Genel Kurul’da Hikmet Bilgin Güven Tazeledi
30 Temmuz 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Van Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Şube Başkanı Hikmet Bilgin güven tazeledi.

Genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ile birlikte Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz ve Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal katıldı.

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, Van Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sağlık-Sen’in yetkili olduğu günden bu yana sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının birçok sorununu çözdüğüne dikkat çeken Durmuş, “Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yaşadığı sorunların çözülmesi için her alanda mücadelemizi sürdürüyoruz. Teşkilatımız ile omuz omuza vererek, el birliği ile sorunların çözümü için çalışmalarımız sürüyor. Birçok kazanımın altında imzamız var. Yeni kazanımların altına imza atmak için, sorunları tarihin çöplüğüne atmak için durmadan, yılmadan çalışıyoruz” dedi.

“Sağlık Bakanlığı Gerekli Adımları İvedilikle Atmalı”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Durmuş, sağlıkta şiddet olaylarına dikkat çekti. Şiddetin sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen Durmuş, “Şiddet sağlık sistemini tehdit eden en önemli unsurlardan biri. Çünkü şiddet sadece maruz kalanı değil tüm çalışma arkadaşlarını etkiliyor. Şiddete karşı cezaların artırılması da tek başına yeterli olmuyor. Bu noktada yapılması gereken hastane girişlerinde güvenlik önlemlerini artırmaktır. Hastanelere delici ve kesici aletlerle girilmenin önüne geçilmelidir. Bununla birlikte şiddete karşı toplumsal duyarlılığında artırılması önem arz ediyor. Bu noktada Sağlık Bakanlığı gereken adımları ivedilikle atmalı” ifadelerini kullandı.

Durmuş, 6. Dönem kazanımlar olan sabit ek ödemelere yüzde 20 zam yapılması, toplu sözleşme ikramiyesi ve 3600 ek gösterge hakkında da bilgi verdi.

“Bir Talepten Öte Zorunluluk”

İstihdam konusuna da değinen Durmuş, sağlıkta istihdamın bir talepten öte zorunluluk olduğunu söyledi.

Durmuş,  aşırı iş yükünün sağlık çalışanlarının yaşadığı birçok sorunun temelini oluşturduğunu belirterek, “Sağlık çalışanlarımızın iş yükü pandemiyle birlikte kat be kat arttı.  OECD verileri de Sağlık Bakanlığı verileri de ülkemizde sağlık personeli sayısının yetersiz olduğunu net bir şekilde göstermektedir. Unutulmamalıdır ki istihdam yetersizliğinin getirdiği problemler beraberinde sağlık hizmet sunumunu da olumsuz etkilemektedir. Bu noktada, nitelikli sağlık hizmetinin sürdürülmesi için istihdamın artırılması en önemli adım olacaktır” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Bilgin: Biz Çalışan Odaklı Bir Sendikayız

Güven tazeleyen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin yaptığı konuşmada, her zaman üyelerinin yanında olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözülmesi için mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Bilgin, “Van’ın neresinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanı arkadaşımız varsa yanlarında olmaya gayret gösterdik. Biz çalışan odaklı bir sendikayız. İdeolojik anlayışla kırarak dökerek sendikacılık yapmıyoruz.  Bizim en büyük gayemiz, fedakar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yüzünü çok daha fazla güldürmektir” diye konuştu.

Sağlık-Sen Van Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Hikmet Bilgin, Şube Sekreteri Cemal Arslan, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Orhan Diler, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Levent Bağiş, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Memduh Gülmez, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Akyüz, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ünal.

 

 

PAYLAŞ :