Sivas Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
25 Haziran 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Sivas Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda, tek listeyle yapılan seçimde mevcut Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu güven tazeledi.  

Sivas Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan’ın katılımıyla yapıldı. 

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan yaptı. 

Genel kurulda bir konuşma yapan Genel Başkan Durmuş, sendikal gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sendikacılıkta birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Durmuş, “Hak mücadelesinde birliktelik çok önemli. Ancak birliktelik olursa bir güç ortaya koyulabilir. Sendikal mücadele ve hak arayışı kendi başına yapılamaz. Masada da meydanlar da birlikte mücadele edecek, hakkımızı birlikte arayacağız” şeklinde konuştu.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun değiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Durmuş, mevcut yapı ve yasanın sendikal mücadele ile sahada ve masadaki güçlü duruşu sekteye uğrattığını söyledi. Durmuş, mevcut yasanın revize edilmesinin mücadelesini verdiklerini ifade etti. 

“Toplu Sözleşme Stratejimizi Değiştirdik”

Sağlık-Sen olarak işini en iyi bilenlerle çalıştıklarını kaydeden Durmuş, mevzuat departmanına önem verdiklerini ve bu departmanın çok iyi olması gerektiğine inandıklarını kaydetti. Toplu sözleşme stratejilerini değiştirdiklerini belirten Durmuş, “Mevzuat ekibimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Toplu sözleşme stratejimizin değişmesi gerektiğine inanıyorduk ve bu doğrultuda çalışmalar yaptık. Toplu sözleşme masasına 250 taleple değil herkesi ilgilendiren ve herkesin cebine girebilecek 40 taleple gittik ve masadan 22’den fazla önemli kazanımla kalktık” diye konuştu. 

Performansa dayalı ödeme sistemini eleştiren Durmuş, sistemin ihtiyaçları karşılayamadığını ve revize edilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili çıkan kanunun kapsayıcı olmasının önemli olduğunu belirten Durmuş, “Bizim yıllardır dile getirdiğimiz sorunların tümü kanun içinde var. Ancak, yönetmelikle bu kanunun içinin boşaltılmaması gerekiyor. Sağlık emekçilerinin çalışma barışını bozmayan adil ve adaletli bir ödeme sisteminin inşa edilmesi gerekiyor. Bu noktada duruşumuz ve tavrımız nettir” ifadelerinin kullandı. 

“Sağlık Çalışanlarına Gece Tazminatı Ödenmeli”

Sağlık-Sen’in önümüzdeki dönem hedeflerini de anlatan Durmuş, istihdamın artırılması gerektiğine dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının yaşadığı pek çok sorunun temelinde istihdam yetersizliği olduğunu söyleyen Durmuş, sağlıkta istihdamı artırmaya yönelik politikaların ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Durmuş, "Sağlık çalışanları arasında tükenmişlik hissi yaşayanların oranı giderek artıyor. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bu yüzden istihdam açığının kapanması elzemdir. Biz her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdam edilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz" dedi.

Durmuş, “Nöbet ücretleri en az 1 saatlik mesaiye denk gelecek şekilde artırılmalı, sağlık çalışanlarına gece tazminatı ödenmeli. Önümüzdeki dönem bu konular için mücadele edeceğiz” dedi. 

Sivas Şube Başkanı Musaoğlu: Liyakat, Hakkaniyet ve Eşitlik İlkelerine Özen Gösterdik

Liyakat, hakkaniyet ve eşitlik ilkelerine özen göstererek emeğin karşılığının alınması için mücadele ettiklerini belirten Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu, her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sesi olmaya, sorunları çözme noktasında gayret göstermeye çalıştıklarını dile getirdi. 
Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden birleştirici bir misyonla hareket ettiklerini kaydeden Musaoğlu, “Eğer bir kazanım elde edilecekse bu Sağlık-Sen ile olmuştur. Bundan sonra da Sağlık-Sen ile olacaktır. Yeni dönemde daha da güçlenerek beraber yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Genel kurula delegelerin yanı sıra, Memur-Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz, Kayseri Şube Başkanı Hasan Keser, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan ve Tokat Şube Başkanı Suat Mantar katıldı. 

Nevşehir Şube tarafından düzenlenen sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının katıldığı piknik programının ardından Sivas’a giden Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.

Sağlık-Sen Sivas Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu, Şube Sekreteri Soner Kantar, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Kayalı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erhan Arslan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gonca Deveci, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Şahinbay, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Halit Ağtaş.

PAYLAŞ :