Sağlık-Sen Erzurum Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Yapıldı
26 Mart 2022, Cumartesi

Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını her platformda dile getirmekle yükümlü olduklarını kaydederek, “Sağlık-Sen olarak çalışanlarımızın sesi, soluğuyuz” dedi.

Sağlık-Sen Erzurum Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, temsilciler ve teşkilat mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, pandemi sürecinde 1 milyon sağlık çalışanının büyük kahramanlık gösterdiğini kaydederek, sağlık çalışanlarının sadece emeklerinin karşılığını istediğini ifade etti.

“Her Platformda Mücadeleye Devam Edeceğiz”

6. Dönem Toplu Sözleşme’de önemli kazanımlara imza attıklarını dile getiren Karadoğan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük, ekonomik ve sosyal haklarını daha ileriye taşımak için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Ücret adaletsizliği, ağır iş yükü, istihdam yetersizliği ve şiddet başta olmak üzere sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını her platformda dile getirmeyi sürdüreceklerini belirten Karadoğan, “Çünkü bunları söylemekle yükümlüyüz. Sadece söylemekle de yetinmeyeceğiz. Bu sorunların çözümü için canla başla çalışacağız. Sizlerden aldığımız güç ve destekle masada, platformlarda, meydanlarda mücadele edeceğiz” dedi.

“Sürecin Takipçisi Olacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mart Tıp Bayramı’nda yaptığı açıklamaları da değerlendiren Karadoğan,  “Sağlık- Sen olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın değindiği sorunların tamamını bizler yıllardan beri dile getiriyoruz. Geldiğimiz noktada siyasi irade bu hususlarda çalışma yaptığını, adım atacağını söyledi. Nitekim geçtiğimiz günlerde TBMM’ye şiddet ve malpraktis konularında kanun teklifi geldi. Sürecin takipçisiyiz. Çıkacak düzenlemelerin içeriklerinin de dolu dolu olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Sendikal mücadelede rehavete, yılgınlığa, boş vermişliğe, kesinteye yer olmadığını vurgulayan Karadoğan, yetkili sendika olarak mücadele etmekle yükümlü olduklarının altını çizdi. Karadoğan, “En tepeden en alttaki arkadaşımıza kadar mücadeleyle kuşanırsak, çözemeyeceğimiz hiçbir sorunun olmadığı kanaatindeyim.  Genel Merkez olarak bizlere düşen, sizin sesiniz, soluğunuz olmak. Sizlere düşen de sahada sendikamızın bayraktarı olmak” ifadelerini kullandı.

Erzurum Şube Başkanı Duman: Hizmet Anlayışıyla Yolumuza Devam Ediyoruz

Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman ise sağlık çalışanlarının yaptığı fedakarlıkların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, iş barışını bozan düzenlemelerin yeniden revize edilmesi gerektiğini kaydetti.

Sendikal mücadeleye de değinen Duman, sendika olarak üyeleri birbirinden ayırt etmeden herkese eşit mesafede olduklarını kaydetti.  Ahlak'ın yanı sıra vicdan hesabı yapan bir sendikal anlayışla hareket ettiklerine vurgu yapan Duman,  Sağlık-Sen olarak sendikacılığı siyasi ikbal menfaat veya herhangi bir çıkar uğruna yapmadıklarını, hizmet anlayışıyla yollarına devam ettiklerini dile getirdi.

Sağlık-Sen Heyeti Erzurum’da Çeşitli Temaslarda Bulundu

Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum’da çeşitli temaslarda bulundu.

Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir’i ziyaret eden heyet, kentte görevli sağlık çalışanlarının sorun ve beklentileri iletti.

Heyet daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı Tör’ü, Başhekim Yardımcısı Dr. Mesut Fakirullahoğlu ve Hastane Müdürü Fatih Turan’ı ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, sağlık çalışanlarının sorunlarını aktardı.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Feridun İlday’a da ziyarette bulunan heyet, gündeme dair konuları istişare etti.

Ayrıca heyet, kentte görevli sosyal hizmet çalışanlarıyla da bir araya geldi. Sorun ve taleplerin aktarıldığı buluşmada, sosyal hizmet çalışanlarının soruları yanıtlandı.

PAYLAŞ :