Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş Zonguldak’ta Temaslarda Bulundu
09 Haziran 2022, Perşembe

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Zonguldak’ta çeşitli ziyaretlerde bulundu. Genel Başkan Durmuş’a ziyaretleri sırasında Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

İlk önce Devrek Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Durmuş ve beraberinde heyet, çalışanların sorun ve beklentilerini dinledi. Daha sonra Başhekim Dr. Avni Çelik’e ziyaret gerçekleştiren Durmuş, sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerini iletti.

Durmuş ve beraberindeki heyet, Vali Mustafa Tutulmaz’ı da ziyaret etti. Ziyarette, kentte görevli sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gündemine dair konular istişare edildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e ziyaret gerçekleştiren Durmuş ve beraberindeki heyet, üniversite hastanesinde görevli sağlık çalışanlarının sorunlarını anlattı.

Daha sonra üniversite hastanesinde görevli sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Sağlık-Sen heyeti, Başhekim Doç. Dr. Özcan Pişkin’e de ziyarette bulundu.

Durmuş, son olarak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde yer alan Sağlık-Sen Temsilci Bürosu’nun açılışına katıldı.

“Doğru Olana Doğru, Yanlış Olana Yanlış Diyoruz”

Temasların ardından Zonguldak Şubesi’nin düzenlediği Temsilci Toplantısı’na katılan Genel Başkan Durmuş, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Durmuş, Sağlık-Sen teşkilatının üstün gayretle çalıştığını vurgulayarak, “Şube başkanlarımız, yönetim kurulu arkadaşlarımız ve temsilcilerimiz sahada var güçleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her şeye rağmen mücadeleden vazgeçmeden doğruları söylemeye devam ediyoruz. Yeter ki mücadele etmekten vazgeçmeyelim” diye konuştu.

Sağlık-Sen’in duruşundan taviz vermeden çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Durmuş, “Sağlık-Sen olarak doğru olana doğru, yanlış olana yanlış diyoruz. Çünkü biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın emek ve alın terinin hakkını korumak için mücadele ediyoruz” dedi.

“Ek Gösterge Artışı Memur-Sen’in Kazanımıdır”

Performansa yönelik ücret sisteminin yanlış olduğunu yıllardır söylediklerini dile getiren Durmuş, “Sağlık çalışanlarının en büyük sorununun ücret adaletsizliği olduğunu her platformda dile getiriyoruz. Performansa dayalı ödeme sistemi yıllardır sağlık emekçilerinin alın terini yok sayıyor” ifadelerini kullandı.

Ek gösterge artışının Memur-Sen’in bir kazanımı olduğunu hatırlatan Durmuş, göstermiş oldukları duruş sayesinde kapsamlı bir düzenleme yapıldığını söyledi.

Durmuş devamında şunları söyledi:

“2018 yılından yapılan açıklamalarda 3600 ek gösterge için 4 branş söyleniyordu. Ama masada ve sahada verdiğimiz mücadele ile sadece 4 branş değil daha kapsamlı bir ek gösterge artışı yapılacak.”

Durmuş, toplu sözleşme süreci ve kazanımları hakkında da temsilcilere bilgi verdi.

“Sağlık Sisteminin Gücünü Korumak İçin Her Yıl 60-70 Bin Atama Yapılmalı”

Sağlık çalışanı istihdamının bir zorunluluk olduğunu belirten Durmuş, “Bir ebe- hemşire arkadaşımız günlük ortalama 13 saat çalışıyor. İstihdam yetersizliğinden dolayı sağlık çalışanlarımız aşırı iş yüküyle görevini yapıyor. Sağlık sistemini ayakta tutan fedakar sağlık çalışanlarıdır. Sağlık sisteminin gücünü korumak için her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdam edilmeli. Sağlık çalışanlarımız her türlü fedakarlığı yaparken yaşadıkları haksızlıkların ve adaletsizliklerin son bulmasını istemeleri de en doğal hakları” ifadelerini kullandı.

Zonguldak Şube Başkanı Kara: Başarımızda Temsilcilerin Emeği Büyük

Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, kentte memur sendikaları içinde en fazla üyeye sahip sendika başkanı olmanın gururunu yaşadığını söyleyerek, bu başarıda emeği geçen tüm teşkilat üyelerine teşekkür etti. Sağlık çalışanlarının haklarını daha ileriye taşımak için mücadele etmeye hiç durmadan devam edeceklerini kaydeden Kara, Sağlık-Sen’in başarısında temsilcilerin emeğinin büyük olduğunu söyledi.

PAYLAŞ :