Uşak Şube’nin Genel Kurulu Gerçekleştirildi
10 Eylül 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Uşak Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu, yeniden şube başkanlığına seçildi.

Tek listeyle gerçekleştirilen genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Yusuf Dural ve Yasin Barutcu katıldı.

Genel kurula; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek ve Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara da katıldı.

Genel kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan yaptı.

“Başarıdan Bahsediyorsak Bunu Sağlık Çalışanlarımıza Borçluyuz”

Genel kurulda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının pandemi ile birlikte zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının yaşanan zorlu süreci başarıyla atlattığına dikkat çeken Durmuş, “Bu başarının altında her şeyden önce sağlık çalışanlarımızın fedakarlığı yatmaktadır. Türkiye’de sağlık çalışanlarımız ailelerini ve evlatlarını geride bırakarak insanımızın yardımına koşmuştur. Eğer başarıdan bahsediyorsak bunu sağlık çalışanlarımıza borçluyuz”  ifadelerini kullandı.

“Hastanenin Gelirine Bağlı Ödeme Sistemine Son Verildi”

Sağlık-Sen’in yıllardır performansa bağlı ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırılması için yoğun bir mücadelenin içinde olduğunu söyleyen Durmuş, “Sağlık çalışanlarımızın en önemli sorunu, performans sisteminden kaynaklı ücret adaletsizliğiydi. İlk çıktığı zamanda olumlu bir sistem olsa da zamanla işlevini yitirmiş ve çalışma barışına zarar verir hale gelmişti. Bu noktada Sağlık-Sen olarak, çözülmesi gereken ilk sorunun bu olduğunu hep dile getirdik. Yaptığımız mekik diplomasisi ile sorunu tüm muhataplarımıza ilettik. Sorunun çözümüne dair önerilerimizi her bir yetkiliyle paylaştık. TBMM’de yasalaşan kanun ile önemli adamlar atıldı” değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan düzenlemeyle ilgili bilgi veren Durmuş, “Hastanenin gelirine bağlı ödeme sistemine son verildi. Artık sağlık çalışanlarımız ücretlerini hastane bütçesinden değil de merkezi bütçeden alacak. Bu bizim için yeterli değil ama önemli bir adım. Ücretler SUT kapsamının dışına çıkarıldı. Hekim ve hekim dışı sağlık çalışanlarının havuzlarının ayrılması önemli bir adımdır. Bunlar bizim öteden beri mücadelesini verdiğimiz, her platformda dile getirdiğimiz konulardı” diye konuştu.

“Yargıya Taşınacak ve Sağlık Bakanlığı’na İtiraz Edilecek Maddeleri Belirledik”

Başkanlar Kurulu Toplantısı yaptıklarını ve Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği’ni masaya yatırdıklarını kaydeden Durmuş, yargıya taşınacak ve Sağlık Bakanlığı’na itiraz edilecek maddeleri belirlediklerini söyledi.

Durmuş, “Düzeltilmesini istediğimiz konularla ilgili Sağlık Bakanlığı’na müracaat edeceğiz. Adaletsizliğe ve eşitsizliğe yol açan maddelerin iptali için yargıya başvuracağız” dedi.

Uşak Milletvekili Güneş: Türkiye Önemli Mesafeler Katetti

Delegasyona hitap eden AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Şube’nin Genel Kurulu’nun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile önemli adımlar atıldığını söyleyen Güneş, “Yapılan kanuni düzenleme ile ek ödeme genel bütçeye aktarıldı. Hem hekimlerimizin hem de sağlık çalışanlarımızın bordrolu maaşları çok düşüktü. Buradaki adaletsizlik yapılan düzenleme ile kaldırıldı ve bordrolu maaşlar yükseltildi” diye konuştu.

Türkiye’nin son 20 yılda önemli mesafeler katettiğini söyleyen Güneş, “Biz inanıyoruz ki Türkiye çok daha ileriye gidecek” dedi.

Şube Başkanı Aloğlu: Uşak Teşkilatımıza Teşekkür Ediyorum

Yeniden Uşak Şube Başkanı seçilen Muhammed Ali Aloğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bize güvenen, yeniden bu görevi layık gören Uşak teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın ekonomik, özlük ve sosyal haklarının gelişip, korunması için tüm gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Banka promosyon anlaşmasıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Aloğlu, önümüzdeki günlerde buna ilişkin çalışmanın neticelendirileceğini ifade etti. 

Sağlık-Sen Uşak Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu, Şube Sekreteri Özkan Çiftçi, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Gürkan Erdoğan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ramazan Kardaş, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Alime Karakaya, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Doğan, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmahan Sever.

PAYLAŞ :