Sağlık-Sen Kamuda Çalışan Hekimlerin Sorunlarını Masaya Yatırdı 
11 Kasım 2021, Perşembe

Sağlık-Sen'in düzenlediği "Kamu Hekimlerinin Özlük Haklarının İyileştirilmesi Arama Çalıştayı"nda hekimlerin sorunları değerlendirildi.


Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) tarafından düzenlenen çalıştay, Memur-Sen Toplantı Salonu'nda düzenlendi.
Toplantıya Genel Başkan Semih Durmuş ile Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan, Yusuf Dural ve Yasin Barutcu katıldı. 

Kamuda çalışan hekimlerin sorunlarına çözüm önerilerinin getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya, alanında uzman birçok hekim katılarak, yaşanılan sorunları anlattı. Dr. Hasan Güler'in moderatörlük yaptığı çalıştayda, başta performansa dayalı ek ödeme sistemi olmak üzere birçok sorun masaya yatırıldı. Çözüm önerilerinin de sunulduğu çalıştaydan çıkan sonuçların bir rapor halinde Sağlık Bakanlığı ve ilgili makamlara iletilmesi kararlaştırıldı. 


Genel Başkan Durmuş: İstifalar Sağlık Sisteminde Yaşanan Sorunları Gözler Önüne Seriyor 


Çalıştay'da konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, "Biz hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının bir bütün olduğuna inanıyoruz. 2003 yılında hayata geçen performansa dayalı ek ödeme sisteminin artık beklentileri karşılamadığı ortada. Sağlık çalışanı istifaları sağlık sisteminde yaşanan sorunları gözler önüne seriyor. Biz sağlık sisteminde adaletin sağlanması için gayret gösteriyoruz” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Dural: İsteğimiz Tüm Çalışanların Emeklerinin Karşılığını Alması


Çalıştay’ın kapanış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ise, “Verimli bir toplantı oldu. Çalıştayda ele alınan sorunlar çözüm önerileriyle bir rapor haline getirilecek. Raporu, yetkili mercilerle paylaşacağız ve çözüm üretilmesi için mücadele edeceğiz. Biz tüm sağlık çalışanlarımızın haklarının iyileştirilmesi için mücadele ediyoruz. İsteğimiz tüm çalışanların emeklerinin karşılığını alması” ifadelerini kullandı.

 

 

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :