Çankırılı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sağlık-Sen Motivasyon Gecesi’nde Buluştu
28 Mayıs 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Çankırı Şubesi tarafından düzenlenen birlik ve motivasyon gecesinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanları bir araya geldi.

Geceye, Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Çelik, teşkilat mensupları ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Çankırı Milletvekili Çivitcioğlu: Her Zaman Sağlık Çalışanlarının Yanındayız

Konuşmasına sağlık alanında yapılan hizmetleri anlatarak başlayan Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, kente yakın zamanda yeni hastanenin temelini atacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanları için verdiği müjdelerin en kısa sürede Meclis gündemine geleceğini ifade eden Çivitcioğlu, her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ifade etti.

Genel Sekreter Baki: Memur-Sen İlklerin ve İlkelerin Sendikasıdır

Programda katılımcılara seslenen Genel Sekreter Durali Baki ise teşkilat mensuplarına teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı. Memur-Sen’in ilklerin ve ilkelerin sendikası olduğunu belirten Baki, “Memur-Sen her zaman doğruyu anlatan ve doğrunun yanında duran bir erdemliler hareketidir. 28 Şubat’tan başlayıp 15 Temmuz’a kadar bütün antidemokratik süreçlerde milletten yana durmuştur. Memur-Sen, her insanın kuramadığı cümleleri en sert ve kararlı şekilde kuran teşkilattır” diye konuştu.

3600 ek gösterge çalışmaları hakkında bilgi veren Baki, tüm kamu kesimini kapsayacak bir şekilde ek gösterge düzenlenmesi beklediklerini kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Tek Derdimiz Çalışanların Haklarını İleriye Taşımak

Sağlık-Sen’in kurulduğu günden bu yana sağlık çalışanlarının gür sesi olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, sendikanın gönüllere dokunan, ötekileştirmeyen bir sendikal anlayışla hizmet verdiğini söyledi. Sağlık-Sen teşkilatının her zaman sahada sağlık çalışanlarının yanında olduğunu kaydeden Doğan, “Her geçen gün sendikamıza olan güven artıyor, her geçen gün üye sayımız artıyor” dedi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmak için mücadele ettiklerini dile getiren Doğan, “Mücadele ediyor, haklı davamızın kavgasını veriyoruz. Bunların hepsini sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızı için yapıyoruz. Tek derdimiz çalışanların özlük, sosyal ve ekonomik haklarını ileriye taşımak” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Dinç: Çalışanlarımızın Sesi Olmaya Devam Edeceğiz

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu korakor mücadeleyi her platformda dile getirdiklerini belirten Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, “Sağlık-Sen olarak duruş sendikacılığı yapıyoruz diyerek boşa cümle kurmuş olmadığımızı her zaman ispat ettik. Sağlık çalışanlarımız için her daim mücadelemizi sürdürecek ve çalışanlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sendikacılık mücadelesinde Çankırı Şubesi’nin bin 286 üye sayısına ulaştığını dile getiren Dinç, tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

 

PAYLAŞ :