Bartın Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
04 Eylül 2022, Pazar

Sağlık-Sen Bartın Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Şube Başkanı Naci Durmuş, yeniden şube başkanlığına seçildi.

Tek listeyle yapılan genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Mahmut Faruk Doğan katıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Sekreter Durali Baki yaptı.

“Ne İstediğini Bilen Bir Sendikayız”

Genel kurulda katılımcılara seslenen Genel Başkan Semih Durmuş, sendikacılıkta birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, Sağlık-Sen teşkilatının gücünün temelinde birlikteliğin olduğunu dile getirdi. 

Toplu sözleşme kazanımlarına değinen Durmuş, 2019 yılındaki toplu sözleşmede ortaya koydukları net duruş sayesinde 2021 yılındaki toplu sözleşmede önemli kazanımlara imza attıklarını söyledi. Ne istediğini bilen, doğrudan çalışanların cebine girecek ve tüm çalışanları etkileyecek taleplerle masaya oturduklarını anlatan Durmuş, 22 önemli kazanıma imza attıklarını dile getirdi. Durmuş, “Kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı misyonuyla mücadele ediyoruz. Biz masadan çözüm üretilmesini bekliyoruz. Her zaman tavrımız bu yönde oldu” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Durmuş,  en önemli sorunların başında gelen malpraktis sorununun Sağlık-Sen’in verdiği mücadeleyle tarihe gömüldüğünü kaydetti. Durmuş, “Artık sağlık çalışanları bilerek isteyerek vatandaşa zarar vermediği sürece tazminat davalarına muhatap olmayacak. Yasa atılmış tarihi bir adımdır” ifadeleri kullandı.

Sendika olarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi adına önemli mücadele verdiklerini vurgulayan Durmuş, "Sağlık çalışanlarına kalkan eli milletin vicdanına kaldırılmış bir el olarak görüyoruz. Sağlık çalışanlarını koruyacak kanuni düzenlemeler yapıldı. Katalog suçların arasına alınmış olması gerçekten Türkiye'de devrim niteliğinde bir karardır. Ama uygulamada bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Sağlıkta şiddet cezasız kalmamalı. Sağlıkta şiddetin son bulmasına yönelik mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

“Daha Adil Bir Sistemin Oluşturulması Gerektiğini Her Platformda Söyledik”

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı son düzenlemelerle ilgili bilgi de veren Durmuş,  “Performansa bağlı ek ödeme sistemi, adaletsiz bir sistemdi. Biz bu sistemin muhakkak değiştirilmesi gerektiğini, daha adil bir sistemin oluşturulması gerektiğini her platformda söyledik. Muhataplarımıza bu sistemin adaletsizliğini hep anlattık. Sağlık Bakanlığı’nın son yaptığı düzenlemeler, bizim performans sistemine karşı yaptığımız tüm eleştirilerin dikkate alındığı bir düzenleme oldu. Bu konuda bazı kesimlerde memnuniyetsizlik var. İlerleyen dönemlerde memnuniyet oranının artacağına inanıyoruz. Sistemin sonuçlarını görmek için birkaç ay geçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sistemde eksiklikler olduğunu da belirten Durmuş, Sağlık-Sen olarak önümüzdeki süreçte hem dava açılması gereken maddelere dava açacaklarını hem de düzeltilmesi gereken konular için yetkililerle görüşme trafiğine başlanacağını bildirdi.

“Banka Maaş Promosyonları Revize Edilmeli”

Banka maaş promosyonlarının güncellenmesi gerektiğini belirten Durmuş, “Bugün 35-40 bin TL’ye varan promosyon anlaşmaları yapılıyor. Hem çalışanların hem de bankaların geliri arttı. Dolayısıyla banka maaş promosyonlarının revize edilmesi gerekiyor. Bu noktada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile yaptığımız görüşmede bu konuyu gündeme getirdik. Konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tüm sorunlarını çözüme kavuşturmak için mücadeleden yılmadan çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Sendikacıların Değeri Bilinmeli

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, büyük özveriyle çalışan sendikacıların değerinin bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı. Baykan, “Bartın teşkilatımıza teşekkür ederim. Bugüne kadar burada, bayrağımızın dalgalanmasına destek olan herkese minnettar olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Genel Kurullar Yenilenmeye ve Güç Tazelemeye İmkan Verir

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan ise, genel kurulların muhasebe yapma ve istişare etme fırsatı tanıdığını kaydederek,  kurulların aynı zamanda yenilenmeye ve güç tazelemeye de imkan verdiğini söyledi. Doğan, Bartın Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını diledi.

Bartın Şube Başkanı Durmuş: Çalışanların İhtiyaç Duydukları Her Konuda Yanlarında Olduk

Genel kurulda güven tazeleyen Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, 2008 yılından beri kentte yetkili sendika olduklarını hatırlatarak, kendilerine destek olan tüm çalışanlara teşekkür etti.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hak ve hukuklarını koruma adına herşeyi yaptıklarını söyleyen Durmuş, “Çalışanların ihtiyaç duydukları her konuda da yanlarında olmaya çalışıyoruz. Sorumluluklarımızdan hiç kaçmadık. Bundan sonra da kaçmayacağız. Talep ve sorunları çözme yolunda elimizden gelen çabayı gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Çalışanların sorunları hakkında da konuşan Durmuş, Sağlık-Sen olarak birlik ve beraberlik içerisinde oldukları sürece çözemeyecekleri sorunun olmayacağını dile getirdi.

Genel kurula delegelerin yanı sıra Memur-Sen İl Temsilcisi Muhammed Akça, Memur-Sen’e bağlı sendika yetkilileri ve kurum yöneticileri ile Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara katıldı.

Sağlık-Sen Bartın  Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Naci Durmuş, Başkan Vekili Yüksel Tulumoğlu, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Öksüz, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Reşit Kumcu, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Funda Işıkkent, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazmi Özer, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zafer Şahin.

PAYLAŞ :