Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
23 Temmuz 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki’nin katılımıyla gerçekleştirilen Kocaeli Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olan Şube Başkanı Erdal Yıldırım güven tazeledi. 

Genel kurulda konuşan Genel Sekreter Durali Baki, Kocaeli Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Baki, gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda sağlıkta şiddete karşı yetkililere çağrıda bulundu. 

“Şiddet Geleceğimizi Tehdit Ediyor”

Geçtiğimiz aylarda TBMM’de yasalaşan şiddet yasasının önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Baki, “Sağlık çalışanlarına yönelik kasten işlenen suçlar katalog suçlar arasına girdi. Bu adımı önemli buluyoruz ama yeterli değil. Yapılması gereken şiddete neden olan sorunları ortadan kaldırmaktır. Buradan Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorum. Sağlıkta şiddete karşı acilen bir seferberlik başlatılmalı. Çünkü şiddet sağlık sisteminin geleceğini tehdit ediyor” ifadelerini kullandı. 

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamakta yetersiz kaldığını kaydeden Baki, mutlak surette yeni bir yasanın hazırlanması gerektiğini söyledi. 

Baki, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında da bilgi verdi. 

Kocaeli Şube Başkanı Yıldırım: Sendikacılığı Azimle ve Fedakârlıkla Yapılacak Bir Hizmet Olarak Tanımlıyoruz

Güven tazeleyen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, yaptığı konuşmada yeni hedeflerini açıkladı. 

Sendikacılığın gönül işi olduğunu söyleyen Yıldırım, “Sendikamızın geçmişten gelen değerlerini yaşatmak, üyelerimizin gür sesi olmak için, kendi dertlerimizden ziyade üyelerimizin dertleri ile dertlenmek için, güçlü bir sendika olmak için çaba gösteriyoruz. Bizler sendikacılığı, asla formaliteden ibaret bir görev icrası olarak görmedik ve görmüyoruz. Ruhla, azimle, samimiyet ve fedakârlıkla, zaman mefhumu gözetmeden yapılacak bir hizmet olarak tanımlıyoruz” dedi. 

Genel kurula delegelerin yanı sıra Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Şemsettin Göktürk, İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Murat Ergül, Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu ve Yalova Şube Başkanı Halil İbrahim Özer katıldı. 

Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Şube Sekreteri Mevlüt Akdere, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Uğur Bahar, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Halil Kaçar, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erol Karahan, Mevzuat ve Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Emin Ölmez,  Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Balta.

 

 

 

 

 

 

PAYLAŞ :