Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi’nin Genel Kurulu Yapıldı
03 Eylül 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda, yönetim kurulu üyeleri belli oldu. Kurulda, tek listeyle yapılan seçimde mevcut Şube Başkanı Mehmet Ali Kara güven tazeledi.

Zonguldak Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Semih Durmuş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Mahmut Faruk Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Sekreter Durali Baki yaptı.

Genel Başkan Durmuş: Kürsülerden Dile Getirdiğimiz Yanlışlardan Dönüldü

Kurulda delegelere seslenen Genel Başkan Semih Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi vererek, her biri birbirinden kıymetli 22 kazanıma imza attıklarını söyledi.

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının sorunlarının maalesef geri plana atıldığını dile getiren Durmuş, çalışanların en büyük sorunun performansa bağlı ücret sistemi olduğunu kaydetti. Durmuş, “Sağlık-Sen olarak bizler kürsülerden bu sorunu hep dile getirdik. Çalıştaylar yaparak sonuçlarını kamuoyu ile paylaştık. Hastanenin gelirine bağlık ücret ödeme sisteminin adil olmadığını her defasında dile getirdik. Aynı işi yapan ama farkı hastanelerde çalışanların farklı ücret almasının kabul edilebilir olmadığını hep söyledik. Son yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile dile getirdiğimiz bu yanlışlardan dönüldü” ifadelerini kullandı.

Son yönetmelikle birlikte merkezi ödeme sistemine geçiş yapıldığını anlatan Durmuş, “SUT’a bağlı ödeme sistemindeki yanlış da son buldu. Sağlık çalışanlarına yapılacak idari ödemenin SUT kapsamından çıkarılması da önemli bir düzenleme oldu. Yönetmelik ile mahsuplaşma belasından kurtulduk. Aynı zamanda taban gelirlerinde önemli ölçüde artış yaşandı” diye konuştu.

“Bir Tarafı Yaparken Bir Tarafı Yıkmak Çalışma Barışını Bozar”

Teşvik uygulaması hakkında da bilgi veren Durmuş, bu uygulama ile birlikte sağlık çalışanlarının gelirlerinin önemli ölçüde artacağına dikkat çekti. Bu konuda bazı kesimlerde memnuniyetsizlik olduğunu belirten Durmuş, ilerleyen dönemlerde memnuniyet oranının artacağına inandıklarını söyledi.

Sistemdeki eksikliklerden de bahseden Durmuş, “Bakanlık merkez teşkilatının ve bakanlık merkeze bağlı kurumların kapsam dışı bırakılmış olması doğru bir uygulama değil. Aile hekimliği çalışanlarına yapılmış olan düzenlemede ise yetersiz kalınmıştır. Mutlaka bunların da geliştirilmesi gerekiyor. 1. basamakta çalışan arkadaşlarımızın kapsam dışı bırakılması doğru değil. Arkadaşlarımızın teşvik kapmasına alınması gerekiyor.  Bir tarafı yaparken bir tarafı yıkarsanız çalışma birliğini bozarsınız. Gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalı” diye konuştu.

Sağlık-Sen olarak önümüzdeki süreçte hem dava açılması gereken maddelere dava açacaklarını hem de düzeltilmesi gereken konular için yetkililerle görüşme trafiğine başlanacağını ifade eden Durmuş, herkesi memnun eden sonuçlar almak için çalışacaklarını söyledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Uçar: Ülkemizin Geleceği İçin Her Zaman Yanınızdayız

Genel kurula katılan AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar, hep birlikte ülkeyi ileriyi taşımak, bu davaya ve Türkiye’nin geleceğine hizmet etmek için birlikte çalışacaklarını ifade etti. Alın teri ile ülkesine, milletine ve camiasına hizmet eden herkesin emeğinin karşılığının verilmesi noktasında Hükümetin gayreti ve hassasiyeti olduğunu belirten Uçar, şunları söyledi:

“Pandemi ve pandemi sonrasında oluşan yeni bir dünya ile karşı karşıyayız. Tüketen bir toplumdan üreten bir topluma dönüşme noktasına geldik.

Dünyadaki tüm gelişmelerden ister istemez etkileniyoruz. Küresel krizin içinde rol alan bir ülke olarak, Hükümetimizin yapmış olduğu gayretler var. Ülkemizin kalkınması ve geleceği için her zaman yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Teşkilatımızın Sendikacılıkta Gözü Kara

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, işin, işçinin, emek ve emekçinin sembol şehri Zonguldak’ta olmaktan şeref duyduğunu ifade etti. Baykan, “Zonguldak’ın en büyük sembolü olan kömürün rengi kara, şube başkanımızın soyadı kara, teşkilatımızın da sendikacılıkta gözü kara. Zonguldak Şubemizin genel kurulu hayırlar getirsin” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Yeni Yönetime Başarılar Dilerim

Zonguldak Şubenin 6. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz eden Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, “Yeni dönemde yönetimde yer alacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Önceki dönemden hizmeti geçmiş arkadaşlarımıza da tebrik ediyorum. Mehmet Ali başkanımıza ve yönetimine hayır olsun” dedi.

Zonguldak Şube Başkanı Kara: Örgütlü Gücümüze Güveniyoruz

Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ise ilk günkü heyecanla yürüdüklerini, istikrarlı ve çoğulcu yapılarıyla büyüdüklerini dile getirdi. Zonguldak Şube olarak her zaman sahada olduklarını ve sahanın sorunlarını çözmek için uğraş verdiklerini söyleyen Kara, sahada kaosla beslenenlere ve çalışma barışını bozmak isteyenlere asla izin vermediklerini kaydetti.

Yeni dönemde sorunların çözümü için mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Kara, “Örgütlü gücümüze güveniyor, emekçimizin hak ve hukuku için mücadele ediyoruz. Kazanımların artırılması için tüm çalışmalarımıza devam edeceğiz. Emek ve mücadele ile sağlık çalışanlarımızın yanında olacağız. Duruşumuzdan taviz vermeden kuruluş ilkelerimiz doğrultusunda yolumuzda ilerleyeceğiz. En büyük gayemiz fedakar sağlık çalışanlarımızın yüzlerini daha çok güldürmek, birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara ulaşmaktır” diye konuştu.

Zonguldak Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu’na delegelerin yanı sıra Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen ve Memur-Sen’e bağlı şube yöneticileri ile Sağlık-Sen Afyonkarasihar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren,  Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu,

Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Başkan Vekili Ömer Tok, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Emine Fındıkoğlu, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ümit Çavuş, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yahya Mete, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Çayıroğlu, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Esin Nazioğlu.

PAYLAŞ :