Malatya Şube’nin Genel Kurulu Gerçekleştirildi
24 Temmuz 2022, Pazar

Sağlık-Sen Malatya Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanı Mehmet Bingöl, yeniden şube başkanlığına seçildi.

Tek listeyle gerçekleştirilen genel kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan yaptı.

 

Katılımcılara hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan, genel kurulların yeni umutlara ve heyecanlara vesile olduğunu söyledi.

Koronavirüs sürecinde sağlığa olan ihtiyacın daha da gün yüzüne çıktığına dikkat çeken Karadoğan, “Pandemi ile sağlık çalışanlarımızın değeri daha da iyi anlaşıldı. Binalarımız ne kadar yeni olursa olsun, son model cihazlarla donatılırsa donatılsın içinde sağlık emekçisi yoksa sistemin başarılı olması beklenemez. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımızın büyük fedakarlığı ile önemli başarılar elde edildi. Bu başarı sağlık kahramanlarının başarısıdır” dedi.

“Sağlık Çalışanlarının Yaşadığı Sorunlara Adalet ve Hakkaniyet Çerçevesinde Yaklaşılmalı”

Sağlık çalışanlarının fedakarlığına rağmen birçok sorun yaşadığını dile getiren Karadoğan, “Sağlık emekçilerinin en önemli sorunlarından biri ücret adaletsizliği. Bu noktada Haziran ayının son günlerinde TBMM’den bir yasa geçti. Bu yasanın ücret adaletini sağlayıp, sağlamadığını 15 Ağustosta göreceğiz. Adil bir ücret politikası sağlık sisteminin geleceği açısından önemli bir adım olacaktır. Aynı zamanda şiddet ve aşırı iş yükü de önemli sorunların başında yer alıyor. Siyasi iradeden beklentimiz sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara eşitlik, adalet ve hakkaniyet çerçevesinde yaklaşmasıdır” ifadelerini kullandı.

Yaşanan birçok sorunun çözümünde Sağlık-Sen’in imzası olduğunu hatırlatan Karadoğan, "Yine yaşanan sorunları çözecek olan bizleriz, Sağlık-Sen teşkilatıdır. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize zarar gelmesin” dedi.

Şube Başkanı Bingöl: Birliğimiz ve Beraberliğimiz İçin Her Şartta Çaba Göstermeye Devam Edeceğiz

Güven tazeleyen Şube Başkanı Mehmet Bingöl, kendisine destek veren delegelere teşekkür etti.

Teşkilat mensuplarına hitap eden Bingöl, “Birliğimiz ve beraberliğimiz için her zeminde, her şartta çaba gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Bugüne kadar sesiniz sesimiz, sözünüz sözümüz oldu. Derdiniz derdimiz, sevinciniz sevincimiz oldu. Fikriniz, öneriniz, eleştiriniz bizlere her zaman güç verdi. Bugünlere hep birlikte geldik, birlikte yol almaya devam edeceğiz. Sendikal mücadele gönül işidir. Sizlere hizmetkar olmaya talip olduğumuz bir emanetin hakkı için heyecanımız ilk gün ki gibi canlı”  ifadelerini kulandı.

Genel kurula; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ile birlikte Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman,  Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz ve Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz katıldı.

Sağlık-Sen Malatya Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Şube Sekreteri Hasan Ulutaş, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Veysel Karakuş, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bilal Özen, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Uğur Soylu, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı İ. Fatih Arslan, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Memur.

 

PAYLAŞ :