Sağlık-Sen’den Diyarbakır’da Piknik Buluşması
23 Mayıs 2022, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural, Diyarbakır’da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla buluştu.

 

Diyarbakır Şube’nin düzenlediği piknik programında Doğan ve Dural, çalışanların sorun ve taleplerini dinledi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Sağlık Çalışanlarının Refahı İçin Mücadele Ediyoruz

Programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan konuşmasına, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık şehitlerini ve Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan’ı rahmetle anarak başladı.

Doğan, sosyal sendikacılık açısında organizasyonların önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bu tür organizasyonlar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını artırıyor” dedi.

Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahı için mücadele ettiğine vurgu yapan Doğan, “Sağlık-Sen olarak her zaman çalışanlarımızın yanındayız. Nerede sağlık ve sosyal hizmet çalışanı varsa yanında olmaya, dertlerini dinlemeye gayret ediyoruz. Bu noktada Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu ve yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Sözleşmeli Personelin Kadro Çalışması 2022 Yılında Tamamlanacak

3600 ek gösterge çalışmalarının devam ettiğini aktaran Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, "Memur-Sen olarak tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir ek gösterge çalışmasının yasalaşmasını istiyoruz. Masada bu irademizi ortaya koyduk. Talebimizi defaatle dile getirdik. Bu ayın sonunda çalışmayla ilgili detaylar Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacak. Kapsayıcı bir düzenleme bekliyoruz" dedi.

Lisans mezunu sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge artışından yararlanacağını hatırlatan Dural, sözleşmeli personelle ilgili çalışmanın da 2022 yılı içeresinde tamamlanacağını söyledi.

Diyarbakır Şube Başkanı Ensarioğlu: Bizim Anlayışımızda Alın Teri Kutsaldır

Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu ise umudun adı olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her zaman yanında olduklarını belirterek, “Sağlık-Sen’in davasının mayasında doğruluk ve adalet var. Her zaman mazlumun yanında olmak var. Bizim anlayışımızda alın teri kutsaldır. Bizler bu şuurla mücadele ediyor, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın alın terinin karşılığı için savaşıyoruz” diye konuştu.

Bu duruştan asla taviz vermeyeceklerini kaydeden Ensarioğlu, teşkilatın desteği ve gücüyle, sağlık ile sosyal hizmet çalışanlarının alın terinin karşılığını alıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Programa; İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam, kurum yöneticileri ile Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser ve Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz katıldı.

PAYLAŞ :