Eskişehir Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
11 Haziran 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek listeyle yapılan seçimde Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, güven tazeledi.

Genel kurulda Divan Başkanlığı yapan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan yaptığı konuşmada, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının toplum açısından ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

“Güçlünün Değil, Haklının Yanında Duruyoruz”

Baykan, “Özellikle salgın döneminde toplum olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın ne kadar kutsal bir görev yaptığını bir kez daha gördük.  Pandemi döneminde olduğu gibi her koşulda sağlık emekçilerimiz aynı gayretle çalışıyor. Koronavirüs salgınında sağlık çalışanlarımız cepheyi terk etmedi, insanımıza şifa dağıtmak için ellerinden geleni yaptılar. Sosyal hizmet kahramanlarımız da sağlık kahramanlarımız gibi ellerinden geleni yaptı” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in emek ve ekmek mücadelesini sonuna kadar sürdürdüğünü vurgulayan Baykan, “Bir örgütün gücü, temellerinin sağlamlığına bağlıdır. Uğruna mücadele ettiğiniz davanız, sağlam temeller üzerine kurulmamışsa, yaptıklarınız da uzun ömürlü olmaz. Savunduğunuz fikir, sağlam gerekçeler üzerine inşa edilmemişse, başka fikirler karşısında savrulup gidersiniz. Biz sendikacılığı hem üyelerimiz hem de insanlık için yapıyoruz. Üyelerimizin hak ve kazanımları için mücadele ederken, mazlumların sesi oluyor, demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden yana tavır geliştiriyoruz. Güçlünün değil, haklının yanında duruyoruz” diye konuştu.

Hekiminden hemşiresine tüm sağlık ordusunun bir ekip olduğuna vurgu yapan Baykan, bu ekip çalışmasının zedelenmesine asla izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Eskişehir Milletvekili Çakırözer: Sağlık Çalışanlarımız Pandemi Sürecinde Seferber Oldu

Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise yaptığı konuşmada, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının seferber olduğunu söyledi.

Çakırözer, “Sağlık çalışanlarımız sadece hastanelerde değil en uzak köylere, mahallelere giderek abluka altında ki vatandaşımıza şifa dağıttılar” dedi.

Çakırözer, ayrıca sendikalaşmanın önemine de vurgu yaptı.

Şube Başkanı Köksal: Hak Mücadelesini Kararlılıkla Sürdürmeye Devam Edeceğiz

Güven tazeleyen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, göreve geldikleri günden bu yana sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sözcüsü olduklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarının her zaman üzerine düşen görevi yaptığını söyleyen Köksal, “Sağlık çalışanlarımız emeğinin ve alın terinin karşılığından başka bir şey istemiyor. Sağlık sisteminin ayakta tutan sağlık çalışanlarıdır. Bu gerçeği kimse unutmamalı. Durmadan, yorulmadan üyelerimizin sesi olmaya ve hak mücadelesini karalılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçim yapıldı.

Genel kurula, delegelerin yanı sıra; Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Salim Acabay, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Şube Sekreteri Ömer Gezer, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Halil Sönmez, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsa Köse, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Bacan, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Üzeyir Eryiğit, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Gökçe.

 

 

PAYLAŞ :