Düzce Şube’nin Genel Kurulu Gerçekleştirildi
18 Eylül 2022, Pazar

Sağlık-Sen Düzce Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda, mevcut Şube Başkanı Cihan Özal, güven tazeleyerek yeniden şube başkanı oldu.

Tek listeyle yapılan genel kurul, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel kurula, Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Faruk Çelebi, Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Şemsettin Göktürk, İstanbul ASH Şube Başkanı Murat Ergül, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz ve Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı.

 “Birlikte Büyük Başarılara İmza Attık”

Genel kurulda delegelere seslenen Genel Sekreter Durali Baki, Sağlık-Sen olarak her zaman doğrunun ve haklının yanında olduklarını kaydederek, hiçbir zaman yanlışı savunur hale gelmediklerini dile getirdi. Birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ettiklerini belirten Baki, “Türkiye’nin dört bir yanındaki teşkilat mensuplarımızla birlikte büyük başarılara imza attık. Önemli kazanımlar elde ettik. Her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduk. Tüm teşkilat mensuplarına, her daim bizim yanımızda oldukları için teşekkür ederim” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının Türkiye’nin hayat sigortası olduğunu söyleyen Baki, “Sağlık çalışanlarının şifa dağıtmaktan başka bir düşünceleri, dertleri, tasaları olmamalı. Sağlık çalışanları hep gülmeli. Sağlık çalışanları gülerse Türkiye daha fazla gülecektir. Bunu herkesin çok iyi bilmesi gerekir. Bu nedenle de sorunların bir an önce çözüme kavuşması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Sahanın Gerçekleriyle Hareket Edilmeli”

Sahanın gerçekleriyle hareket etmenin önemine vurgu yapan Baki, yeni çıkan ek ödeme yönetmeliğine de değindi. Baki, “Sağlık çalışanları olarak  emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istiyoruz. Sadece aynı işi yapan çalışanların aynı ücreti almasın istiyoruz. Maaş günü ne kadar ücret alacağımızı bilmek istiyoruz. Biz bunları her platformda dile getirdi. Bakanlığın çıkardığı yeni yönetmelik bu bakımdan önemli bir adım. Ancak eksik ve aksayan yönleri var. Onun için de gerekli başvuruları yaptık” şeklinde konuştu.

4688 sayılı 'Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nda reforma ihtiyaç olduğunu belirten Baki,  “Kanunda değişikliğe gidilmesi şart. Memur-Sen olarak bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Düzce Şube Başkanı Özal: “Duruşumuzdan Asla Taviz Vermiyoruz”

Düzce Şube Başkanı Cihan Özal ise sürekli sahada olduklarını belirterek, “Sağlık-Sen olarak, gece gündüz demeden emek vererek sağlık çalışanlarının hakkı için çalışıyoruz. Çalışanların dertleriyle dertleniyoruz. Duruşumuzdan asla taviz vermiyoruz. Yıllardır verdiğimiz bu mücadele ile bugün sağlık çalışanlarımız için önemli adımlar atılıyor, atılmaya da devam edilecektir” ifadelerini kullandı.

Her bir üyeden aldıkları güçle, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahı, huzuru ve geleceği için hep birlikte çalışacaklarını belirten Özal, “Sizler bizlere güvendikçe, yanımızda sizleri gördükçe başarıya ulaşmamız kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Sağlık-Sen Düzce Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Cihan Özal, Şube Sekreteri Mevlüt Toraman, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Enes Fırtına, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emrah Duru, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mutlu Erdi Özen, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sevil Albayrak, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşe Kaptan.

PAYLAŞ :