Sağlık-Sen Mardin Şubesi’nin Yeni Yönetimi Belli Oldu
18 Eylül 2022, Pazar

Sağlık-Sen Mardin Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda, Abdullah Saruhan şube başkanlığına seçildi.

Tek listeyle yapılan genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ve Yasin Barutcu ile Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Şanlıurfa Şube Başkanı Reşit Doğan ve Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal katıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan yaptı.

“Tavrımız Her Zaman Çözüm Üretilmesinden Yana Oldu”

Genel Başkan Semih Durmuş, Genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ederek, bugüne kadar sendikaya emeği geçen herkese teşekkür etti. Durmuş, bayrağı devir alan yeni yönetime de başarılar diledi. Sendikacılıkta birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Durmuş, sendikacılığın gönül işi olduğunu, emek ve fedakarlık gerektirdiğini söyledi.

2019 yılındaki toplu sözleşmede ortaya koydukları net duruş sayesinde 2021 yılındaki toplu sözleşmede önemli kazanımlara imza attıklarını söyleyen Durmuş, ne istediğini bilen, doğrudan çalışanların cebine girecek ve tüm çalışanları etkileyecek taleplerle masaya oturduklarını kaydetti. 6. Dönem Toplu Sözleşmede 22 önemli kazanıma imza attıklarını dile getiren Durmuş, “Kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı misyonuyla mücadele ediyoruz. Biz masadan çözüm üretilmesini bekliyoruz. Her zaman tavrımız bu yönde oldu” ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşme masasında ek ödemelere yüzde 20 ilave zam yapıldığını hatırlatan Durmuş, “Kartopu gibi büyüyen önemli bir kazanım elde ettik. Sağlık çalışanlarının ekonomik olarak bir nebze de olsa nefes almalarını sağladık. Bu kazanım, tüm sağlık çalışanlarını doğrudan ilgilendiren çok değerli bir kazanımdır. Ek ödemelere 6 ayda bir zam yapılacak. Bu kazanımın değeri ileriki yıllarda daha iyi anlaşılacak” diye konuştu.

“Geniş Bir Kadro Tahsis Edilmesini Bekliyoruz”

Uzman ebe ve hemşirelere yönelik de önemli bir kazanım elde edildiğini belirten Durmuş, özel hizmet tazminatına yüzde 40 zam yapıldığını hatırlattı. Her toplu sözleşme döneminde zam oranının artırılması için mücadele edeceklerini kaydeden Durmuş, aynı zamanda özel hizmet tazminatının kapsamının genişletilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarıyla ilgili de bilgi veren Durmuş, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yaptığımız KİK toplantısının ardından sınav süreci başladı. Kitaplarımızı hazırladık ve üyelerimize dağıttık. Sağlık Bakanlığı’nda da sürecin başlamasını istiyoruz. KİK toplantısında sınavların 2023’ün ilk çeyreğinde yapılması noktasında mutabakata vardık. Geniş bir kadro tahsis edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Banka promosyon anlaşmalarının güncellenmesi için görüşmelerini sürdürdüklerini kaydeden Durmuş,  “Hem çalışanların hem de bankaların geliri arttı. Dolayısıyla banka maaş promosyonlarının revize edilmesi gerekiyor. Bu noktada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile yaptığımız görüşmede bu konuyu gündeme getirdik.  Kamu bankalarının öncü olmasını talep ettik. Tüm çalışanların eşit şeklide banka promosyonu almasını istiyoruz. Konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

“Yönetmeliğin Bazı Maddelerinin İptali İçin Başvurularımızı Yaptık”

Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği hakkında da konuşan Durmuş, performansa bağlık adaletsiz ücret sisteminin revize edilmesi gerektiğini her platformda dile getirdiklerini anlattı. Hastane gelirine bağlı ödeme sisteminin yanlış bir uygulama olduğunu ve bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini hep söylediklerini kaydeden Durmuş, “Sağlık Bakanlığı’nın son yaptığı düzenlemeler, bizim performans sistemine karşı yaptığımız tüm eleştirilerin dikkate alındığı bir düzenleme oldu. Önümüzdeki aylarda sağlık çalışanlarının maaşlarında yükselme olacağını göreceğiz. Yönetmeliğin eksik yönleri de var. Son yaptığımız Başkanlar Kurulu’nda yönetmeliği masaya yatırdık. Sahanın taleplerini topladık. Bazı itirazlarımız var. Yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali için hem Bakanlığa hem de yargıya başvurumuzu yaptık” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Sendikal Mücadele Özveri, Azim, Gayret İster

Sendikal mücadele hakkında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, “Sendikal mücadele özveri ister, azim ister, gayret ister. Sendikal mücadelede sadece eleştirmek, sorunu dile getirmek yoktur, aynı zamanda çözüm üretmek ve o çözüm için çalışmak vardır. Bu anlayışla çeyrek asrı aşan bir mücadelenin sembolüdür Sağlık-Sen” diye konuştu.

Son çıkan Ek Ödeme Yönetmeliğine değinen Karadoğan, Bakanlık tarafından adım atılmasının önemli olduğunu, ancak eksikliklerin olduğunu dile getirdi. Karadoğan, yönetmeliğin adil ve hakkaniyetli şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının canı yakan şiddet sorunu hakkında da konuşan Karadoğan, “Şiddet olaylarına karşı cezaların artırılmasının da yeterli olmadığını hepimiz yaşayarak görüyoruz.  Bu noktada Sağlık Bakanlığı’nın bir masa etrafında tüm paydaşları toplayarak, Acil Eylem Planı’nı oluşturması gerekiyor. Çünkü şiddet sağlık sistemini tehdit ediyor” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Erdemliler Hareketi’ne Yakışır Şekilde Sendikacılık Yaptık

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise Merhum Genel Başkan Mehmet Akif İnan’ın Memur-Sen’i, “Ülkenin geleceğini yeniden inşa eden Erdemliler Hareketi” olarak kurduğunu hatırlattı. Barutcu, “Sağlık-Sen olarak 27 yıllık geçmişimizle Erdemlileler Hareketi’ne yakışır şekilde sendikacılık yaptık. 265 bini aşan üye sayımızla yetkimizi perçinledik. Tüm teşkilatımıza teşekkür ederim” dedi. 

Mardin Şubesi’ne emek veren yönetime teşekkür eden Barutcu, bayrağı devir alan yönetime de başarılar diledi. Barutcu, genel kurulun hayırlı olmasını temenni etti.

Mardin Şube Başkanı Ünverdi: Hak ve Hukuk Çerçevesinde Mücadele Ettik

Mardin Şube Başkanı Mehmet Selim Ünverdi, “Yönetime geldiğimiz 4 yıl boyunca hak ve hukuk çerçevesinde, dik duruş sergileyerek sağlık çalışanları için mücadele verdik. Bu süreç içinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yeni dönem de Sağlık-Sen bayrağını devrediyoruz. Bayrağı taşıyacak yeni yönetimin Sağlık-Sen’i en iyi yerlere getireceğine inanıyoruz. Genel kurulumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Şube Başkanı Seçilen Saruhan: Seçimler Sağlık-Sen Bayrağını Daha Yukarıya Taşıma Yarışıdır

Şube Başkanı Seçilen Abdullah Saruhan, seçimlerin birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü daha ferah yarınlar için yeni başlangıçlar olduğunu dile getirerek, “Seçimler, Sağlık-Sen bayrağını daha yukarılara taşıma yarışı olmalıdır. Sendikacılığı, Erdemliler yarışı, hak ve hakkaniyet için mücadele olarak görmekteyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu davaya değer katacak farklı görüş ve düşünceleri teşkilatı daha güçlü kılacağına inanandıklarını belirten Saruhan, kendilerini destekleyen teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Sağlık-Sen Mardin Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Abdullah Saruhan, Şube Sekreteri Mahmut Yıldız, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ferhat Manop, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Begen, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kasım Korhan, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahattin Küçükaslan, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdal Kürşat.

 

PAYLAŞ :