Muğla Şube’nin Genel Kurulu Yapıldı
28 Ağustos 2022, Pazar

Sağlık-Sen Muğla Şubesi’nin 4 Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda, mevcut Şube Başkanı Özcan Çiçek güven tazeledi.

Tek listeyle gerçekleştirilen genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural katıldı.

Genel kurula; Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ve Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan katıldı.

“Düzenlemenin Eksikleri Giderilmeli”

Genel kurulda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı son düzenlemelerle ilgili bilgi verdi.

Sağlık çalışanlarının en büyük sorununun performansa bağlı ücret ödeme sistemi olduğunu söyleyen Durmuş, “Adaletsiz bir sistemdi. Biz bu sistemin muhakkak değiştirilmesi gerektiğini, daha adil bir sistemin oluşturulması gerektiğini hep söylüyorduk. Muhataplarımıza bu sistemin adaletsizliğini hep anlattık. Sağlık Bakanlığı’nın son yaptığı düzenlemeler, bizim performans sistemine karşı yaptığımız tüm eleştirilerin dikkate alındığı bir düzenleme oldu. Hastanenin gelirine bağlı ödeme sisteminin kaldırılarak döner sermayenin genel bütçeden ödenmesi, SUT kapsamının dışına çıkartılması, hekim ve hekim dışı sağlık çalışanlarının havuzlarının ayrılması gerektiğini biz hep dile getiriyorduk. Yapılan düzenleme ile söylediklerimiz gerçekleşti. Yasada yapılan düzenlemede ve çıkan yönetmelikte, çalışanları mutlu eden maddeler varsa bunun altında Sağlık-Sen’in imzası vardır. Bugün yapılmış olan düzenlemeler aralık ayında yapılacak düzenlemelerle kıyaslanamayacak kadar ileri düzeyde ve daha kapsamlı düzenlemelerdir. Bunu sağlık çalışanı arkadaşlarımız ileriki aylarda daha iyi görecek ve anlayacaklar” diye konuştu.

Yapılan düzenlemelerde bir takım eksiklikler olduğunu söyleyen Semih Durmuş, “Performansa bağlı ödeme sisteminin kaldırılması önemli bir adım. Bu düzenlemenin dışında bırakılan meslek gruplarımız var. Düşük kalan katsayılar yeniden düzenlenerek artırılmalıdır. Düzenlemenin eksikleri giderilmeli ve kapsam dışında kalan arkadaşlarımızın da yararlanması sağlanmalı. Bu noktada Sağlık-Sen olarak üzerimize düşen gayreti göstereceğiz” dedi.

“Banka Promosyonları Revize Edilmeli”

Sağlık çalışanlarının çalışma sürelerinin çok uzun olduğunu söyleyen Durmuş, “Sağlık çalışanlarının aile yaşamı ile iş yaşamı uyumlu hale gelmeli. Biz hep 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamının yapılması gerektiğini söylüyorduk. Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız 85 bin sağlık personeli alınacağını duyurdu. Bu hem sahada görev yapan arkadaşlarımıza hem de atama bekleyen arkadaşlarımıza can suyu olacak. Bunun her yıl düzenli olarak devam etmesini istiyoruz” dedi.

Banka maaş promosyonlarının güncellenmesi gerektiğine dikkat çeken Durmuş, “Örnek verecek olursak bir yıl önce bir sağlık çalışanı arkadaşımız 6 bin TL promosyon alırken bugün 13-14 bin TL civarında alır hale geldi. Bugün 35-40 bin TL’ye varan promosyon anlaşmaları yapılıyor. Hem çalışanların hem de bankaların geliri arttı. Dolayısıyla banka maaş promosyonlarının revize edilmesi gerekiyor. Bu noktada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile yaptığımız görüşmede bu konuyu gündeme getirdik” bilgisini verdi.

Milletvekili Gökcan: Sağlıkta Şiddet Bizim Kırmızı Çizgimiz

Pandemiyle mücadelede en büyük yükün ve görevin sağlık çalışanlarında olduğunu söyleyen Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Ben şahsım ve partim adına sağlık çalışanlarımıza minnettar olduğumuzu söylemek istiyorum. Çok zor günler geçirdik. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlıkta şiddet konusuna değinen Gökcan, Mayıs ayında sağlıkta şiddetle ilgili düzenlemenin TBMM’de yasalaştığını hatırlatarak, “Sağlıkta şiddet bizim kırmızı çizgimiz. Buna asla müsamaha göstermiyoruz. Meclisten geçen yasadan sonra artık şiddet uygulayan cezasız kalmayacak. Bizlerde bunun takipçisi oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde Konya’da bir doktor arkadaşımızı kaybettik. Çok üzüldük. Sağlığınız için hizmet sunan bir doktora, hemşireye, sağlık çalışanına şiddet uygulamak akıl tutulmasından başka birey değil. Sağlıkta şiddetle ilgili mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Muğla Şubemiz Başarılı Çalışmalara İmza Atıyor

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan da yaptığı konuşmada, Muğla Şube’nin başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

Muğla Şube’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması temennisinde bulunan Doğan, Şube Başkanı Özcan Çiçek ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımız Bütün Dünyaya Örnek Olacak Bir Başarı Gösterdi

Divan Başkanı olarak konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, genel kurulun hayırlı olmasını temenni etti.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının insan üstü bir gayret gösterdiğini kaydeden Dural, “Pandemi sürecinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız bütün dünyaya örnek olacak bir başarı gösterdi. Özellikle Muğla, sağlık çalışanlarımızın üstün gayretiyle aşılama gibi uygulamalarda başarılı çalışmalara imza attı” dedi.

6. Dönem Toplu Sözleşme masasında önemli kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Dural, pek çok sorunun çözüme kavuşması ve taleplerin kazanıma dönüşmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Şube Başkanı Çiçek: Omuz Omuza Mücadele Etmekten Geri Durmayalım

Yeniden Muğla Şube Başkanı seçilen Özcan Çiçek yaptığı konuşmada, “4 yıldır ‘durursan yorulursun’ şiarıyla durmadan, yorulmadan ülkemiz ve Muğla’mız için adalet ve hakkaniyet düsturuyla çalıştık. Diğer sendikalar gibi sadece yetki süreçlerinde değil, her zaman sahada olduk. Bu yüzden her yıl üye sayımızı artırarak 3 bin 200 üye sayısına ulaştık” diye konuştu.

Şube başkanlığı süresince yaptığı çalışmalardan bahseden Çiçek, aynı azim ve gayretle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Özcan, “Sağlık-Sen olarak yetkiyi elde ettiğimiz günden bu yana nasıl birçok sorunu çözdüysek bugün de bahsettiğimiz sorunların kazanıma dönüşmesinde imzamız olacak. Yeter ki omuz omuza mücadele etmekten geri durmayalım” şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen Muğla Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Özcan Çiçek, Şube Sekreteri Erkan Şinasi Özgen, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Akın, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özlem İnci, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı İlker Türk, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayten Yırtıcı, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Ahmet İmerci.

PAYLAŞ :