Amasya Şube’nin Yeni Yönetimi Belli Oldu
17 Eylül 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Amasya Şubesi’nin yeni şube başkanı ve yönetimi belli oldu. İki adayın yarıştığı Amasya Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda Ahmet Yeşilgöl, Şube Başkanı seçildi.

5. Olağan Genel Kurul; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Sekreter Durali Baki yaptı.

“Üzerimize Düşen Görevi Yerine Getirdik ve Getirmeye de Devam Ediyoruz”

Katılımcılara hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş yaptığı konuşmada görevi devreden Şube Başkanı Recep Eliaçık ve yönetimine verdikleri emekten dolayı teşekkür etti.

Sendikal mücadelenin önemine vurgu yapan Durmuş, “Biz sendikal mücadeleyi ‘yaşasın ve kahrolsun’ anlayışıyla yapmıyoruz. İşini en iyi bilenlerden oluşan akademik bir kadroyla çalışıyoruz. Sürekli sahadayız. Yaşanan sorunları direk yaşayan insanlardan dinliyoruz. Bu sorunlara çözüm aramak için çalıştaylar yapıyoruz. Tespit ettiğimiz sorunlara yönelik çözüm önerilerini belirliyor ve o noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılık bulması için üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Performansa Bağlı Adaletsiz Ücret Sistemi Çalışma Barışına Zarar Veriyordu”

Sağlık çalışanlarının en önemli sorununun performansa bağlı adaletsiz ücret sisteminin olduğunu belirten Durmuş, “Bu sistem adaletsiz bir sistemdi. Çalışma barışına zarar veriyordu. Bu sisteme karşı eleştirilerimizi somut delileriyle ortaya koyduk. Çözüme yönelik önerilerimizi her bir yetkiliyle paylaştık. Ödemeler hastanenin gelirine bağlı olmasın, merkezi bütçeden ödensin dedik. Mahsuplaşma kaldırılsın dedik. Ödemeler SUT’a bağlı olmasın dedik. Havuzlar birbirinden ayrılsın dedik. Yaptığımız eleştirilere yönelik Ek Ödeme Yönetmeliği’yle önemli adımlar atıldı. Ama bu düzenlemede eksiklikler olduğu da bir gerçek” ifadelerini kullandı.

Eksikliklerin giderilmesi için mücadele ettiklerini kaydeden Durmuş, “Aile sağlığı çalışanlarına verilen ücretler ülke gerçeklerinden çok uzak. Aile sağlığı çalışanlarının ücretlerin artırılması gerekiyor. Birinci basamakta çalışan arkadaşlarımız, 112 çalışanları, bakanlık merkez teşkilatı ve Hudut Sahiller teşvik ödemesinin dışında bırakıldı. Tavanları çok düşük kaldığı için taban ödeme dahi alamayan Genel İdari Hizmetler ve Yardımcı Hizmet sınıfları ile lise mezunlarının tavan uygulamasına son verilmeli. Bu ve buna benzer eksiklikler ve adaletsizlikler var. Geçtiğimiz günlerde başkanlar kurulu toplantısı yaparak itirazlarımızı belirledik ve Sağlık Bakanlığı’na gerekli girişimlerde bulunduk. Yargıya taşınacak maddelerle ilgili de Danıştay’a başvuru yaptık” bilgisini verdi.

“Saldırganların İfadelerinin Alınıp Serbest Bırakılması Toplumun Vicdanında Derin Yaralar Açıyor”

Sağlıkta şiddetin sağlık çalışanlarının önemli bir sorunu olduğuna dikkat çeken Durmuş, “Sağlık çalışanları güven içinde görevlerini yerine getirmeli. Bu noktada şiddete karşı cezaların yüzde 50 artırılması, Beyaz Kod uygulaması, kamu davası haline gelmesi, katalog suçlar arasına girmesi önemli düzenlemeler. Ama biz bir şiddet olayı duyuyoruz ardından saldırganın ifadesinin alınıp serbest bırakıldığına şahit oluyoruz. Bu olaylar başta sağlık çalışanları olmak üzere toplumun vicdanında derin yaralar açıyor. Bu noktada da hassasiyetin sağlanması gerekiyor” dedi.

“Farklı İstihdam Modellerine Son Verilmeli”

Sözleşmeli persoenlle ilgili çalışmaların başladığını söyleyen Durmuş, “Geçtiğimiz hafta ilk çalışma gerçekleştirildi. Bu çalışma bizim 6. Dönem Toplu Sözleşme’de kayıt altına aldırdığımız bir maddeydi. Biz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Çalışma barışını bozan farklı istihdam türlerine son verilmeli” diye konuştu.

Milletvekili Çilez: Sağlık-Sen Üzerine Düşen Sorumluluğu Yerine Getiriyor

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez yaptığı konuşmada, Amasya’da yapılan sağlık tesisleri hakkında bilgi verdi.

Sağlık-Sen’in sağlık çalışanlarının özlük haklarının gelişmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini dile getiren Çilez, “Burada arkadaşlarımız sağlık çalışanlarıyla ilgili yapılan düzenlemelerde eksiklikler olduğunu dile getirdi. Biz de bu sorunları aldık ve gerekli yerlerde gündeme getireceğiz” diye konuştu.

Tüm insanlığın pandemi süreciyle birlikte ağır bir imtihandan geçtiğini söyleyen Çilez, sağlık çalışanlarının pandemiye karşı göğüslerini siper ettiğini dile getirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Şiddete Karşı da Bir Reforma İhtiyaç Var

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan da yaptığı konuşmada, Amasya Şube’nin genel kurulunun hayırlı olmasını temenni etti.

Ek Ödeme Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemelerin eksikliklerine rağmen önemli olduğunu söyledi.

Baykan, şiddete karşı da bir reforma ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, “En önemlisi biri birbirimize karşı tahammülün geliştiği, saygı duyduğumuz günlerin gelmesi. Toplum olarak değişik bir hal aldık. Sağlıkta şiddet, okulda şiddet, trafikte şiddet. Şiddete karşı topyekün bir mücadelenin başlatılması gerekiyor” dedi.  

Eski Şube Başkanı Eliaçık: Teşkilatımıza Teşekkür Ediyorum

Görevi devreden Şube Başkanı Recep Eliaçık yaptığı veda konuşmasında, kendisine destek veren teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Eliaçık, “Yola çıktığımızda bir avuç insandık. Yoğun çalışmalarımızla bugün bin 350 üye sayısına ulaştık. Bu başarıdan dolayı delegelerimizi, temsilci arkadaşlarımızı ve yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyorum. Biz hiçbir zaman ötekileştiren, kutuplaştıran olmadık. Bir ve beraber olduğumuzda bu mücadelenin anlam kazandığını hep söyledik” diye konuştu.

Şube Başkanı Yeşilgöl: Hak ve Adalet Düsturundan Şaşmayacğız”

Şube Başkanı seçilen Ahmet Yeşilgöl yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine güvenen delegelere teşekkür etti.

Sağlık-Sen’in kurulduğu günden bu yana hak ve emek mücadelesinin bayraktarlığını yaptığını söyleyen Yeşilgöl, “Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarının çözümü, haklı taleplerinin kazanıma dönüşmesi için gece gündüz çalışıyor. Emek ve ekmek mücadelesini hak ve adalet düsturundan şaşmadan sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Genel kurula Memur-Sen’e bağlı şubelerin yöneticileri ile AK Parti İl Başkanı Ekrem Toto, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Fatih Kocur, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan ve Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer de katıldı.

Sağlık-Sen Amasya Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl, Şube Sekreteri Güzide Var, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Salim Ekici, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşen Çekin, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cihat Bulut, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Çıldıroğlu, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Hünalp.

 

PAYLAŞ :