Sağlık-Sen: Risk Grubundaki Sağlık Çalışanları İdari İzinli Sayılsın
26 Temmuz 2022, Salı

Vaka sayılarında yaşanan artıştan dolayı risk grubunda olan sağlık çalışanlarının idari izinli sayılmasını isteyen Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı’nın gerekli düzenlemeyi bir an önce yapmasını talep etti.

Sağlık çalışanlarının idari izinli sayılmasına ilişkin başvuru yazısı, Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural imzasıyla, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

Yazıda, salgın sürecinde kronik hastalığı olanlar ile hamile olanların idari izinli sayıldığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:  “Kamu çalışanları arasında virüs tehlikesi konusunda en riskli gruplar, kanser hastaları ve organ nakli olanlar ile hamile personeldir. Sağlık Bakanlığı, salgın sürecinde ilgili gruplara idari izin uygulamıştır. İdari izinler, 09.04.2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2022/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kaldırılmıştır. Sağlık Bakanlığı ise 11.05.2022 tarih ve 1709 sayılı genel yazısı ile risk grubu içerisinde yer alan ve mezkûr izinleri kullanmakta olan personelin idari izinlerini, 30.06.2022 tarihine kadar uzatmıştır. İlgili tarihten sonra idari izin uygulaması son bulmuş ve tüm çalışanlar COVID-19 virüsü öncesi dönemdeki çalışma şekline dönmüştür.”

“İlk Olarak Sağlık Çalışanları Etkilenmektedir”

Virüs tehlikesinin devam ettiğine dikkat çekilen başvuru yazısında “Özellikle vaka sayılarındaki artış, risk grubu içerisinde bulunan çalışanlar için tehlikeyi daha ileri bir boyuta taşımaktadır. Salgına karşı en ön safta mücadele eden sağlık çalışanları, görev yaptıkları ortamlarda her zaman virüsle karşı karşıyadır. Vaka sayılarındaki artış ile hastanelerdeki mücadelede, ilk olarak sağlık çalışanları etkilenmektedir. Bu durumda, risk grubu içerisinde yer alan sağlık çalışanlarına idari izin uygulaması devam etmelidir” cümlelerine yer verildi.

Risk gurubunda olan kanser hastaları, organ nakli olan ve hamile olan sağlık çalışanlarının idari izinli sayılması talep edilen yazıda Sağlık Bakanlığı’nın bu konuya yönelik düzenlemeyi bir an önce yapması istendi.

PAYLAŞ :