Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi’nin Genel Kurulu Gerçekleştirildi
20 Ağustos 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi'nin 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda, mevcut Şube Başkanı Cesur Öztürk, yeniden şube başkanı oldu.

 

Tek listeyle yapılan genel kurula, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan ve Yasin Barutcu katıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan yaptı.

Genel Sekreter Baki: Ateşlediğimiz Meşale Hiçbir Zaman Sönmeyecek

Genel kurulda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Sekreter Durali Baki, Sağlık-Sen olarak her zaman doğrunun ve haklının yanında olduklarını kaydederek, hiçbir zaman yanlışı savunur hale gelmediklerini dile getirdi. Birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ettiklerini belirten Baki, “Türkiye’nin dört bir yanındaki teşkilat mensuplarıyla birlikte büyük başarılara imza attık. Önemli kazanımlar elde ettik. Her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduk. Tüm teşkilat mensuplarına, her daim bizim yanımızda oldukları için teşekkür ederim” diye konuştu.

Çalışanların özlük ve ekonomik haklarını daha ileriye taşımak için mücadele ettiklerini belirten Baki, “Bugüne kadar kandırmadık, bundan sonra da kandırmayacağız. Herkesin karşısında dik durduk. Ülkenin en zor zamanlarında en ön cephede yer aldık. Tüm bunları herkes biliyor. O yüzden çalışanların yegane umudunun Sağlık-Sen ve Memur-Sen olduğunu dile getiriyorlar. Teşkilatımız bu ülkenin çimentosudur. Memur-Sen ise bu ülkemin mayasıdır. Ateşlediğimiz meşale hiçbir zaman sönmeyecek” ifadelerini kullandı.

“Aynı İşi Yapanlar Aynı Ücreti Alsın İstiyoruz”

Sahanın gerçekleriyle hareket etmenin önemine vurgu yapan Baki, yeni çıkan ek ödeme yönetmeliğini eleştirdi. Baki, “Sağlık çalışanları olarak bizler kamu çalışanlarından fazla ücret istemiyoruz. Sadece aynı işi yapan çalışanların aynı ücreti almasın istiyoruz. Maaş günü ne kadar ücret alacağımızı bilmek istiyoruz. Ayağını yorganına göre uzatmak istiyoruz. Artık bu sese kulak verilmeli” şeklinde konuştu. Enflasyon nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntının faturasının sağlık çalışanlarına kesilmesini asla kabul etmediklerin belirten Baki, hakkaniyetli ve adaletli bir ödeme sistemi istediklerini vurguladı.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Yeni Yönetime Başarılar Diliyorum

Kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nun tüm Sağlık-Sen teşkilatlarına ve ülkeye hayırlar getirmesini dileyerek, seçilen yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Teşkilatımızdan Aldığımız Güçle Mücadelemize Devam Ediyoruz

Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan ise İstanbul’da sendikacılık yapmanın zorluğuna değinerek, pandemi döneminde kentte görevli sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara değindi.

Sendikacılıkta birlik ve beraberliğe vurgu yapan Karadoğan, “Sağlık çalışanı olmak zor. Sağlık çalışanı sendikası olmak daha da zor. Ama biz birlik ve beraberlik içeresinde mücadele ettik. Kurulduğumuz günden beri elde ettiğimiz kazanımların altında bu teşkilatın başarısı var. Her teşkilat mensubu bizim için çok değerli. Bizler sizlerden aldığımız güçle mücadelemize devam ediyoruz” diye konuştu.

İstanbul 2 Nolu Şube’nin temellerinde alın teri olan, teşkilat için mücadele eden, şubeye katkısı bulunan herkese teşekkür eden Karadoğan, yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Ortaya Koyduğumuz İrade Sayesinde Türkiye’nin En Büyük Sağlık Sendikası Olduk

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, 27 yıl önce merhum Mehmet Akif İnan’ın kurduğu Sağlık-Sen teşkilatının Mayıs ayı itibariyle 265 bini aşkın üye sayısına ulaştığını kaydetti. Sendikanın bu kadar büyemesinin altında 3 neden olduğunu dile getiren Barutcu, şunları söyledi:

“Öncelikle Erdemleliler Hareketi’ne uygun bir şekilde sendikacılık yapıyoruz. Bu duruşumuzdan asla taviz vermedik. Öte yandan sendikamızın yetkili olduğu günden bu yana elde ettiğimiz kazanımlarla sağlık çalışanlarının pek çok sorununu çözüme kavuşturduk. Aynı zamanda kim ülkemizin geleceğini tehdit etmeye çalışsa karşısında Sağlık-Sen ve Memur-Sen’i gördü. Ortaya koyduğumuz irade sayesinde  bugün Türkiye’nin en büyük sağlık sendikası olduk.”

Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şube’nin üye sayısını en çok artıran şubelerden birini olduğunu belirten Barutcu, şube yönetimine teşekkür etti. Barutcu, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Öztürk: İstanbul’a Özel Uygulamalar Hayata Geçirilmeli

Genel kurulda güven tazeleyen İstanbul 2 Nolu Şube Bakanı Cesur Öztürk, sağlık çalışanlarının sorunlarına değinerek, döner sermaye sistemindeki adaletsizliğin mutlaka ama mutlaka giderilmesi gerektiğine dikkat çekti. İstanbul’da yaşamanın zorluklarını anlatan Öztürk, “Zorlukları biraz da olsun hafifletecek kira, kreş, yol yardımı gibi ekonomik desteklerin yanında çalışma şartlarında iyileştirmeye gidilmeli ve İstanbul’a özel uygulamalar hayata geçirilmelidir” dedi.

Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şube olarak 8 bin 500’e yakın üye sayısına ulaştıklarını belirten Öztürk, yılmadan, usanmadan  birlikte sendikal mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Genel kurula delegelerin yanı sıra, Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi Talat Yavuz, Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul ASH Şube Başkanı Murat Ergül, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul, Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez, Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, Yalova Şube Başkanı Halil İbrahim Özer, Yozgat Şube Başkanı Gökhan Eroğlu.

 

Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Cesur Öztürk, Şube Sekreteri Zafer Oba, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüsamettin Ak, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fahri Aziret, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Akdaş, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erkan Başyiğit, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Demiröz.

 

PAYLAŞ :