Aydın Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
23 Temmuz 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Aydın Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural’ın katılımıyla yapıldı. Genel kurulda Abdulbaki Karaer, yeniden Şube Başkanlığına seçildi. 

Genel kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural yaptı.

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının önemli sorunları olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Durmuş, “Sendikacılık mücadele demektir. Mücadele etmiyorsanız, ısrar etmiyorsanız, kararlı ve inatçı değilseniz hiçbir sorun kendiliğinden çözülmez. Onun için Sağlık-Sen olarak yüzlerce sorunun çözülmesine vesile olduk. Birlikte hareket edersek çözemeyeceğimiz sorunun olmayacağını biliyoruz. Bu anlayışla yaşanan sorunların son bulması için hem masada hem de sahada mücadeleyi sürdürüyoruz” diye konuştu.  

“Sağlık Çalışanlarının Yüzde 98’i Performans Sisteminin Adaletsiz Olduğunu Söylüyor”

Geçtiğimiz günlerde sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarıyla ilgili TBMM’den geçen yasayla ilgili de konuşan Durmuş, “Yasayla ilgili görüşlerimizi Komisyon toplantısında dile getirdik. Sağlık çalışanlarının en büyük sorununun döner sermaye sistemine bağlı adaletsiz ücret politikası olduğunu ifade ettik. Adil bir ücret politikasına yönelik teklifimizi tüm yetkililerle paylaştık. Kanun, çözüm üreten önemli düzenlemeleri içeriyor. Ancak, yönetmelikle bu kanunun içinin boşaltılmaması gerekiyor. Bu noktada hassas davranılmalı. İnşallah sağlık çalışanlarının memnun olacağı, hayal kırıklığı yaşamayacağı adımlar atılır” dedi.

Performans sisteminin adaletsizliğe yol açtığını söyleyen Durmuş, “Yaptığımız bir araştırmaya göre sağlık çalışanlarının yüzde 98,2’si performans sisteminin adaletsiz olduğunu söylüyor. Bu konunun üzerine hassasiyetle gidilmeli” ifadelerini kullandı. 

“Şiddeti Önleyecek Diğer Tedbirlerde Hayata Geçirilmeli”

Sağlıkta şiddetin sağlık sisteminin tehdit ettiğini söyleyen Durmuş, “2011 yılından bu yana sağlıkta şiddetle ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu konuda sadece cezaların artırılması yeterli değil. Şiddeti önleyecek diğer tedbirlerinde hayata geçirilmesi gerekiyor. Hastanelere X-Ray cihazlarının konulması önemli bir adım. Bunun tüm Türkiye’de uygulanması gerekiyor. Ayrıca hastanelerde güvenlik görevlilerinin de yetkileri artırılmalı. Muayene alanlarına birden fazla hasta yakınının girişine izin verilmemeli. Şiddete karşı acilen toplumsal duyarlılığın artırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Şube Başkanı Karaer: Daha Müreffeh Bir Yaşam İçin Mücadele Ediyoruz

İki listeyle yapılan Genel kurulda Aydın Şube Başkanı Abdulbaki Karaer güven tazeledi. 

Şube Başkanı seçilen Karaer yaptığı konuşmada, delegelere teşekkür etti. 

Karaer, “Biz, meslektaşlarımızın çocukları refah içinde büyüsünler diye sendikacılık yapıyoruz. Biz, ülkemizin refah seviyesi yükselsin, çalışanlar enflasyona yem olmasın, alım güçleri artsın diye sendikacılık yapıyoruz. Daha müreffeh bir yaşam, huzurlu bir iş ve aile yaşantısı olsun diye mücadeleye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Genel kurula Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Aygül ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz ve Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek katıldı. 

Sağlık-Sen Aydın Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Abdulbaki Karaer, Şube Sekreteri Tuncer Zeren, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Sinan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Akköprü, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bayram Keskin, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Canpolat, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nevra Macit.

 

 

 

PAYLAŞ :