Sağlık-Sen İstanbul’da Temsilcilerle Buluştu
25 Mart 2022, Cuma

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, İstanbul’da temsilciler ve üye sağlık çalışanlarıyla buluştu.

Sağlık-Sen İstanbul 2 No’lu Şubesi’nin düzenlediği Teşkilat Buluşmalarında Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Gündeme dair değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

“Sendikal Mücadelemizi Hak ve Hakkaniyet Yolunda Sürdüreceğiz”

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Baki, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadele verdiklerini kaydederek, “Bizim anlayışımızda çalışanlarının alın terinin hakkını savunmak var. Biz başkaları gibi sadece eleştiren, yıkan biz anlayışla sendikacılık yapmıyoruz. Biz çalışanların sorunlarının giderilmesi için mücadele ediyoruz. Bundan sonra da Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak sendikal mücadelemizi, her zaman hak ve hakkaniyet yolunda sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının alın terinin karşılığının verilmesi gerektiğini ifade eden Baki, döner sermaye sistemini eleştirdi. Baki, “Döner sermaye sisteminin çarkları artık dönmüyor. İş barışını bozan, adalet ve hakkaniyetten uzak döner sermaye sistemi artık tarih olmalı. Tüm sağlık çalışanlarını mutlu edecek bir sistem hayata geçirilmelidir. Haksızlığa ve adaletsizliğe asla müsamaha göstermedik, bundan sonrada göstermeyeceğiz. Vatandaşlarımıza sağlık hizmetini layıkıyla yerine getiren sağlık çalışanlarımızın emeklerinin zayi edilmesine asla fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan müjdeleri değerlendiren Baki, “Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdelerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Teşkilatın Nabzını Tutarak Mücadele Ediyoruz

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan ise Sağlık-Sen’in her zaman teşkilatın nabzını tutarak mücadele ettiğini dile getirerek, çalışan ve hizmet odaklı anlayıştan asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Çalışanların özlük, sosyal ve ekonomik haklarını ileriye taşımak için mücadele ettiklerini dile getiren Doğan, “Makam odalarında, masa başlarında oturarak yapılan sendikacılık anlayışını ret ettik. Sağlık-Sen olarak her zaman sahada, sağlık çalışanlarının yanında olduk. Sorunları bire bir muhataplarının ağzından dinledik. Sorunları Türkiye gündemine taşıdık ve bugün gelinen noktada mücadelemiz meyvelerini vermeye başladı” diye konuştu.

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında da bilgi veren Doğan, “Teşkilatımızdan aldığımız güçle duruşumuzdan taviz vermeden önemli kazanımlara imza attık. Her geçen gün teşkilatımız büyüyor ve daha da güçleniyor. Birlik ve beraberlik karşısında kimse duramaz” ifadelerini kullandı.

İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Öztürk: Ekip Anlayışını Zedeleyen Politikalar Gözden Geçirilmeli

Verilen sağlık hizmetlerinin sağlık çalışanlarının fedakarlıkları sayesinde başarılı olduğunu vurgulayan İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul’da görevli sağlık çalışanlarının ekonomik sorunlar yaşadığını dile getirdi. İstanbul’da hayatın diğer illere göre daha pahalı olduğunu kaydeden Öztürk, İstanbul’da görev yapmayı özendirici uygulamaların ve teşviklerin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Öztürk, “Sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığını gözeten düzenlemeler hayat geçirilmelidir. Ekip anlayışını zedeleyen politikalar ise gözden geçirilmelidir. Çalışanların emeğinin karşılığını alabilecekleri adil bir döner sermaye yönetmeliği bir an önce çıkarılmalı ve hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

PAYLAŞ :