Elazığ Şube’nin Yönetimi Belli Oldu
30 Temmuz 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Elazığ Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda yönetim kurulu üyeleri belli oldu. Genel kurulda iki listeyle yapılan seçimde Şube Başkanı Selçuk Kılıç güven tazeledi.

Genel kurul, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Sağlık-Sen Emek ve Ekmek Mücadelesini Sonuna Kadar Sürdürecek

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in verdiği mücadele ile kamu çalışanlarının yaşadığı pek çok sorunun tarihe karıştığını söyledi.

Sağlık-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşme masasına sıkı bir çalışma yaparak gittiğini söyleyen Doğan, “Makul ve mantıklı taleplerle masaya oturmanın, ne istediğini bilerek, bilinçli bir şekilde masada yer almanın en temel noktası, hazırlık aşamasıdır. Hazırlık aşaması ve taleplerin belirlenmesi, ciddi bir çalışma ve emek istemektedir. Biz o masaya sıkı bir şekilde hazırlanarak gittik ve neticede önemli kazanımların altına imzamızı attık” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları sadece eleştirmediklerini ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini ortaya koyduklarını söyleyen Doğan, “Sağlık-Sen, sağlık çalışanları için kararlı ve samimi bir şekilde emek ve hak mücadelesini yürütmektedir. Adalet ve refahın tesisi için istikamet üzere hareket etmektedir. Bu noktada Sağlık Sen’in hedefleri bellidir, inancı tamdır! Ötelenen, ertelenen sorunları çözüme kavuşturmak ve haklı taleplerini kazanıma dönüştürmek için üyesinden temsilcisine, il yönetiminden merkez teşkilatına el birliğiyle, hak ve adalet düsturundan şaşmadan, emek ve ekmek mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Sözleşmeli Çalışanlara İlişkin Komisyon Bir An Önce Toplansın

Genel kurulların yeni heyecanlara ve yeni umutlara vesile olduğunu dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, “Burada en önemli nokta birbirimizin kardeşlik hukukuna halel getirmemektir. Birbirimizi kırmamak, incitmemektir. Burada asl olan işte bu anlayıştır. Zaten kazananın Sağlık-Sen olduğu yerde kaybeden de yoktur” ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli personelin kadro sorunu için bir an önce çalışmaların başlaması gerektiğine dikkat çeken Karadoğan, “Kamuda; 4-b, 4c, vekil ebe-hemşire, kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi birbirinden çok farklı haklara sahip istihdam modelleri mevcut. Bizim talebimiz birbirinden çok farklı ekonomik, özlük ve sosyal haklara sahip istihdam modellerine son verilmesi. Çalışma barışının, iş huzurunun ve çalışanların iç huzurunun sağlanması. Bu noktada sözleşmeli çalışanlara ilişkin komisyonun bir an önce kurulup, çalışmalara başlamasını ve sözleşmeli arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Gece Gündüz Demeden Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz

Genel kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu da yaptığı konuşmada, Elazığ Şube’nin genel kurulunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Barutcu, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in kamu çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının gelişip, korunması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek, “Memur-Sen olarak kurulduğumuz gündem bu yana kamu çalışanlarının derdini kendimize dert edendik. Bu anlayışla verdiğimiz mücadele sayesinde çok önemli sorunların çözülmesini ve önemli taleplerin kazanıma dönmesini sağladık” dedi.

Yaşanan sorunların çözülmesi için hem sahada hem de masada mücadele ettiklerini söyleyen Barutcu, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Şube Başkanı Kılıç: Kardeşliğimiz, Dayanışmamız, Muhabbetimiz Daim Olsun

Yeniden Şube Başkanı seçilen Selçuk Kılıç yaptığı teşekkür konuşmasında, “Cenab-ı Allah'tan kardeşliğimizi, dayanışmamızı, muhabbetimizi daim etmesini niyaz ediyorum. Sağlık-Sen çatısı altında bugüne kadar emek vermiş olan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Seçim sonucunda yeni vazifeler üstlenen arkadaşlarıma başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıç, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının en vefakar ve en cefakar kamu görevlileri olduğunu söyleyerek, “Sağlık çalışanı olmak dünyanın en zor işlerinden birisidir. Bizler ‘bir insanın hayatını kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibidir’ anlayışını şiar edinen bir medeniyetin mensuplarıyız. Pandemi dönemi başta olmak üzere bu aziz milletin umudu olan siz sağlık çalışanlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Genel kurula; Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Elazığ Üniversite Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar ve Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu katıldı.

Sağlık-Sen Elazığ Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Selçuk Kılıç, Şube Sekreteri Oğuzhan Atabey, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sait Yıldırım, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Güven Kaplan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serpil Kalkancı, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Yurttaş.

 

PAYLAŞ :