Nevşehir Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
16 Temmuz 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda tek listeyle yapılan seçimde, mevcut Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat güven tazeledi.

Nevşehir Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla yapıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan yaptı.

Genel kurulda bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal mücadelenin değerini anlattı. Hak mücadelesinde birlikteliğin önemine değinen Durmuş,  “Sendikal mücadele ve hak arayışı kendi başına yapılamaz. Masada da meydanlar da birlikte mücadele edecek, hakkımızı birlikte arayacağız”  ifadelerini kullandı.

“Çalışma Barışını Sağlayacak Bir Yönetmelik Bekliyoruz”

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında da bilgi veren Durmuş, toplu sözleşme stratejilerini değiştirdiklerini anlattı. Genel Merkez olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Durmuş, toplu sözleşme masasına herkesi ilgilendiren ve herkesin cebine girebilecek maddelerle oturduklarını ve böylelikle önemli kazanımlara imza attıklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının başında performansa bağlı ek ödeme sisteminin geldiğini dile getiren Durmuş, sağlık çalışanlarının memnuniyeti için bu sistemin revize edilmesi gerektiğini kaydetti. Durmuş, “Sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili Meclis’ten geçen yasada performansa bağlı ek ödeme sistemi de yer alıyor. Kanun, çözüm üreten önemli düzenlemeleri içeriyor. Ancak, yönetmelikle bu kanunun içinin boşaltılmaması gerekiyor. Çalışma barışını sağlayacak bir yönetmeliğin gelmesini bekliyoruz. Yeni yaralar değil, açılmış yaraları iyileştirecek bir yönetmelik talep ediyoruz” diye konuştu.

“Sağlık Çalışanlarına Kalkan El Milletin Vicdanını Yaralar”

Sağlıkta şiddet sorununa da değinen Durmuş, sendika olarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi adına önemli mücadele verdiklerini kaydetti. Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Uzman Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Durmuş, şunları söyledi:

“Sağlık çalışanlarına kalkan eli milletin vicdanına kaldırılmış bir el olarak görüyoruz. Sağlık-Sen olarak, sağlıkta şiddete karşı amasız, fakatsız, lakinsiz bir mücadele veriyoruz. Sağlık çalışanlarını koruyacak kanuni düzenlemeler yapıldı. Katalog suçların arasına alınmış olması gerçekten önemli. Ama yasalar tek başına yeterli değil. Toplumsal bilincin oluşturulması şart " diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her 2 yılda bir Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının yapılmasının toplu sözleşmede kayıt altına alındığını dile getiren Durmuş, sosyal hizmet çalışanları için yılın ikinci yarısında, sağlık çalışanları için ise 2023 yılının ilk çeyreğinde sınavların yapılacağını ifade etti.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Duruşumuzdan Taviz Vermeden Bugünlere Kadar Geldik

Genel Başkan Yardımısı Yasin Barutcu, Memur-Sen’in Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek için kurulan Erdemliler Hareketi olduğunu belirterek, Sağlık-Sen’in ise 27 yıldır emek mücadelesini verdiğini söyledi.

Barutcu, “Kuruluşumuzun amacından sapmadan, duruşumuzdan taviz vermeden bugünlere kadar geldik. Çalışanlarımızın hakkı için mücadele etmekten yılmadık. Kurulduğumuz günden bu yana emek ve ekmek mücadelesi verdik. Her daim bizlerin yanında olan tüm teşkilatımıza ve üyelerimize teşekkür ediyoruz. Gücümüz birlikteliğimiz” diye konuştu.

Nevşehir Şube Başkanı Gündüzpolat: Mücadelemizi Kararlı Bir Şekilde Sürdüreceğiz

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarının teslim edilmesi ve iş barışının sağlanmasının çalışanların ve ailelerinin geleceği için önemli olduğunu belirten Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, bu konudaki mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Gündüzpolat, “Bugün olduğu gibi yarınlarda da emek ve ekmek mücadelemizi kimliğiyle, duruşuyla, istikametiyle dosdoğru bir Sağlık-Sen olarak kararlı bir şekilde hep birlikte  sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.  

Genel kurula delegelerin yanı sıra, Aksaray Şube Başkanı Rifat Kaya, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay, Niğde Şube Başkanı Ebuzer Doğan katıldı.

Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Başkan Vekili İbrahim Zengin, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Öztürk, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sabahattin Çağlar, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Pala, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ersin Kum, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erkan Tunç.

PAYLAŞ :