“Ücret Adaletsizliğini Giderme, Şiddet ve Malpraktis Konularında Önemli Adımlar Atılıyor”
17 Mart 2022, Perşembe

Genel Başkan Semih Durmuş, “14 Mart Tıp Bayramı’nda Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği müjdelerle, yıllardır mücadelesini verdiğimiz ücret adaletsizliğini giderme, şiddet ve malpraktis konularında önemli adımlar atılacağını duyurdu. Sürecin yakından takipçisi olacağız” dedi.

Sağlık-Sen Kırşehir Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Durmuş, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Sendikal mücadelenin temelinde birlikteliğin olduğunu dile getiren Durmuş, güçlü teşkilatlarıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını daha ileriye taşıma noktasında mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren Durmuş, "Toplu sözleşme sürecinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın tamamına yönelik 22’den fazla kazanım elde ettik. İstedik ki çalışanlarımız ekonomik, sosyal, özlük hakları itibarıyla rahatlasınlar. Bu noktada elde ettiğimiz kazanımların her biri önemli ve tarihi kazanımlardır. Ek ödemelere yüzde 20 zam sendikal mücadelemizde önceliğimizdi. Bu önemli kazanım, sağlık çalışanlarının maaşlarına ciddi artış olarak yansıdı” şeklinde konuştu.

“Aile Yaşamı İle İş Yaşamı Arasındaki Uyum Sağlanmalı”

Sağlık çalışanı istihdamının artırılması gerektiğine değinen Durmuş, “İstihdam artırılmadıkça sağlık çalışanlarının yaşadığı birçok sorun çözülmez. İstihdam eksikliği demek; aşırı iş yükü, uzun mesai, mutsuz sağlık çalışanı demektir. Biz, sağlık çalışanlarının aile yaşamıyla iş yaşamı arasındaki uyumun sağlanması gerektiğini her fırsatta ifade ediyoruz. Bu yüzden sağlık çalışanı istihdamı muhakkak artırılmalı. Her yıl 60-70 bin atama yapılmazsa sağlık çalışanlarının birçok sorunu çözülmez” ifadelerini kullandı.

“Saldırganlar Artık Elini Kolunu Sallayarak Sokakta Dolaşamayacak”

Sağlık-Sen olarak, her durumda ve her koşulda sahada olduklarını söyleyen Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını ve sıkıntılarını çok iyi bildiklerini kaydetti. Yıllardır çalışanların sorunlarını her fırsatta dile getirdiklerini belirten Durmuş, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği müjdelerle, yıllardır mücadelesini verdikleri ücret adaletsizliğini giderme, şiddet ve malpraktis konularında önemli adımlar atılacağını ve sürecin yakından takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Durmuş, şunları söyledi:

"Sağlıkta şiddet, katalog suçlar arasına girdi. Sağlık çalışanları artık devletin koruma ve güvencesi altında. Bu durumun sağlık çalışanlarımıza olan saldırıların önünü keseceğine inanıyoruz. Sağlık çalışanlarını darbeden saldırganlar artık elini kolunu sallayarak sokakta dolaşamayacak. Bundan sonra sağlıkta şiddetin cezası ağır olacak.”

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Çalışanlar Neredeyse Sağlık-Sen Orada

Sağlık-Sen’in Türkiye’nin en büyük sağlık sendikası olduğunu dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, “Bizden önceki sendikal anlayışları elimizin tersiyle ittik. Hiçbir zaman ideolojik bir yapılanma olmadık. Çalışan ve hizmet odaklı anlayışla yolumuzda yürüyoruz” diye konuştu.

Genel Merkez’in şubeleriyle birlikte sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarını daha ileriye taşıma amacıyla hizmet ettiğini kaydeden Doğan, “Sağımıza solumuza bakmadan, sendikamıza atılmak istenen iftiralara fırsat vermeden amacımız doğrultusunda mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Makam odalarında oturarak sendikacılık yapmadıklarını vurgulayan Doğan, “Sürekli sahadayız. Her zaman çalışanlarımızın yanında olduk. Çalışanlar neredeyse Sağlık-Sen oradadır. Sahada gördüğümüz, bildiğimiz sorunları her platformda dile getirdik. Yılladır mücadelesini verdiğimiz sorunların çözümü için hem sahada hem masada mücadele ettik. Mücadelemizin meyvelerini almaya başladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı müjdeler 14 Mart Tıp Bayramı’nda bize hediye oldu” ifadelerini kullandı.

Kırşehir Şube Başkanı Yücesan: Haklarımız İçin Mücadelemizi Gece Gündüz Demeden Sürdürüyoruz

Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan, “Branş ayrımı yapmaksızın, tüm çalışanlarımızın menfaatini korumak, mesleklerini geliştirmek, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının saygınlığını artırmak için sendikal mücadelemizi gece gündüz demeden sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde emeklerini esirgemeyerek her türlü fedakarlığı yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeklerinin karşılığını alması gerektiğini belirten Yücesan, çalışanların özlük haklarının daha iyi noktalara gelmesi için var güçleriyle çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Kırşehir Şubesi’nin düzenlediği İl Divan Toplantısı’na İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, Memur-Sen İl Temsilcisi Fatih Mehmet Yavuz, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren ile Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan da katıldı.

Sağlık-Sen Heyeti Kırşehir’de Temaslarda Bulundu

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Memur-Sen İl Temsilcisi Fatih Mehmet Yavuz ile Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kentte çeşitli temaslarda bulundu.

Öncelikle Vali İbrahim Akın’ı ziyaret eden heyet, kentte görevli sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını aktardı.

Heyet, daha sonra AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, gündeme dair konularda istişarelerde bulunuldu.

Sağlık-Sen heyeti, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut’u da ziyaret ederek, kentte görevli sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerini iletti.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarıyla da bir araya gelen heyet, çalışanlarla sohbet etti. Heyet, Başhekim Doç. Dr. Ali Güneş’e de ziyarette bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli çalışanlarla bir araya gelen heyet, çalışanların beklentilerini dinledi. Heyet, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu’na da ziyaret gerçekleştirdi.

Heyet son olarak İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Alper Tanrıbuyurdu’yu ziyaret ederek, gündeme dair konular hakkında görüş alışverişi yaptı.

 

PAYLAŞ :