Sağlık-Sen Trabzon Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
29 Mayıs 2022, Pazar

Sağlık-Sen Trabzon Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanı İdris Aydın, güven tazeledi.

Genel kurula Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan katıldı.

Genel kurulda konuşan Genel Sekreter Durali Baki, Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatının her zaman milletin iradesinden yana tavır aldığını kaydetti. 

Baki, “Memur-Sen, 28 Şubat sürecinde yapılan haksızlıklara en gür ses çıkartan sivil toplum kuruluşlarından biriydi. Yine 15 Temmuz gecesi ilk sokağa çıkan Memur-Sen teşkilatıydı. Biz ülkemizi ve milletimizi seviyoruz. Her zaman milletin değerlerinden ve milli iradeden yana olduk, olmaya da devam edeceğiz. Birileri gibi ideolojik sendikacılık yapmıyoruz. Biz kamu çalışanlarımızın haklarının korunması ve geliştirilmesi için mücadele ediyoruz. Yetkili olduğumuz günden bu yana kamu çalışanlarının yüzlerce sorununa neşter vurduk, vurmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Sağlık Çalışanları Türkiye’nin Hayat Sigortasıdır”

 

Sağlık çalışanlarının birçok sorun yaşadığını hatırlatan Baki, “Sağlık çalışanlarımızın bin türlü sorunu var. Ücret adaletsizliği, istihdam yetersizliğinden kaynaklı ağır iş yükü, sözleşmeli istihdam, kreş ve daha nicesi. O halde, yetkililerin bu sorunlara kulak vererek bu çarpık düzene son vermesi gerekir. Şunun da özellikle bilinmesini istiyoruz; sağlık çalışanları Türkiye’nin hayat sigortasıdır. Savaşta da barışta da afette de salgında da bu böyledir. Bu nedenle sağlık çalışanlarının sorunları ivedilikle çözülmelidir” ifadelerini kullandı.

“Yeni Mağduriyetler Oluşturulmamalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanları için verdiği müjdelerin hakkaniyet gözetilerek bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Baki, şu ifadeleri kullandı:
“Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdelerle ilgili düzenlemenin Temmuz ayına kadar TBMM gündemine geleceğini söyledi. Beklentimiz tüm sağlık çalışanlarını kapsayan iyileştirilmelerin yapılması. Yeni mağduriyetler oluşturulmamalı, çalışma barışı daha fazla zedelenmemeli.”

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Gayretli ve Azimli Çalışmalarından Dolayı Teşkilatımızı Tebrik Ediyorum

Genel kurulda Divan Başkanlığı yapan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, hak arama mücadelesinin birlik ve beraberlik içerisinde yapıldığında değerli olduğunun altını çizdi. 
Sağlık-Sen’in kurulduğu 1995 yılından bu yana sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umudu olduğunu söyleyen Baykan, “Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, geliştirilmesi için yıllardır mücadele ediyor. Bu yıl üye sayımızı 265 binin üzerine çıkarttık. 2009 yılından bu yana yetkili sendikayız. Bize güvenen ve inanan fedakar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Tabii en büyük teşekkürü teşkilatımız hak ediyor. Gayretli ve azimli çalışmalarından dolayı teşkilatımızın her bir ferdini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“Sabit Gelirlilerin Alım Gücünü Koruyacak Adımlar İvedilikle Atılmalı”

Son dönemde enflasyonda yaşanan artışın kamu emekçilerinin alım gücünü düşürdüğünü dile getiren Baykan, “Tüm dünyada ekonomik olarak bir sıkıntı yaşanıyor. Ülkemizde de enflasyon giderek artıyor, hayat pahalılığı sabit gelirlilerin alım gücünü düşürüyor. Sabit gelirlilerin alım gücünü koruyacak adımların ivedilikle atılması gerekiyor. Üyelerimizin ekonomik, sosyal, mali haklarını iyileştirmek, özlük ve özgürlük alanlarını genişletmek, temel hak ve hürriyetlerini teminat altına almak konusunda olağanüstü gayret gösteriyoruz. İstiyoruz ki adil bölüşüm gerçekleşsin” diye konuştu.

Trabzon Şube Başkanı Aydın: Sağlık-Sen, Sağlık Çalışanlarının Umudu

Güven tazeleyen Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın yaptığı konuşmada, Sağlık-Sen'in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umudu olduğunu söyledi. 
Aydın, "Sağlık çalışanlarının umudu da biziz, çözüm noktası da biziz, beklentilerini karşılayacak olanlar da bizleriz. Bugün geldiğimiz noktada uzun zamandır çözüm bekleyen, kangren haline dönüşmüş sorunları ve beklentileri de görmezden gelemeyiz. Emek vermiş ülkemizin gözbebeği sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın bu sorunlarını ve beklentilerini hayata geçirecek adımların ivedilikle atılması ve nihayete erdirilmesi gerekir. Sağlık hizmeti nasıl ki ertelenemez ve ötelenemez ise, sağlık çalışanlarının beklentileri de ertelenmemeli ve ötelenmemelidir" diye konuştu. 

Genel kurula kurum yöneticilerinin, siyasi parti temsilcilerinin ve delegelerin yanı sıra Bayburt Şube Başkanı Gökhan Akdağ, Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, Gümüşhane Şube Başkanı Engin Karabulut, Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman ve Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz katıldı. 

Sağlık-Sen Trabzon Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı İdris Aydın, Şube Sekreteri Çetin Köse, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemal Karagüzel, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Cebeci, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Bilgin, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selim Seyis, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zafer Çağlar.

PAYLAŞ :