Sağlık-Sen’den Bakan Yardımcısı Ergüneş’e Ziyaret
28 Haziran 2022, Salı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş’i ziyaret eden Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerini paylaştı.

Bakanlıkta gerçekleştirilen ziyarette Genel Sekreter Baki’ye Ankara 4 Nolu (ASH) Şube Başkanı Eyüp Medet, İstanbul 6 Nolu (ASH) Şube Başkanı Murat Ergül ve Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz da eşlik etti.

Yapılan görüşmede Baki, Sağlık-Sen’in ‘Sosyal Hizmet Çalıştayları’ yaparak sahada yaşanan sorunları en ince ayrıntısına kadar irdelediğini kaydetti.

Baki, sahada yaşanan sorunları gündeme getirerek çözüm önerilerini de Bakan Yardımcısı Ergüneş ile paylaştı.

"Sosyal Hizmet Tazminatının Kapsamı Genişletilmeli"

Görüşmede, sosyal hizmet tazminatının kapsamının genişletilmesi gerektiğine vurgu yapan Baki, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezleri’nde çalışanların da bu haktan yararlanmasının şart olduğunu dile getirdi.

Nöbet ücretinden ve sosyal hizmet tazminatından sözleşmeli personelin yararlanamadığını söyleyen Baki, bu sorunların çözüme kavuşmasıyla haksızlığın ve eşitsizliğin giderileceğini söyledi.

Her iki konunun KİK toplantılarında da gündeme geldiğini hatırlatan Baki, sahanın beklentilerinin karşılanmasının önemine vurgu yaptı.

PAYLAŞ :