Sağlık-Sen Yalova Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Yapıldı
26 Şubat 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, döner sermaye sisteminin çalışma barışını bozduğuna dikkat çekerek, “Performansa dayalı ek ödeme sisteminin adil bir sisteme dönüşmesi gerekiyor. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Sağlık-Sen Yalova Şubesi’nin İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Şenol Şahin,  Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez, kurum temsilcileri ve teşkilat mensupları katıldı.

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, sadece eleştirerek sendikacılık yapmadıklarını belirterek, “Sorunların çözümüne yönelik raporlar hazırlıyoruz, alternatif modeller sunuyoruz. Bizim sendikal anlayışımızın temelini bu bakış açısı oluşturuyor” diye konuştu.

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren Durmuş, Sağlık-Sen’in yetkili olduğu günden bu yana sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının 250’den fazla sorununa toplu sözleşme masasında neşter vurulduğunu kaydetti.

“Adil Bir Ücret Politikasının Oluşturulmasını İstiyoruz”

2022 yılı içerisinde 3600 ek göstergenin Meclis gündemine geleceğini söyleyen Durmuş, konuyla ilgili manipülasyonlara aldırış edilmemesi gerektiğini ifade etti. Sözleşmeli personel sorunun da bu yıl içinde çözüme kavuşacağını kaydeden Durmuş, tüm sözleşmelilerin tek çatı altında toplanacağını söyledi.

Pandemi sürecindeki başarının ana sebebinin sağlık çalışanlarının verdiği mücadele olduğunu belirten Durmuş,  sağlık çalışanlarının sorunlarının artık çözüme kavuşması gerektiğini dile getirdi. Döner sermaye adaletsizliğine vurgu yapan Durmuş, “Döner sermaye çalışma barışını bozuyor. Performansa dayalı ek ödeme sisteminin adil bir sisteme dönüşmesi gerekiyor. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Diğer kamu çalışanları nasıl ücretlerini merkezi bütçeden alıyorsa sağlık çalışanları da döner sermayesini, ek ödemesini, nöbet ücretini merkezi bütçeden almalı. Aynı saat çalışan aynı görevi yapan sağlık çalışanları farklı hastanelerde farklı ücretler alıyor. Adil bir ücret politikasının muhakkak oluşturulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

"Nöbet Ücretleri Mutlaka Artırılmalı"

Nöbet ücretlerinin artırılması gerektiğini ifade eden Durmuş, ayrıca gece çalışmayla gündüz çalışmanın aynı olmadığının altını çizerek, sağlık çalışanlarının mutlaka gece çalışma tazminatı alması gerektiğini kaydetti.

İstihdam yetersizliğinin sağlık çalışanlarının yükünü artırdığını vurgulayan Durmuş, sağlıkta istihdam oranının OECD seviyesine çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

"Somut Adımlar Hayata Geçirilmeli"

Sağlıkta şiddet ve malpraktis konusunda Adalet Bakanı ile Sağlık Bakanı'nın açıklamalarını önemli bulduklarını dile getiren Durmuş, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yaptığı görüşmede bu konuların gündeme gelmesi gerçekten çok önemli. Bu noktada somut adımların bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemenin bir an önce yasalaşması gerektiğini belirten Durmuş, düzenlemenin tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde Meclis gündemine gelmesi gerektiğini vurguladı.

Genel Sekreter Baki: Sağlık Çalışanları Sadece Emeklerinin Karşılığını İstiyor

“Sendikacılık inandığınız davada mücadele etmek demektir” diyen Genel Sekreter Durali Baki, Sağlık-Sen’in temelinde samimiyet olduğunu söyledi. Türkiye’nin en büyük emek hareketinin Memur-Sen olduğuna dikkat çeken Baki, “Sendikamıza üye olmayanlar bile ‘Memur-Sen ve Sağlık-Sen bu sorunları çözecektir’ diyor. Bu söylem teşkilatımıza olan güveni gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Ekonomik sıkıntıların herkesi etkilediğini belirten Baki, “Yetkililerin sağlık çalışanlarının hakkını vermesi gerekiyor. Pandemi sürecinde sağlık çalışanları büyük bir mücadele verdi. Ailelerinden uzak kaldılar, günlerce çocuklarını uzaktan sevdiler. Sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez denmesin. Sorunları çözülür, talepleri karşılık bulursa bir nebze olsun ödenir. Sağlık çalışanları sadece emeklerinin karşılığını istiyor” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının sorunlarını anlatan Baki, 3600 ek göstergenin adil ve hakkaniyetli bir şekilde çıkarılması için mücadele ettiklerini söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Hak Arama Mücadelesini Sürdürüyoruz

Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının destan yazdığını dile getirerek, çalışanların bir yandan pandemi ile bir yandan da ekonomik sıkıntılar ile mücadele ettiğini söyledi.

İnsanların evlerine kapandığı süreçte sağlık çalışanlarının canlarını sakınmadan şifa dağıttığını ifade eden Karadoğan, “Pandemi sürecinde sağlık çalışanları destan yazdı.  Sağlık çalışanları artan yükle insanlara derman olamaya devam ediyor. O süreçte Sağlık-Sen teşkilatları da evlere kapanmadı. Sağlık çalışanlarının dertlerine derman olmaya çalıştı” diye konuştu.

6. Dönem Toplu Sözleşme’de önemli kazanımlara imza attıklarını belirten Karadoğan, hak arama ve emek mücadelesini sürdürdüklerini kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Önümüze Konulan Bütün Engelleri Sizlerle Birlikte El Ele Aşıyoruz

Sağlık-Sen’in kurulduğu günden bu yana hakkın, emeğin, insanca ve onurluca yaşamanın mücadelesini verdiğini dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarının korunması ve çalışanların geleceğe umutla bakması için mücadele ettiklerini söyledi.

Barutcu, sözlerine şöyle devam etti:

“Sağlık-Sen olarak hiçbir zaman duruşumuzdan ödün vermedik, vermeyeceğiz. Toplu sözleşme masasında ortaya koyduğumuz irade bunun en büyük göstergesidir.  Bizim şiarımız belli. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarının korunması ve geliştirilmesi için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıyoruz. Önümüze konulan bütün engelleri sizlerle birlikte el ele aşıyorız.” 

Pandemi döneminin en çok yorulan ve yıpranan kesiminin sağlık çalışanları olduğunu kaydeden Barutcu, "Sendikamız her zaman kazanımların adresi oldu. Herkes sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi noktasında tek gücün Sağlık- Sen olduğunun farkında. Bizler de bu bilinçle elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yalova Şube Başkanı Özer: Yolculuğumuz Aynı Hız ve Heyecanla Devam Ediyor

“Sağlık-Sen bir gönül, bir sevda, bir davadır” diyen Yalova Şube Başkanı Halil İbrahim Özer, “Bu davanın mayasında adalet, hakkaniyet ve doğruluk vardır. Elif gibi dimdik durmak eğilmemek vardır. Haksızlığa karşı susmamak, bağırmak vardır. Bu bilinç ve şuurla  başladığımız dava yolculuğu, bugün de aynı hız ve heyecanla devam etmektedir” diye konuştu.Sa
ğlık çalışanlarının sorunlarına değinen Özer, “Hızlı bir şekilde sağlık çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını alabilecekleri adil bir döner sermaye yönetmeliği çıkarılmalı ve hayata geçirilmelidir. Güçlü teşkilatımızın desteğiyle sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın alın terinin karşılığını alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sağlık-Sen Heyetinin Yalova Temasları

Genel Başkan Semih Durmuş, Yalova Şube Başkanı Halil İbrahim Özer ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray’a ziyaret gerçekleştiren Sağlık-Sen heyeti, kentte görevli sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerini iletti.

Heyet daha sonra Vali Muammer Erol’u makamında ziyaret etti. Ziyarette, Yalova’da görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gündemindeki konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ak Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar’ı da ziyaret eden heyet, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Cesim Solhan ile bir araya gelen heyet, 112’de görevli sağlık çalışanlarının talep beklentilerini paylaştı.

 

Son olarak Genel Başkan Durmuş ile Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ve beraberindeki heyet, Yalova Devlet Hastanesi  çalışanlarıyla sohbet ederek, onların taleplerini dinledi. Heyet Başhekim Dr. Recep Hacı ile de bir araya geldi.

PAYLAŞ :