Sağlık-Sen Ankara Bakanlık Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
11 Haziran 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Ankara 3 Nolu (Bakanlık) Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulunda, iki listeyle yapılan seçimde Şube Başkan Tahir Eren yeniden başkan seçildi.

Memur-Sen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Sağlık-Sen Ankara 3 Nolu (Bakanlık) Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Genel Kurulda şube başkanlığı için mevcut Başkan Tahir Eren ile Başkan adayı Fatih Seyran yarıştı. Yapılan seçim sonucunda Tahir Eren güven tazeledi.

Genel kurulun Divan Başkanlığını Genel Sekreter Durali Baki yaptı.

“Aldığımız Emaneti Bilgi ve Tecrübemizle Donatarak Yolumuza Devam Ediyoruz”

Kurulda delegelere seslenen Genel Başkan Semih Durmuş, sendikacılığın kolay bir iş olmadığını dile getirerek, sendikacılığın yürek isteyen, emek isteyen, inanmışlık isteyen bir iş olduğunu kaydetti. Sağlık-Sen olarak memur sendikacılığının değişmesi noktasında bir vizyon üstlendiklerini belirten Durmuş, “Sizlerden almış olduğumuz emaneti, bilgi ve tecrübemizle donatarak yolumuza devam ediyoruz. Donanımlı ve işin ehli insanlarla çalışarak, sorunları bilerek ve çözüm önerileri üreterek emeğin hakkı için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sadece kürsülerden söz söyleyerek ahkam kesen bir sendika anlayışını asla kabul etmediklerini ifade eden Durmuş, “Sağlık-Sen olarak kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığıyla mücadele ediyoruz. Masaya donanımlı bir şekilde oturuyor, sahada sesimizi yüksek çıkararak alın terinin karşılığını istiyoruz. Eğer inanarak ve hedeflerinizi doğru belirleyerek ilerliyorsanız, zaten memnuniyet kaçınılmaz oluyor” ifadelerini kullandı.

“Mücadele Olmadan Hiçbir Şey Olmuyor”

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarına da değinen Durmuş, “Teşkilatımızın razı gelmeyeceği hiçbir bir sözleşmenin altına imza atmadık, atmayacağız da. Ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam çok değerli bir kazanım. Bir dahaki dönem bu kazanımın daha da artması için mücadele vereceğiz” dedi.

Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatına bağlı bazı kurum ve kuruluşlarda görevli çalışanların sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 zamdan yararlandırılmadığını kaydeden Durmuş, “Bunu asla kabul etmiyoruz. Davamızı açtık, yargı sürecini başlattık. Kimsenin mağdur olmayacağı şekilde sonuçlanması için çalışacağız” diye konuştu.

Yılladır dile getirdikleri sorunların yavaş yavaş çözüme kavuştuğunu belirten Durmuş, “Performans sisteminin çalışma barışını bozduğunu yıllarca ifade ettik. Adil ve adaletli bir ücret sistemi olsun istedik. Bunu her platformda söyledik, lobi çalışmalarıyla anlattık. Sonuç olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili yasada bu yer aldı. Yasanın takipçisi olacağız. Mücadele olmadan hiçbir şey olmuyor. Sağlık-Sen olarak, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Durmuş, Sağlık-Sen’in birlik ve beraberlik içerisinde üstesinden gelemeyeceği sorun olmadığını belirtti.

Genel Sekreter Baki: Sahada Sağlık-Sen’in Başarıları Konuşuluyor”

Divan Başkanı olarak kısa bir konuşma yapan Durali Baki, sendikaların demokrasinin beşiği olduğunu belirterek, “Artık şunu herkes biliyor ki, ortada bir sorun varsa bunu Sağlık-Sen çözer. Sahada Sağlık-Sen’in başarıları konuşuluyor. Bizleri güçlü kılan birlik ve beraberliğimizdir. Bugün kim kazanırsa kazansın seçimden sendikamız güçlenerek çıkacak. Sağlık-Sen’in başarısı için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Eren: Bizim Gayemiz Sendikamızın Gücüne Güç Katmak

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimde mevcut Başkan Tahir Eren, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Sağlık-Sen teşkilatının pandemi döneminde bir yandan görevlerini yaparken bir yandan da sağlık çalışanlarının sorunları için mücadele ettiğini belirten Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Tahir Eren, “Masada boy göstermekle sendikacılık yaptığının sananların aksine, ülkenin dört bir yanında sahada dökülen alın terinin hakkı - hukuku için mücadele ettiniz. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Eren, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim gayemiz sendikamızın gücüne güç katmak, birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmektir. Bunu yaparken de fedakar sağlık çalışanlarımızın yüzünü çok daha fazla güldürmektir.  Allah’ın izniyle, kıymetli delege arkadaşlarımızın bize verdikleri destekleri boşa çıkarmayacağız inşallah. El birliği, gönül birliği içinde mücadeleye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.”

Genel kurula, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara katıldı.

Sağlık-Sen 3 Nolu Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Tahir Eren, Şube Sekreteri Sezai Aslan, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nejdet Doğan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Celal Coşkun, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kamil Zengin,  Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Arslan, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Talip Bal.

 

PAYLAŞ :