Ankara 4 Nolu Şube’nin Üst Kurul Delegeleri Belli Oldu
25 Haziran 2022, Cumartesi

Ankara 4 Nolu (ASH) Şube’nin Üst Kurul Delegesi Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Kurul öncesi Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu’nun katılımıyla İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. 

Sağlık-Sen Ankara 4 Nolu Şubesi tarafından 2 gün gerçekleştirilen program kapsamında, ilk gün tiyatro gösterisi ve İl Divan toplantısı yapıldı. 

İl Divan toplantısında teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Durmuş, Ankara 4 Nolu Şube’deki değişimin hissedildiğini söyledi. Şube Başkanı Eyüp Medet’in çok verimli projeler gerçekleştirdiğini ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik faydalı işler yaptığını söyleyen Durmuş, “Şube başkanımız büyük gayret ve çaba içerisinde. Biz onun çabalarını ve gayretini destekliyoruz. Kendisine çalışmalarından ötürü çok teşekkür ederim” dedi.

“Önümüzdeki Dönem Toplu Sözleşme Masasında Elimiz Daha Güçlü Olacak”

Türkiye genelindeki sosyal hizmet çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi noktasında önemli katkılar sunduklarını belirten Durmuş, “Ankara 4 Nolu şubemizin sosyal hizmet çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği çalıştaylarla, sorunları sahadaki çalışanlardan birebir öğreniyor ve çözümlerine dair fikir alışverişinde bulunuyoruz. Çalıştaylardan çıkan raporları yetkililerle paylaşıyoruz. Önümüzdeki dönem toplu sözleşme masasına sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini bilerek oturacağız. Elimiz daha da güçlü olacak. Sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını daha ileriye taşımak için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Toplu sözleşme kazanımları hakkında da bilgi veren Durmuş, “6. Dönem Toplu Sözleşme’de sosyal hizmet tazminatının artırılmasını ve kapsamının genişletilmesini sağladık. Bir dahaki sözleşmede sosyal hizmet çalışanlarının haklarını daha da iyileştirmek için mücadele vereceğiz” diye konuştu. 

“Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları Yılın İkinci Yarısında Yapılacak” 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan Kurum İdari Kurul (KİK) toplantılarında sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması için mücadele verdiklerini dile getiren Durmuş, son yapılan toplantıda Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının yılın ikinci yarısında yapılmasının kararlaştırıldığını anlattı. Durmuş,  kadro sayılarının fazla olması için de çaba gösterdiklerini dile getirdi. 

Duruş sendikacılığını yapabilmenin mücadelesini verdiklerini belirten Durmuş, “Ne istediğini bilen bir sendika olursanız size gönül verenlerin beklentilerini karşılayabilirsiniz. Bizler, çalışanlarımızın hakkı için ilkelerimizden taviz vermeden mücadeleye devam ediyoruz” ifadelerinin kullandı. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Sağlık-Sen 27 Yıllık Bir Emek Hareketi

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet’in kısa süredeki başarılarının ortada olduğunu kaydederek, kendisine teşekkür etti. 

Sağlık-Sen’in 27 yıllık bir emek hareketi olduğunu dile getiren Barutcu, “Erdemli duruşumuzdan ve ilkelerimizden hiçbir zaman ödün vermedik. Teşkilatımız ile üyelerimizin bizlere verdiği güç ve destekle Türkiye genelinde 265 bini aşkın üye sayısına ulaştık. Bu başarı sizlerin başarısıdır.  Bu başarı teşkilatımızın başarısıdır. Fedakarlıklarınız için tüm teşkilatımıza teşekkür ederim” diye konuştu. 

Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Medet: Sendika Olarak İlk İşimiz Hak Savunuculuğu 

Sendika olarak ilk işlerinin hak savunuculuğu olduğunu belirten Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet, haksızlığa uğramış tüm sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduklarını ve onlar için mücadele ettiklerini söyledi. 

Bugüne kadar sosyal hizmet çalışanlarına yönelik 5 çalıştay gerçekleştirdiklerini anlatan Medet, çalıştaylara devam edeceklerini söyledi. Her çalıştay sonrası sorun ve çözüm önerilerine dair raporlar hazırladıklarını belirten Medet, raporları yetkililerle paylaştıklarının altını çizdi. 

Sağlık-Sen’in sosyal hizmet alanında kurulan ilk şubesi olduklarını hatırlatan  Medet, “İlk olmak ve Genel Merkez ile Bakanlığın yanı başında olmak bazı sorumlulukları da beraberinde getirdi. Bu anlamda şube olarak bilinçli hareket etmeye çalışıyoruz” dedi. 

İl Divana, delegelerin yanı sıra Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren ve Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay katıldı. 

Üst Kurul Delgesi Seçimli Genel Kurul Yapıldı 

Programın ikinci günü, Mehmet Merve Özaydın söyleşisi ile başladı. 

Söyleşi sonrası Üst Kurul Delegesi Seçimli Genel Kurulu yapıldı. 

 

 

PAYLAŞ :