Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin Üst Kurul Delegesi Seçimli Genel Kurulu Yapıldı
06 Haziran 2022, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural, Konya Şubesi’nin Üst Kurul Delegesi Seçimli Genel Kurulu’na katıldı.

 

Delegelerin katıldığı kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan yaparken, Divan üyeliğinde Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural yer aldı.

“Maaşlarda ve Emekli İkramiyesinde Artış Yaşanacak”

Genel kurulda delegelere seslenen Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal faaliyetler hakkında bilgi vererek, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarını anlattı. 6. Dönem Toplu Sözleşme ile 3600 ek gösterge meselesinin vaat olmaktan çıktığını dile getiren Durmuş, ek gösterge ile ilgili düzenlemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını hatırlattı. Durmuş, kapsamının geniş tutulmasını bekledikleri 3600 ek gösterge ile maaşlarda ve emekli ikramiyelerinde artış yaşanacağını kaydetti.

Sağlık çalışanlarının hem özlük hem de ekonomik haklarını daha ileriye taşımak için mücadele verdiklerini belirten Durmuş, "Emek ve alın teri mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz. Önümüzde uzun bir yol var. Her platformda üyelerimizin hakkını ve hukukunu korumak için çalışıyoruz. Yaşanan adaletsizlik ve hakkaniyetsizliklere karşı duruşumuzdan taviz vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Sağlık Çalışanları Büyük Umutla Düzenlemeyi Bekliyor”

Sağlık sistemini ayakta tutan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarını yüksek tutmanın önemine vurgu yapan Durmuş, sağlık çalışanlarının hem mali hem de özlük haklarını ileriye taşıyacak düzenlemenin bir an TBMM gündemine gelerek yasalaşması gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının büyük umutla bu düzenlemeyi beklediğini kaydeden Durmuş, “Tüm sağlık çalışanlarını kapsayan adil bir düzenlemenin yasalaşacağına inanıyoruz” dedi.

Sağlık-Sen’in 14. kez yetkili sendika olduğunu hatırlatan Durmuş, Sağlık-Sen teşkilatına gösterdikleri fedakarlık ve verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.

Konya Şube Başkanı Uzunay: Hem Yetkili Hem de Etkili Sendika Olduk

Göreve geldikleri günden bu yana dur durak bilmeden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının daha iyi şartlarda çalışması için mücadele ettiklerini dile getiren Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, her zaman sahada çalışanların yanında olduklarını kaydetti. Uzunay, “Toplamda 8 bin 967 üye sayımızla Konya’da hem yetkili, hem de etkili sendika olduk. Bu başarıda emeği olan yönetim kurulu arkadaşlarıma, temsilci arkadaşlarıma ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçim yapıldı.  

PAYLAŞ :