Iğdır Şube’nin 4. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
28 Ağustos 2022, Pazar

Sağlık-Sen Iğdır Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Şube Başkanı Şebnem Yıldızlı, yeniden şube başkanlığına seçildi.

Tek listeyle yapılan genel kurula Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Yasin Barutcu katıldı.

Genel kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan yaptı. 

Genel kurulda konuşan Genel Sekreter Durali Baki, Sağlık-Sen’in 265 bin üye sayısına ulaştığını söyleyerek, “Sağlık-Sen, 265 bini aşan üye sayısıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının en güvenli limanı olduğunu kanıtlamıştır. Zor günlerden geçerek bu günlere geldik. Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği günlerde Ankara’dan başlayarak Anadolu’nun dört bir yanına tohumlar saçıldı. Ve o tohumlar bugün bir çınar haline dönüştü. Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatı olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve bu anlayış ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Baki, başta 3600 ek gösterge olmak üzere 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında da bilgi verdi.

“İstihdam Politikasının Oluşturulması Gerekiyor”

Sağlık çalışanlarının aşırı iş yükü altında ezildiğine vurgu yapan Baki, “Sağlık çalışanlarımızın en büyük sorunlarından biri aşırı iş yükü. Aşırı iş yükü beraberinde fazla nöbet demek. Aileden, sosyal hayattan fedakarlık yapmak demek. Zaten Türkiye’de sağlık çalışanı sayısının yetersiz olduğu bilinen bir gerçek. Sağlık-Sen olarak istihdamın artırılması gerektiğini her fırsatta dile getirdik. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız 85 bin sağlık personeli alınacağını duyurdu. Bu önemli bir adım. Bu alıma ilişkin detayların bir an önce açıklanmasını bekliyoruz. Aynı zamanda bir istihdam politikasının da oluşturulması gerekiyor. Her yıl yeterli sayıda istihdamın yapılması elzem hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen’in ideolojik sendikacılık yapmadığını söyleyen Baki, “Sağlık-Sen kurulduğu günden bugüne, meseleye alın teri temelli bakmaktadır. Dökülen alın terinin kime ait olduğuna, hangi branştan olduğuna asla bakmamıştır. Sağlık-Sen meseleye böyle baktığı için de hekiminden hemşiresine, şoföründen teknisyenine tamamının sorunlarının çözümü, refahının artışı için mücadele etmektedir” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Sağlık Çalışanlarımızın İsteği Adil Bölüşüm

Divan Başkanı olarak konuşan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan da yaptığı konuşmada, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaptığı fedakarlığı anlattı. Baykan, “Hekiminden hemşiresine, 112 çalışanından teknikerine tüm sağlık çalışanlarımız insanımız için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Doktor, hemşire, tekniker, teknisyen, 39 ayrı branşın hepsi kendine özgü mesleklerdir. Her bir meslek bir bütünü oluşturmaktadır. Birini diğerinden ayırmak sağlık sistemine vurulan en büyük darbe demektir. Biz sağlığı bir bütün olarak görüyoruz. Nasıl et tırnaktan ayrılmazsa 39 branşı da birbirinden ayıramayız. Bu anlayışı kendimize şiar edindiğimiz için sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın güvenli limanı haline geldik" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının adil bölüşüm istediğini söyleyen Baykan, "Sağlık sistemini yaralayan bu sorun, sistemin geleceğini de tehlikeye atmaktadır. Eğer Sağlık Bakanlığı bir adım atacaksa bu adım adalet ilkesiyle atılmalı. Sağlık çalışanlarımızın tek istediği adil bir bölüşüm" diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Bizim İçin Esas Olan Değerlerimizdir, İnancımızdır

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise yaptığı konuşmada, genel kurulların yeniden dirilişe vesile olduğunu söyledi.

Sağlık-Sen'in kuruluş ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam ettiğini söyleyen Barutcu, “Sağlık-Sen olarak emek, ekmek ve alın teri mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz 'o ne dedi, bu ne dedi'  diyerek sendikacılık yapmıyoruz. Bizim için esas olan değerlerimizdir, inancımızdır" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının pek çok sorunu olduğuna dikkat çeken Barutcu, “Şiddet, aşırı iş yükü, ücret adaletsizliği ve daha nicesi. Bizim bu sorunlara karşı reçetelerimiz hazır. Bu reçeteleri her bir yetkiliyle paylaştık. Yeter ki atılacak adımlar adalet ve hakkaniyet çerçevesinde atılmak istensin. Atılacak her olumlu adımı destekleriz. Ama yanlış üstüne yanlış yapılırsa buna rıza göstermemizi kimse beklemesin” şeklinde konuştu.

Barutcu, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak, Şube Başkanı Yıldızlı ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Şube Başkanı Yıldızlı: Kuruluş İlkelerimiz Doğrultusunda Yolumuzda İlerleyeceğiz

Güven tazeleyen Şube Başkanı Şebnem Yıldızlı da yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine destek veren delegelere ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Yıldızlı, şu ifadeleri kullanarak sözlerini tamamladı:

“İstikametimiz belli; kutsal davamıza gönül veren, alın teri döken, üreten, emek veren herkes için onurlu bir yaşam, eşitlik, hakkaniyet ve adalet. 2018 yılında devir aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak amacıyla yılmadan çalıştık. Çalışanlarımızın alın terinin karşılığı için her platformda mücadele ettik. Allah’ın izniyle yeni dönemde, çalışanlarımızın tüm sorunlarının çözüme kavuşması için mücadeleyi sürdüreceğiz. Kazanımlarımızı artırmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Duruşumuzdan taviz vermeden, kuruluş ilkelerimiz doğrultusunda yolumuzda ilerleyeceğiz.”

Genel kurula Memur-Sen Iğdır İl Temsilcisi Erkan Çiğdem ile birlikte Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Ardahan Şube Başkanı Selçuk Recepoğlu, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Sağlık-Sen Iğdır Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Şebnem Yıldızlı, Şube Sekreteri Mehmet Çam, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Alican Kayak, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Sam, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özcan Öztürk, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gürkan Alagöz, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Harun Yılmaz.

PAYLAŞ :