Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
17 Temmuz 2022, Pazar

Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda, tek listeyle yapılan seçimde mevcut Şube Başkanı Erdal Bolatçı güven tazeledi. 

Ankara 2 Nolu Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan, Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla yapıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Sekreter Durali Baki yaptı.

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sağlık-Sen’in 265 bini aşkın üye sayısına ulaştığını vurgulayan Durmuş, kendilerine her zaman destek olan teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

“Hedeflerimize Ulaşmak İçin Titizlikle Çalışıyoruz”

Sendika olarak belirledikleri hedeflere ulaşmak için titizlikle çalıştıklarını belirten Durmuş, eskiden süre gelen tecrübelerine yeni stratejiler ekleyerek mücadele ettiklerini söyledi. Böylece toplu sözleşme masasına güçlü gittiklerini kaydeden Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme’de 22’den fazla önemli kazanıma imza attıklarını dile getirdi.

Masada sağlık çalışanlarına yönelik ek ödemelere yüzde 20 ilave zam yapıldığını hatırlatan Durmuş, “Kartopu gibi büyüyen önemli bir kazanım elde ettik. Sağlık çalışanlarının ekonomik olarak bir nebze de olsa nefes almalarını sağladık. Bu kazanım, tüm sağlık çalışanlarını doğrudan ilgilendiren çok değerli bir kazanımdır” diye konuştu.

6. Dönem Toplu Sözleşme’de uzman ebe ve hemşirelerin özel hizmet tazminatına ilave zam yapıldığını hatırlatan Durmuş, önümüzdeki dönem toplu sözleşmede bu kazanımın hem genişletilmesi hem de zam oranının artırılması için mücadele edeceklerini kaydetti. 

“Malpraktis Yasası İle Sağlık Çalışanları Koruma Altına Alındı”

3600 ek gösterge hakkında da konuşan Durmuş, ek göstergenin Memur-Sen’in kazanımı olduğunun altını çizdi. Durmuş, “Memur-Sen olarak ek göstergenin tüm çalışanları kapsaması için mücadele ettik ve çalışanların büyük bir kısmı ek gösterge düzenlemesinden yararlanacak. 3600 ek göstergeyi yeterli bulmayan bir kesim var. Şimdi de o kesim için mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının önemli bir sorunu olan malpraktis hakkında da konuşan Durmuş, “Malpraktis nedeniyle sağlık çalışanları yüksek miktarlarda tazminat ödemek zorunda kalıyordu. Bu durum da vatandaşa sunulan sağlık hizmetini etkiliyordu. Yeni yasanın getirdiği Mesleki Sorumluluk Kurulu ile sağlık çalışanları koruma altına alındı. Yasa, sağlık hizmetlerinin daha nitelikli sürdürülebilmesi, sunulabilmesinin de önünü açmış olacak. Önemli bir karar gerçekten. Sağlık-Sen’in mücadelesi ile malpraktis sorunu da çözüme kavuştu” diye konuştu.

Sağlık-Sen’in önümüzdeki dönem hedeflerine de değinen Durmuş, sağlık çalışanlarının yaşadığı pek çok sorunun temelinde istihdam yetersizliği olduğunu söyledi. Sağlıkta istihdamı artırmaya yönelik politikaların ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Durmuş, "Ulusal ve uluslararası verilere göre ülkemizde 1 sağlık çalışanı 4 sağlık çalışanının işini yapıyor. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bu yüzden istihdam açığının kapanması elzemdir. Biz her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdam edilmesinin şart” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Genel Kurul Hayırlar Getirsin

Selamlama konuşması gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, “Ankara 2 Nolu Şubemizin 5. Genel Kurulu şubemize, Genel Merkezimize ve Memur-Sen’e hayırlar getirsin. Rabbim, sizleri ve bizleri utandırmasın. Hayırlı olsun” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Yönetim Kuruluna Faaliyetlerinde Başarılar Diliyorum

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nun tüm Sağlık-Sen teşkilatlarına ve ülkeye hayırlar getirmesini dileyerek, “Seçilen yönetim kurulu üyelerinin önümüzdeki süreçte faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürütmelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Şubemize Hizmet Veren Teşkilat Mensuplarına Teşekkür Ederim

Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan,  Ankara 2 Nolu Şube’nin 5. Genel Kurulu’nun hayırlar getirmesini diledi.

Genel Kurul dönemlerinin önemli süreçler olduğunu belirten Karadoğan, “Genel Kurallar geçmiş dönemlerin muhasebesinin yapıldığı, yeni döneme dair rotaların belirlendiği süreçlerdir. Ankara 2 Nolu Şubemize emek veren, hizmet eden her teşkilat mensubuna teşekkür ediyorum. Yeni gelecek yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyorum” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Sağlık Çalışanlarının Hakkı İçin Mücadele Ediyoruz

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu Sağlık-Sen’in 27. yılını kutladığını hatırlatarak, “27 yıldır emek hareketinin temsilcisiyiz. 27 yıldır gece gündüz emek vererek sağlık çalışanlarının hakkı için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

265 bini aşkın üye sayısıyla giderek büyüyen bir sendika olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Barutcu, Ankara 2 Nolu Şube’nin 5. Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Bolatçı: Yeni Kazanımlar İçin Hiç Durmaksızın Mücadelemizi Sürdüreceğiz

Sağlık çalışanları için verdikleri mücadeleyi anlatan Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, “Sağlık çalışanları için irili ufaklı tüm mücadelelerin neticesinde son açıklanan verilere göre Türkiye genelinde en çok üyelik yapan ve büyüyen şubelerden biri olduk. Hizmet alanımız içerisinde yer alan tüm hastanelerde açık ara farkla yetkili sendikayız. Bizim içinde en büyük mutluluk, çok zor şartlar altında şubemize ve mücadelemize karşı güvenin hiç azalmadan artmasıdır” diye konuştu.

Bolatçı, sözlerine şöyle devam etti:

“Her zaman söylediğimiz gibi bizim sendikal anlayışımıza göre üyelik yalnızca atılan ve unutulan bir imza değil, büyük bir ailenin parçası olmak demektir.

Başta Genel Başkanımız Semih Durmuş ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere büyük Sağlık-Sen ve Memur-Sen ailesinin fertleri olarak bugüne kadar elde ettiğimiz yüzlerce kazanıma yeni kazanımlar ilave etmek için hiç durmaksızın mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Genel Kurula delegelerin yanı sıra, Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Ankara Üniversiteler Şube Başkan Yardımcısı Murat Şenol, Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Bursa Üniversite Şube Başkanı Eser Yıldırım, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Kastamonu Şube Bakanı Mehmet Öz, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, Yozgat Şube Başkanı Gökhan Eroğlu, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara katıldı.  

Sağlık-Sen Ankara 2 Nolu Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Şube Başkan Vekili Ayhan Barış Çevik, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sefer Kıyak, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Alaattin Usta, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hatice Dönmez, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Berat Erkaya, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kadir Civelek.

 

PAYLAŞ :