Sağlık-Sen Erzincan Şubesi’nden Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Buluşması
27 Haziran 2022, Pazartesi

Sağlık-Sen Erzincan Şubesi’nin düzenlediği ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Buluşması’ Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu programda, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları aileleriyle birlikte eğlendi. Programa, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Bayburt Şube Başkanı Gökhan Akdağ, Gümüşhane Şube Başkanı Engin Karabulut ve Tunceli İl Temsilcisi Kadir İşitmen de katıldı.

Programda konuşan Genel Başkan Durmuş, pandemi sürecinde yoğun çalışan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin stres atacağı ve daha da kaynaşacağı bu organizasyonu gerçekleştiren Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

“Sözleşmeli Personel Sorunu İçin Çalışmalara Başlanacak”

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Durmuş, 3600 ek gösterge düzenlemesinin kısa sürede Meclis gündemine gelerek yasalaşacağını hatırlattı. Emekli maaşları ve tazminatında önemli artış sağlayacak 3600 ek gösterge konusunun böylelikle çözüme kavuştuğunu dile getiren Durmuş, sözleşmeli personel sorunu için de yakın zamanda çalışmaların başlayacağını bildirdi. Durmuş, farklı istihdam modellerine son verecek, özlük ve ekonomik hakların eşit olacağı bir modelin hayata geçirilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında da bilgi veren Durmuş, Temmuz ayında kamu görevlilerine enflasyon zammı verileceğini hatırlattı. Aynı zamanda sağlık çalışanlarına yönelik ek ödemelere yüzde 20 ilave zam yapıldığını belirten Durmuş, “Kartopu gibi büyüyen önemli bir kazanım elde ettik. Sağlık çalışanlarının ekonomik olarak bir nebze de olsa nefes almalarını sağladık” diye konuştu.

Uzman ebe ve hemşirelerin özel hizmet tazminatına 7 puan ilave zam yapıldığını dile getiren Durmuş, her toplu sözleşmede bu oranı artırmaya gayret edeceklerini söyledi.

Sağlıkta istihdamın artırılması gerektiğini belirten Durmuş, bir ebe-hemşirenin 4 çalışanın işini yaptığına dikkat çekerek, her yıl 60-70 bin istihdamın yapılması gerektiğini söyledi.

“Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları Yapılacak”

6. Dönem Toplu Sözleşme’de sosyal hizmet tazminatının artırılmasını ve kapsamının genişletilmesini sağladıklarını dile getiren Durmuş, “Bir dahaki sözleşmede sosyal hizmet çalışanlarının haklarını daha da iyileştirmek için mücadele vereceğiz” dedi.

Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her 2 yılda bir Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının yapılmasının toplu sözleşmede kayıt altına alındığını dile getiren Durmuş, sosyal hizmet çalışanları için yılın ikinci yarısında, sağlık çalışanları için ise 2023 yılının ilk çeyreğinde sınavların yapılacağını ifade etti.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Bize Destek ve Güç Veren Teşkilatımıza Teşekkür Ederim

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının pandemi sürecinden ailelerinden uzakta fedakarca çalıştığını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, çalışanların 2 yıllık zorlu sürecin stresini bu güzel etkinlikte atmalarını temenni etti. Barutcu, organizasyonu gerçekleştirerek sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını buluşturan Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini iletti.

Sağlık-Sen’in 27. yılını kutladığını belirten Barutcu, “Kuruluşumuzun amacından sapmadan, duruşumuzdan taviz vermeden bugünlere kadar geldik. Çalışanlarımızın hakkı için mücadele etmekten yılmadık. Mayıs ayında yetkimizi koruyarak, 265 bini aşkın üye sayısına ulaştık. Tüm teşkilatımıza ve üyelerimize verdiğiniz destek ve güçten dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Erzincan Şube Başkanı İçoğlu: Çalışanlarımızın Refaha Kavuşması İçin Çok Çalışacağız

Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu ise her türlü fedakarlığı yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refaha erişmesi için daha da çok çalışacaklarını belirterek, “Bize güç veren, her zaman yanımızda olan üyelerimize çok teşekkür ederim” dedi. 

Her zaman olduğu gibi bugün de Genel Başkan Semih Durmuş’un kendilerini yalnız bırakmadığını ifade eden İçoğlu, çalışanların motivasyonunu artıracak etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

PAYLAŞ :