Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
26 Şubat 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.  Tek listeyle yapılan seçimde Şube Başkanı Hamza Öksüz güven tazeledi.

Genel kurula Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan katılarak delegelere hitap etti.

Genel kurula; Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Şenol Şahin, Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, Kırklareli Şube Başkanı Asım Günerhan, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın, kurum temsilcileri ve teşkilat mensupları katıldı.

Genel Sekreter Baki: 3600’ün İstisnasız Tüm Kamu Çalışanlarını Kapsaması Gerekiyor

Delegelere ve katılımcılara hitap eden Genel Sekreter Durali Baki, Sağlık-Sen’in kuruluş ilkelerinden taviz vermeden çalışanların alın terinin hakkı için mücadele ettiğini dile getirerek, “Bizim amacımız sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını ve sıkıntılarını çözmektir. Kurulduğumuz günden bu yana bu anlayışla mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Toplu sözleşme masasında Sağlık-Sen’in 22’den fazla kazanım elde ettiğini kaydeden Baki, “Toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması gerçekten çok önemli. Toplu sözleşmede kayıt altına alınan 3600 ek gösterge için çalışmalar başladı. 3600’ün istisnasız tüm kamu çalışanlarını kapsaması gerekiyor. Biz tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını kapsayacak bir düzenleme istiyoruz. Çalışma barışına daha fazla darbe vurulmamalı. Sözleşmeli çalışanların için de yakın zamanda çalışmalar başlayacak” ifadelerini kullandı.

“Elini Sıkmadığımız, Derdini Dinlemediğimiz Çalışan Yok”

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in iftira sendikacılığı yapmadığını ve çalışanları aldatmadığını ifade eden Baki, “Biz dürüstüz, ilkeliyiz. Elini sıkmadığımız, derdini dinlemediğimiz çalışan yok. Kimseyi aldatmadık, kandırmadık. Onun için Memur-Sen ve Sağlık-Sen büyüyor, çalışanların bize olan güveni artıyor. Bizim temelimizde çalışanların dertleriyle dertlenmek var. Bu anlayışı benimsemeyenler bu işi yapamazlar, yapamıyorlar da. Biz iftira sendikacılığı yapmıyoruz. Sadece yetki dönemlerinde sahaya inmiyoruz. Sürekli sahadayız ve çalışanların sorun ve talepleri için mücadele ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Adalet ve Hakkaniyeti Sağlayacak Ücret Politikası Mutlaka Yürürlüğe Girmeli”

Baki, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık çalışanlarına dua ve teşekkür önemli. Ama sağlık çalışanlarının sorunlarının da görülmesi gerekiyor. Şiddet konusu gerçekten çalışanları tehdit ediyor. Sağlık çalışanlarını koruyacak adımlar muhakkak hayata geçirilmeli. Bu konuda Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanı’nın yaptığı görüşme gerçekten çok önemli. Döner sermaye sistemi artık dönmüyor. Bu konuda da adaleti ve hakkaniyeti sağlayacak yeni bir ücret politikası mutlaka yürürlüğe girmeli. Bu konuda da hazırladığımız yeni model önerisini yetkililerle paylaştık. Sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerine adalet ve hakkaniyet çerçevesinde yaklaşılmalı. Sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez denmesin. Sorunları çözülür, talepleri karşılık bulursa sağlık çalışanlarının hakkı bir nebze de olsun ödenir.”

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Sağlık Çalışanları Sorunlar ile Baş Başa Bırakılmamalı

Genel Kurulda Divan Başkanlığı yapan Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, pandemi sürecinde yüzlerce sağlık çalışanının şehadet mertebesine ulaştığını kaydederek, “Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan ağabeyimizi koronavirüs nedeniyle kaybettik. İnsanımıza hizmet etmek için korakor mücadele ederken şehit olan sağlık çalışanlarımız oldu. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

2 yıldır devam eden pandemi süreciyle sağlık çalışanlarının yükünün arttığını söyleyen Karadoğan, “Pandemi sürecinin başlamasıyla dünya raydan çıktı. Bu süreçten en fazla etkilenen sağlık çalışanları oldu. Evlerine günlerce gidemediler, çocuklarına hasret kaldılar. Can vermek için canlarından olanlar oldu. Gözlerini budaktan sakınmadılar. Bu fedakarlığı kimse inkar edemez” dedi.

Karadoğan, konuşmanın devamında şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık çalışanları bir yanda pandemi ile bir yanda da ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Fedakar sağlık çalışanları sorunlar ile baş başa bırakılmamalı. Bu noktada yetkililer gereken adımları atmalı. Toplu sözleşme masasında önemli kazanımlar elde edildi. Önemli kazanımlardan bir tanesi toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması. Bu gerçekten sendikal mücadeleyi anlamlı kılan bir kazanım. Bu rakam daha da artırılmalı."

Karadoğan, Şube Başkanı Hamza Öksüz'e ve yönetime yeni seçilenlere başarılar diledi. 

Tekirdağ Şube Başkanı Öksüz: Tekirdağ’da Birçok Güzel Hizmetlere İmza Attık

Güven tazeleyen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her zaman yanlarında olduklarını söyleyerek, "Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının hep yanında olduk, taleplerini dile getirdik, bundan sonra da çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sağlık çalışanları için Tekirdağ’da birçok güzel hizmetlere imza attık. Birçok indirim anlaşmaları yaptık. Yine aynı heyecanla üyelerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının sağlık sistemini tehdit eder hale geldiğini kaydeden Öksüz, “Bir hekim, bir hemşire kolay yetişmiyor. Yetişmiş insan gücümüzü kaybetmemek için gereken adımlar ivedilikle atılmalı.  Meclis bir an önce tüm sağlık çalışanlarını kapsayan adil bir düzenleme için adım atmalı. 3600 ek gösterge konusunda da adil ve kapsayıcı bir düzenleme istiyoruz. Yeni mağduriyetler oluşmamalı” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Hamza Öksüz, Şube Sekreteri Yasemin Keskin, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şükrü Aksoy, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Yeniay, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür İlik, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tolga Atasever, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Talmaz.

PAYLAŞ :