"Sağlık Çalışanlarını Ayrıştıran Hiçbir Söylemi Kabul Etmiyoruz”
30 Mart 2022, Çarşamba

Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının refahı için mücadele ettiklerini söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık çalışanlarını ayrıştıran hiçbir söylemi ve uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanları bir bütündür” dedi.

Sağlık-Sen Elazığ Şubesi ve Elazığ Üniversite Şubesi'nin ortak düzenlediği İl Divan Toplantısı’nda Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Dural ve Yasin Barutcu, teşkilat mensupları ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için kararlı bir mücadele yürüttüklerini söyledi.

Sağlık-Sen'in yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Durmuş, "Biz ne istediğini bilen bir sendikayız. Ne söylüyorsak üzerinde düşünerek, alanında uzman olan kişilerle çalışarak söylüyoruz. O yüzden taleplerimiz yerinde talepler” dedi.

Sağlık-Sen'in duruşundan taviz vermediğini söyleyen Durmuş, bu anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çekti.

“Düzenlemelerin İvedilikle Hayata Geçmesi Sağlık Sisteminin Geleceği Açısından Önemli”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan müjdelerin bir an önce hayata geçmesi gerektiğine vurgu yapan Durmuş, “Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan müjdeler sağlık çalışanları açısından önemli. Biz yıllardır şiddete karşı caydırıcı önlemlerin, malpraktis davalarına karşı sağlık çalışanlarını koruyacak uygulamaların ve ek ödeme adaletsizliğine yönelik adım atılmasını savunuyoruz. Ayrıca ücretlerde yapılacak düzenlemelerin emekliliğe yansıyacak olması da önemli. Üniversite hastanelerinde çalışanlar da bunlardan yararlanacak. Verdiğimiz mücadele ile birçok soruna karşı adım atılacak olmasını önemli buluyoruz. Bu noktada verilen müjdelerin ivedilikle hayata geçmesi sağlık sisteminin geleceği açısından önemlidir” diye konuştu.

3600 ek gösterge kazanımının yasalaşmasıyla emekli maaşları ve tazminatlarında önemli oranda artış olacağını söyleyen Durmuş, “3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalar sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla 3600 ek gösterge artışı yasalaşacak. Bu kazanımın altında Memur-Sen'in imzası var" diye konuştu.

"Sağlık Çalışanlarını Ayrıştıracak Hiçbir Politikayı Kabul Etmiyoruz"

Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının refahı için mücadele ettiklerini söyleyen Durmuş, "Sağlık çalışanlarını ayrıştıracak hiçbir söylemi ve ayrıştırıcı uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanları bir bütündür. Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının bir bütün olduğuna inanıyoruz ve çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürüyoruz. Sağlık çalışanlarını ayrıştıracak hiçbir politikayı kabul etmedik, etmiyoruz" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Mücadele Azmimiz Dipdiri

Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in birçok kazanıma imza attığını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, "Memur-Sen teşkilatı olarak, önce Allah'a sonrada üyelerimize güvenerek emek ve ekmek mücadelesini sürdürüyoruz. Sağlık-Sen olarak duruşumuzdan taviz vermeden yaşanan adaletsizliklerin son bulması için gayret gösteriyoruz. Kırmadan, dökmeden çözüm odaklı bir sendikal anlayışla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının birçok sorununa neşter vurduk. Hamdolsun mücadele azmimiz dipdiridir" ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Tüm Sağlık Çalışanlarının Refahı İçin Mücadele Ediyoruz

Sağlık çalışanlarının bir bütün olduğunu ve bu bütünlüğün bozulmasına asla izin vermeyeceklerini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, "Hekiminden hemşiresine, 112 çalışanından teknikerine sağlık ordusu bir bütünün parçasıdır. Sağlık sistemini ayakta tutan 1 milyonu aşan fedakar sağlık ordusudur. Sağlık çalışanları arasına nifak tohumları ekmek en başta sağlık sistemine zarar verir. Biz sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının refahı için mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının büyük fedakarlıklar yaptığını kaydeden Barutcu, "Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız emeklerinin ve alın terlerinin karşılığından fazlasını istemiyor" diye konuştu.

Elazığ Şube Başkanı Kılıç: Kırıp Döken Değil, Masada Hak Alan Sendika Olduk

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için yürüttükleri mücadeleyi ödün vermeden sürdürdüklerini kaydeden Elazığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç, 7 gün 24 saat sahada olduklarını ve bundan dolayı çalışanların sorunlarını çok iyi bildiklerini dile getirdi.

Sağlık-Sen’in bir dava hareketi olduğunu vurgulayan Kılıç, “Çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini korurken her şeyi kırıp döken değil, masada hak alan ve çözüm odaklı bir tutum sergileyen sendika olduk. Hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet sendikacılığı anlayışıyla yolumuza devam ettik. İşte bu anlayış Sağlık-Sen’i hizmet kolunun en büyük sendikası yaptı” diye konuştu.

Elazığ Üniversite Şube Başkanı Aygüneş: Sorumluluğumuz Arttıkça Davamıza Olan Sevdamız Güçleniyor

Elazığ Üniversite Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş ise üniversite hastanelerinde özveriyle hizmet veren sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi.

Çalışanların mutlu olduğu bir sistemde sağlık hizmetini alanların da mutlu olacağını kaydeden Aygüneş, “Sağlık-Sen olarak, sorumluluğumuzun ve yükümüzün her geçen gün arttığını biliyoruz. Çalışanlarımızın hem maddi hem de manevi olarak çalışma koşullarının en üst düzeyde olmasını hedefliyor ve bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Sorumluluğumuz ve yükümüz arttıkça çalışma azmimiz ve davamıza olan sevdamız güçlenmektedir” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda teşkilat mensubunun katıldığı toplantıya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, Memur-Sen İl Temsilcimiz İbrahim Bahşi ve Memur-Sen’e bağlı şube yöneticileri katıldı.

Sağlık-Sen Heyeti’nin Elazığ Ziyaretleri

Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Dural ve Yasin Barutcu ile birlikte Elazığ’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerde, Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Elazığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç ve Elazığ Üniversite Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş ile yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

İlk önce Vali Ömer Toraman’ı ziyaret eden heyet, kentte görevli sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerini değerlendirdi.

Heyet, daha sonra Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ziyarette bulundu. Ziyarette, gündeme dair konular istişare edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen’e de ziyaret gerçekleştiren heyet, sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve beklentilerini iletti.

Sağlık-Sen heyeti, İl Sağlık Müdür Prof. Dr. Cahit Polat’ı ziyaret etti. Ziyarette, sağlık çalışanlarının sorunları ve beklentileri konuşuldu. 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a ziyarette bulunan heyet, üniversite hastanesinde görevli sağlık çalışanlarının sorunlarını aktardı.

Daha sonra Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarını ziyaret eden heyet, çalışanlara 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi. Heyet, hastane Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz ile de bir araya geldi.

Sağlık-Sen heyeti son olarak Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş'i ziyaret etti.

 

 

 

 

 

 

 

PAYLAŞ :