Sağlık-Sen Erzurum Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
30 Temmuz 2022, Cumartesi

Erzurum Şube’nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Şube Başkanı Abdullah Duman, yeniden şube başkanlığına seçildi.

Tek listeyle gerçekleştirilen Genel kurula Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki katıldı.

Katılımcılara hitap eden Baki, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in her zaman milletin yanında olduğuna vurgu yaparak, “28 Şubat sürecinde de 15 Temmuz hain darbe girişiminde de Memur-Sen teşkilatı olarak her zaman milli iradeden ve milletin değerlerinden yana tavrımızı ortaya koyduk. Çünkü biz ülkemizi ve milletimizi seviyoruz”  dedi.

“Bizden Önceki Sendikalar İdeolojik Sendikacılık Yapıyordu”

Kırarak dökerek sendikacılık yapılmadığını söyleyen Baki, “Bizden önceki sendikalar ideolojik sendikacılık yapıyordu. Esnafın camını kırarak, kaldırım taşı sökerek sendikacılık yapıyorlardı. Memur-Sen’in kurulmasıyla sendikacılık nasıl yapılır herkes gördü. Memur-Sen yaptığı sendikacılık sayesinde kamu çalışanlarının yüzlerce sorunu çözüme kavuştu” diye konuştu.

“En Büyük Arzumuz Adil Bir Ücret Politikasının Oluşturulması”

Sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinen Baki, ücret adaletsizliğinden şiddete kadar pek çok sorunun çözümü için mücadele ettiklerini söyledi.

Baki, sağlık çalışanlarının en büyük beklentilerinin ücret adaleti olduğunu söyleyerek, “Döner sermaye sistemi yıllardır sağlık çalışanlarımızın emeğini sömürüyor. Yıllardır ücret adaletsizliğinin giderilmesi için mücadele ediyoruz. Bu noktada çalmadık kapı, gidilmedik yetkili bırakmadık. En büyük arzumuz sağlık çalışanlarımızın memnun olacağı adil bir ücret politikasının oluşturulması” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Duman: Vazifemiz Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımızın Emeğini Korumaktır

Yeniden Şube Başkanı seçilen Abdullah Duman yaptığı teşekkür konuşmasında, destek veren teşkilat mensuplarına şükranlarını iletti.

İstişareyi, danışmayı ve ortak aklı benimseyerek yol almayı en doğru yöntem olarak kabul eden bir anlayışı önemsediklerini dile getiren Duman, “Bizler Sağlık-Sen ve Memur-Sen hizmetkarları olarak temsil ettiğimiz misyon gereği, üyelerimizin olduğu kadar, aziz milletimizin ve ümmetin meselelerinden de sorumluyuz. Bizim vazifemiz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın emeğini, alın terini korumaktır. Vazifemiz insanı insan yapan değerleri savunmaktır. Erdemli bir çalışma hayatı, erdemli bir toplumsal hayat, erdemli bir insanlık mücadelesidir. Bu uğurda mücadele ederken talip olmamız gereken yegâne servet ise Hakkın rızası olmalıdır” diye konuştu.  

Genel kurula; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, Memur-Sen’e bağlı şubelerin yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile birlikte, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Gümüşhane Şube Başkanı Engin Karabulut, Giresun Şube Başkanı Ogün Elifoğlu, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz ve Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın katıldı.

Sağlık-Sen Erzurum Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Abdullah Duman, Şube Sekreteri Ramazan Tortum, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selim Işık, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Turan Özkan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdulbaki Aykut, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nevrak Çiftçi, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Furkan Turan. 

PAYLAŞ :