"40 Bin Sağlık Çalışanı Ataması Bir An Önce"
11 Kasım 2021, Perşembe

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık-Sen olarak yoğun çaba harcadığımız ve neticesinde Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan 40 bin sağlık çalışanı istihdamı müjdesi, tüm sağlık çalışanlarına umut oldu. Atama yapılacak branşlar bir an önce belirlenmeli ve atama takvimi daha fazla vakit kaybetmeden açıklanmalıdır” dedi. 
Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’na katıldı. 
Toplantıda 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren Durmuş, toplu sözleşmede sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarını iyileştirecek birçok kazanım elde ettiklerini dile getirdi. Bu kazanımların sahaya nefes olacağını kaydeden Durmuş, “Sahada kazanımlarımızı anlattığımızda çalışanların yüzündeki umut ve sevinç bizim için en büyük gurur kaynağı. Elbette birçok sorunda çözülmeyi bekliyor. Onun için omuz omuza vererek mücadele etmeye devam ediyoruz” diye konuştu. 
“Sahanın Yangını Hemen Söndürülmelidir”


Her platformda sağlıktaki istihdam yetersizliğini dile getirdiklerini ve atama yapılması için mücadele verdiklerini kaydeden Durmuş, “Sağlık stratejik bir alan. Pandemi sürecinde bunu bir defa daha gördük. Alt yapı yatırımları insan kaynağı ile desteklenmediği sürece sağlıkta başarıdan söz edemeyiz. Pandemiyle birlikte sağlık çalışanları yoğun iş yükü altında ezildi. Sağlık-Sen olarak yoğun çaba harcadığımız ve neticesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 40 bin sağlık çalışanı istihdamı müjdesi, tüm sağlık çalışanlarına umut oldu. Atama yapılacak branşlar bir an önce belirlenmeli ve atama takvimi daha fazla vakit kaybetmeden açıklanmalıdır. Sahanın yangını hemen söndürülmelidir” ifadelerini kullandı. 
Düzenli olarak her yıl 60-70 bin alım yapılmasıyla birlikte sağlıkta istihdam açığının 5 yılda önemli ölçüde kapanacağına vurgu yapan Durmuş, bu konudaki mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Yeni Kazanımların Altına İmza Atmak İçin Var Gücümüzle Çalışacağız

Toplantıda temsilciliğin önemine vurgu yapan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, “Temsilci arkadaşlarımız sendikamızın mihenk taşıdır. Sahadaki elçilerimizdir. Toplu Sözleşme sürecinde hazırladığımız taleplerin belirlenmesi için sahadan beklentileri toplayanlar temsilci arkadaşımızdır. Şimdi de kazanımlarımızı anlatacak ve emeğimizi kimsenin sahiplenmesine izin vermeyecek olanlar da temsilcilerimiz yani sizlersiiniz. Bu yüzden temsilcisinden Genel Merkez yönetimine kadar hepimiz omuz omuza vererek yeni kazanımların altına imza atmak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.


Kırıkkale Şube Başkanı Akdoğan: Hak ve Hukuk Gözeterek Sendikacılık Yapıyoruz


Sağlık çalışanlarının pandemi döneminde büyük özveriyle çalıştığını ve çok yorulduğunu dile getiren Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, bu emeğin hakkı için mücadele verdiklerini söyledi. Hak ve hukuk gözeterek sendikacılık yaptıklarını belirten Akdoğan, “Asıl önemli olan ise hakkı, hak edene teslim etmektir. 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarıyla Genel Merkezimiz, sağlık çalışanlarının hakkı için mücadele verdi ve önemli kazanımlara imza attı. Genel Başkanımız Semih Durmuş ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederim” diye konuştu. 
Kazanımların temsilcilerin sahada elini güçlendirdiği belirten Akdoğan, “Siz sahadasınız biz burada. Siz oldukça biz varız. Kazanımlarımıza sahip çıkın, sahada anlatın. Sağlık-Sen’in elde ettiği kazanımlara başkasının sahip çıkmasına izin vermeyin” dedi. 


Kırıkkale Şubesi Halı Saha Turnuvası’nın Başlangıç Vuruşunu Genel Başkan Durmuş Yaptı


Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından şehit ve gaziler anısına düzenlenen Milli Birlik ve Beraberlik Halı Saha Turnuvası’na katıldı. 
Turnuvanın başlangıç vuruşunu Genel Başkan Durmuş yaptı. 
Turnuvaya, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan ve Şehit Gazi Derneği Başkanı Rıfat Öcal katıldı. 
Ayrıca, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatcı, Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay,  Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan ve Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat da İl Divan öncesi yapılan turnuvanın açılış töreninde yer aldı. 


Sağlık-Sen Heyeti Kırıkkale’de Temaslarda Bulundu
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Kırıkkale’de çeşitli temaslarda bulundu. 
Temaslar kapsamında sağlık çalışanlarıyla da bir araya gelen Durmuş ve Faruk’a, ziyaretleri sırasında Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.
Öncelikle İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş’ı ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi. Ziyarette, sağlık çalışanlarının sorun ve talepleri iletildi. 


Sonra Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görevli sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen heyet, çalışanlara kazanımları anlattı. Heyet, ayrıca Başhekim Dt. Abdullah Üçer’e de ziyarette bulundu. 


Heyet, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf Albayrak’ı ziyaret etti. Ziyarette, toplu sözleşme kazanımları hakkında konuşuldu ve istişarelerde bulunuldu. Hastanedeki sağlık çalışanlarıyla da bir araya gelen heyet, çalışanların taleplerini dinledi. 


Daha sonra Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nu ziyaret eden heyet, kentte görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gündemindeki sorunları Vali ile paylaştı. 
Sağlık-Sen heyeti, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya da ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, fikir alışverişinde bulunuldu. 

Heyeti Kırıkkale Belediye Başkan. Mehmet Saygılı'yı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.


Son olarak AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan’ı ziyaret eden heyet, gündeme dair konularda değerlendirmeler yaptı.

PAYLAŞ :