplerimizi ilettik. Aynı zamanda dava sürecini başlattık” şeklinde konuştu.

Yapılmış olan düzenlemelerin heder olmaması için sağlıklı diğer adımların atılması ve acil önlemlerin alınması gerektiğini dile getiren Durmuş, mutlaka eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin yarınları için de çalıştıklarını belirten Durmuş, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mutlu ve huzurlu şekilde sağlık hizmetini sunması için de bizlere sorumluluk düşüyor. Ortaya duruş koyuyorsak bu teşkilatın hakları ve menfaatleri içindir. Kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı misyonumuzla mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Genel Sekreter Baki: Sorunlara Çözüm Üreten ve Mücadele Eden Tek  Sendika Sağlık-Sen

Genel Sekreter Durali Baki, konuşmasında sendikacılığın zorluğuna değindi. Sendikacılığın gönüllere girme işi olduğunu belirten Baki, “Sendikacılıkta kendini davana ve camiana adaman gerekiyor. Geceni gündüzüne katarak çalışman gerekiyor. Adaletli, hakkaniyetli ve dürüst sendikacılık yapmak öyle her babayiğidin hakkı değil” diye konuştu.

Sağlık-Sen teşkilatının destansı başarılar elde ettiğini dile getiren Baki, “Sağlık-Sen’in saha ile barışık yapısı vardır. Projeler üreten, sorunlara çözüm üreten ve bu uğurda mücadele tek sendika Sağlık-Sen’dir. Sahadaki arkadaşlarımızın üzüntülü ve sevinçli günlerinde yanlarında hep biz varız” ifadelerini kullandı.

“Sahada Bayrağımızı Dalgalandırmaya Devam Edeceğiz”

Sağlık-Sen’in dün söyleydiyse bugün de kürsülerden aynısını söylediğini kaydeden Baki, “Bizler inandığımız dava yolunda, aynı düstur aynı uslüp ve aynı duruşla yolumuza devam ediyoruz. Bizi biz yapan değerlere bağlı kalarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz” dedi.

Sendika içine fitne tohumları ekmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini ifade eden Baki, “Birlik ve beraberlik içerisinde, bir olarak sendikamızın bayrağımızı ileriye taşıyacağız. Sahada bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Tek Çatısı Sağlık-Sen’dir

Ankara 6 Nolu Şube’nin genel kurulunun hayırlara vesile olmasını niyaz eden Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, yönetim kuruluna başarılar diledi. Karadoğan, “Genel kurulun birlikteliğimizin, dayanışmamızın, kardeşliğimizin güçlenmesine katkı sunmasını temenni ediyorum” dedi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını dün olduğu gibi bugün de Sağlık-Sen’in çözeceğini belirten Karadoğan, “Anadolu’nun dört bir yanında bayrağımızı en yüksekte tutan şube başkanlarımızın gücü, Anadolumuzun dört bir yanında emek mücadelemize katkı sunan temsilcilerimizin ve üyelerimizin desteğiyle sorunları yine biz çözeceğiz” diye konuştu.

Sağlık-Sen’de adlar değişse de pozisyonlar değişse de hedefin hep aynı kaldığını belirten Karadoğan, “Besmele ile başlanan bu davada hiç kimse Sağlık-Sen’in ikamesi olamaz. Kimse onun yerine kendini koyamaz. Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tek çatısıdır. Çözerse sorunları Sağlık-Sen çözer” ifadelerini kullandı.

Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Gümüşay: Bu Davanın Mayasında Adalet, Hakkaniyet ve Doğruluk Var

Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay ise  Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in bir gönül, bir sevda, bir dava hareketi olduğunu söyledi. Gümüşay, “Bu davanın mayasında Besmele vardır, adalet, hakkaniyet ve doğruluk vardır. Elif gibi dimdik durarak, hiç kimsenin karşısında eğilmemek vardır. Haksızlığa karşı susmamak, hakikati haykırmak vardır. Bu şuurla başladığımız dava yolculuğu, bugünde aynı duruş ve aynı heyecanla devam etmektedir” diye konuştu.

Her geçen gün ilmek ilmek büyüttükleri Sağlık-Sen 6 Nolu Şubesi olarak sorunların çözmek için mücadeleyi sürdürdüklerini kaydeden Gümüşay, “Mücadelemiz ve kararlı irademiz bitmeyecek. Bu bilinçle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da azmimize azim, çabamıza çaba katarak çalışmaya, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını, daha da geliştirmeye, sahada ve masada her alanda onların yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerinin kullandı.

Genel kurula delegelerin yanı sıra, Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara Üniversite Başkanı Ercan Öztürk, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Elazığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Şemsettin Göktürk, İstanbul ASH Şube Bakanı Murat Ergül, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Kırıkkale şube Başkanı Recep Akdoğan, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Demirsöz, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu, Uşak  Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu, Yalova Şube Başkanı Halil İbrahim Özer, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara katıldı.

Sağlık-Sen Ankara 6 Nolu Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Umut Gümüşay, Şube Sekreteri Fehmi Erkan, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Görkem Atagün, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Pilan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Özçelik, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gönül Yıldırım, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ebru Yalçın.

PAYLAŞ :