Denizli Şube’nin Genel Kurulu Gerçekleştirildi
23 Temmuz 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Denizli Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda tek listeyle yapılan seçimde Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, güven tazeledi.

Genel kurul, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Dural yaptı.

Katılımcılara hitap eden Genel Başkan Durmuş, sendikal gündeme ilişiklin değerlendirmelerde bulundu.

6. Dönem Toplu Sözleşme süreci hakkında bilgi veren Durmuş, “Yeni bir strateji belirledik. Masaya çok taleple değil de daha çok kişiyi kapsayacak taleplerle oturduk. Böylece tüm çalışanlarımıza doğrudan dokunan talepler belirleyerek, kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı yaptık. Bu yüzden ne istediğini bilen bir sendikacılık örneği gösterdik” dedi.

“Sağlık Çalışanlarının İş Yaşamı İle Aile Yaşamı Uyumlu Hale Gelmeli”

Sağlık çalışanlarının önemli sorunlarının başında istihdam yetersizliğine bağlı aşırı iş yükü geldiğini söyleyen Durmuş, her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamının yapılması gerektiğini söyledi.

İstihdam yetersizliğinin önemli sorunları beraberinde getirdiğini kaydeden Durmuş, “İstihdam yetersizliği sağlık çalışanlarının çalışma süresinin uzamasına, günlük ortalama 13 saat çalışmasına, ayda 13-14 nöbet tutmasına sebep oluyor. Buna bağlı olarak sağlık çalışanları evleri ve nöbet odaları arasında hayatını geçirmek zorunda kalıyor. Sağlık sisteminin daha nitelikli hale gelmesi, sağlık çalışanlarının iş yaşamı ile aile yaşamının uyumlu hale gelmesi için istihdamın artırılması kaçınılmazdır” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının ücret adaletsizliği ve şiddet gibi birçok sorunu olduğuna dikkat çeken Durmuş, sorunların çözümü için mücadele etmekten usanmadan, bıkmadan devam ettiklerini söyledi.

Durmuş, yeniden güven tazeleyen Metin Yüksel Koçoğlu ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.

Şube Başkanı Koçoğlu: Teşkilatımıza Teşekkür Ediyorum

Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine güvenen teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Koçoğlu, “Bugüne kadar görev yapmış olan şube başkanlarımıza ve yöneticilerimize buradan teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yaptıklarından dolayı hepsinden Allah razı olsun. Bugüne kadar yaptıklarımız ile elhamdülillah gurur duyuyoruz. Bugünden sonra da daha iyi daha yararlı işler yapmak için, sizlerin de bizlerle gurur duyacağı kazanımlara imza atmak için yeni bir sayfa açıyoruz” dedi.

Genel kurula; Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Memur-Sen İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş ile birlikte Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, Uşak Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu ve kurum yöneticileri katıldı.

Sağlık-Sen Denizli Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Şube Sekreteri Recep Demir, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bilal Çalhan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Karakıvrak, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şeyma Kaya, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Akçay, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özcan Gökkaya.

PAYLAŞ :